ABAX leder etter første dag i NM

Det er en feilpunsj som utgjør 11 Vinnerpoeng i kampen mellom ABAX og Thoresen. Det var spillernes feil at det skjedde, men jeg håper resultatet blir rettet opp i god tid før morgendagens spilling slik at Monradtrekningen blir rett. Midt i rurneringen er det ikke mulig å få til slikt, men når feilen skjedd i siste runde og regnskapet har natta på seg, bør det kunne gå an vel? Ingen stor sak, men rett skal være rett. Forutsatt at det praktisk er mulig å fikse.


RESULTATER ÅPENT LAG

RESULTATER VETERAN. Her leder predident Jostein Sørvoll med makker Erik Bølviken.

RESULTATER DAMER.  Her leder Åse Langeland og Kristine Breivik
Ellers registrerer jeg at nesten ingen norske par har systemkort. Jeg har spilt åtte kamper mot åtte ulike par. Hittil er det ett av dem som har hatt et ok utfylt kort, ett par hadde noen yderst få linjer, mens de siste hadde ingeting. NADA. Jeg liker nå en gang at regler er regler, uten at heller dette er noen stor sak. Når regelen ikke blir håndhevet, er det å forstå at spillerne etter hvert gir blaffen.

En superstormester og to nye stormestre med stjerne

Vi gratulerer Rune Andresen som superstormester og Geir Brekka og Nils Otto Eliassen som stormester med stjerne. En mosom kurisitet er at Nils Otto har spilte ALLE sesjonene i ALLE Bridgefestivalene siden den startet for snart femten år siden. Det er tøft! Han har hatt diverse hjerneslag og fysiske utfordringen uten at det har stoppet han. Jeg bøyer med i støvet!!

Rune Andersen

Nils Otto EliassenGeir Brekka

Medaljer i NM Mixlag og Patton

 

Over er pallen fra NM mixlag med "To gamle og to gode" på andreplass, vinnerne fra Sømna og "Hauge" på tredjeplass.
3/5 av vinnene i Patton. Rogeir Paulsen; Sjur Arne Bøe og Jon Egil Furunes. De andre på laget var Geir Helgemo, Per Arne Flått og Håkon Kippe.

Din tusseladd, Jørn Arild!!

Dette spillet ble behandlet av appellkomiteen etter niende runde i NM Mixlag. Jeg kan ikke huske å ha sett noe lignende, men det vitner i alle fall om at etter mange lange dager med bridge, er det fort gjort å miste noen hjerneceller.

Spillet så slik ut og Jørn Arild Ringseth skulle spille 6sp med hjerteresset i utspill. Meldingsforløpet kjenner jeg ikke til.

 

Jørn Arild får hjerteresset ut og skift til ruter. Han tar for KD i spar og fargen sitter singel til venstre og tre til høyre. Så ta han for EK i kløver og begge følger. Nå sier Jørn følgende. "Jeg spiller spar til esset og stjeler en kløver", samtidig som han lener seg fram og viser fram kortene et øyeblikk. Akkurat hva som skjedde videre, er jeg ikke 100% sikker på. Når en snakker med bridgespillere om slike ting, er det i alle fall ikke mulig å få et helt objektivt svar, men faktum er at når Jørn spiller spar til esset og kløver fra bordet, så følger øst med syveren!! Han tar kortene til seg og ber om å få spille ferdig spillet likevel.

Hva er det som skjer? tenker du nå. Dette er jo ikke mulig fordi det er bare kløverdamen ute.

Tell kortene og så ser du at det er et kort for mye i bordet. Jørn har telt seks kløver, men det er bare fem i virkeligheten. Bordet har altså kun Kn109xx. og nå ser du sikkert at han må gjette rett i kløver for å vinne 6sp. Hele spillet er slik:
Aktuelt gjetta Jørn Arild rett og seilte kløverknekten. Ikke unaturlig tilkalte motparten turneringsleder og ba om en vurdering av det som hadde skjedd. Turneringsleder bestemte at det var foretatt en claim og spillefører kunne ikke ta en finesse lenger. Appellutvalget var enig og jeg har ingen planer om å mene verken det ene eller andre om konklusjonen. Det eneste som er helt sikkert er at Jørn Arild "KingKong" Ringseth ikke har noen andre enn seg selv å takke for at han havnet i situasjonen. Hadde han telt antall kløver i bordet hadda han stjelt de to små ruterne sine i bordet i stedet for å gå på kløveren. Da hadde den trettende ruteren stått og det samme hadde kontrakten gjort. 

Jeg synes likevel synd på Jørn Arild og det er aldri noe moro når slike ting skjer. Ikke for noen av partene. Siden jeg er en oppsøkende journalist, alltid på jakt etter nyheter, ba jeg Jørn stille til en rekontruksjon av det som hendte. Den kan du se under ved å trykke på bildet.