Sømna til topps i NM Mixlag

etter en superspurt. Det er noe som heter å ri på Monradbølgen og store seire i de siste rundene er alltid en god ide. :-) 20 og 15 på de to siste var akkurat nok til å ta seieren, knepent foran "To gamle og to gode" og "Hauge". Resultater og spillstensiler finner du i linken ope til høyre.Mariann Grude, Lars Arthur Johansen, Tor Eivind Grude og Tove Stoen.

Bord 1 i siste runde NM Mixlag

I Monradturnering møter lederlaget det best plasserte laget de enda ikke har møtt, men det er en rundes forsinkelse. Dette er på grunn av størrelsen av turneringa, og derfor trekkes runde 12 på bakgrunn av resultatene fra Runde 10. Lag Hauge hadde fem poeng forsprang til andreplassen før siste runde, men hadde ikke "rukket" å komme seg på Bord 1.

Derfor møttes "To gamle og to gode" og "Plan B" på BBO i siste kamp.

 

Terje Aa, Gunn Kari Helness, Marianne Harding og Svein Aril Naas Olsen
Anne Lill Hellemann, Helen Erichsen, Fredrik Helness og Espen Erichsen

Programmet framover i uka under Festivalen

Det er mange, meg selv inkludert, som har hatt kommentarer til programmet for Festivalen. En ting som er sikkert, er at det er ikke mulig å tilfredstille alle ønsker. På de åtte dagene Festivalen pågår, er det mange turneringer som skal spilles. Noen kollisjoner må det bli.

En viktig ting som gjelder CarryOver i både lag og par. Det er INGEN CarryOver i noen av turneringene. Alle sluttspillskampene starter 0-0 og i både Mellomheat, Semifinale og Finale i par starter alle par uten poeng.

Tirsdag:

Åpent NM lag spiller 2 x 4 kamper a 7 spill.  Parallellt går de to første sesjonene av NM Damer og NM Veteran (30 spill i hver sesjon). Sideturneringer spilles som vanlig med en på formiddagen og en på ettermiddagen. Klubbene i Østfold har flyttet sine sommerbridger til Kongstenshallen, så oppslutningen er rett så bra.

Onsdag:

Samme program som tirsdag, men kun en sesjon (siste) i alle tre turneringene. Det kåres vinner i NM damer og NM Veteran (30 spill)
De seksten beste lagene i Åpent NM er kvalifisert for sluttspillet

Ondag kveld er det kun åttendelsfinalen i Åpent NM lag som spilles. (2 x 16 spill)  Her håper arrangøren på en stor sideturnering.

Torsdag:

Kvartfinale i Åpent NM lag på formiddagen. (2 x 16 spill) 
Samtidig starter Åpent NM par med første kvalliksesjon (30 spill). IMPS ACROSS starter med første sesjon.

Semifinaler i Åpent NM lag på ettermiddagen. (2 x 16 spill)  De lagene som tapte kvartfinalen, kan gå inn i Åpent NM par, mellomheat A. Det blir publisert regler for hvor mange fra de ulike puljene som går videre.

Åpent NM par spiller på ettermiddagen mellomheat A/B. (30 spill) Det er resultatene fra formiddagens spilling som bestemmer hvor de enkelte skal spiller. Det blir publisert antall som går videre til Semifinale A/B

IMPS ACROSS avsluttes med andre sesjon.

Fredag:

Finaler i Åpent NM lag. (2 x 16 spill) på formiddagen Taper i semifinaler kan gå inn i Åpent NM par.

Seminale A/B i Åpent NM par på formiddagen. Det blir publisert antall fra hver pulje som får spille hhv. A-finale og B-finale.

Finale A/B i Åpent NM par, første sesjon (ca 30 spill)  på ettermiddagen. Finalistene i lag går inn i finalen. Lørdag:

Finale A/B i Åpent NM par på formiddagen.(ca 30 spill) . Vinner kåres.

Sånn ser det ut under NM mixlagJeg lar meg aldri slutte å fascinere over hvilken ro de som har ansvaret for store arrangementer som Bridgefestivalen har. Det er hundrevis av spillere som skal betjenes samtidig og for dere som aldri har ledet bridge skal vite at det i utgangspunktet er veldig mye som kan gå galt.

Ikke når Inger Hjellemarken har stødig hånd om roret og staben er drillet til minste detalj. Alle vet hva de skal gjøre og det er få høye skuldre å observere. Det er et godt tegn.

I skrivende stund nærmer NM Mixlag og Patton seg slutten. For resultater og spillstensiler viser jeg til de offisielle sidene. Det er ingen vits å gå hverandre i næringen på disse tingene. Linker finner du oppe til høyre.

Noen må da sitte her også?

Det er vel mest vanlig at journalister og fotografer samler seg rundt Bord 1 i Monradturneringer. Derfor stakk jeg motsatt vei da jeg ankom Kongstenhallen i dag og viet noen minutter til fire hyggelige bridgespillere på laveste bord i nest siste runde NM Mixlag.
På Bord 40 i runde 10: 
Fra venstre: Dag Inge Torgersen, Merete Kruke, Kine Tveten og Knut Ole Halbjørnshus


"Det er trivelig her  håper jeg?" er mitt første "spørsmål"

Det utløser latter rundt bordet og kommentarene kom tett som hagl. "Vi har hatt sinnsykt dårlige kort i hele turneringa og det gjelder like mye lagkameratene våre på det andre bordet," forteller Dag Inge Torgersen. "Ingen finesser har gått og maken til uflaks er det ikke mulig å ha."

Merethe Kruke er litt mer fornøyd og sier at det er mye mindre stress her nede på bordene. "Og vi ligger slettes ikke sist," forteller hun. "Det er flere lag bak oss på resultatlista." 

Alle spillerne er likevel tydelige på at ambisjonsnivået var høyere da de startet turneringa, men det er dette som er fascinerende med bridge. En gang svinger det egen vei, mens neste gang er det som om all verdens motvinder har bestemt seg for å komme samtidig. "Bridge er i tillegg til å være konkurranse, en sosial aktivitet. Helt sikkert mye mer sosialt her nede i sumpa enn på de øverste bordene er alle enige i

Jeg ønsker lykke til i innbyrdes oppgjør og ser fram til å studere resultatlista til slutt for å se hvem som tok skalpen på hvem.