Oppsett Åpent NM par

Denne skissen fikk jeg av Sigmund Bakke og det er "flyten" i åpent NM par. Da jeg for noen år siden arrangerte Norway Open i singel i SIB i Kristiansand, fikk jeg tilbakemeldinger om at ingen forsto regler for opprykk og nedrykk mellom puljer. Når jeg ser dette opplegget, sover jeg godt.

Klart for kvartfinalen Åpent NM lag

Det kommer noen kommentarer til at Åpent NM lag er lagt opp for de beste. Jeg sliter med å se det gale i at Festivalen også skal ha et elitepreg over seg. Mix og Mixlag er breddeturneringer, Veteran og NM damer også litt det samme. Da synes jeg det er helt ok at første og andredivisjonsspillerne får en turnering til å gjøre opp innbyrdes hvem som er best.

Opplegget i lag er langt bedre enn det noen gang har vært etter min mening. Først er det tolv runder kvallik for at seksten lag skal gå videre. Det er nok. Er du ikke inne topp 16, kan du takke deg selv. Så er det 32 spillskamper i 16-dels, kvarfinaler, semifinaler og finaler. Det skulle kanskje vært enda flere spill i finalen, med det er ikke plass til alt. Summa,summarum en bra endring, spør du meg.

I morgen starter Åpent NM par. Det er jeg litt mer usikker på hvordan ting kommer til å funke. Det er ingen CarryOver, sånn at spiller du 70% i innledende og 48% i mellomheatet, kan det være slutt selv med nesten 60% score på de første spillene. Sånn tror jeg det er i alle fall, men vi får se i morgen og fredag.
Lag Hauge er med i Åpent NM lag fremdeles. Ingen bombe.ABAX vant knepent over Lag Gillis

Enda mer om 8-12 NT

Jeg har skrevet mange artikler om denne konvensjonen før og her kommer enda en. Som sagt sliter jeg med å se oppsida, selv om tilhengerne til stadighet kaller meg trangsynt og reaksjonær. En god venn av meg fra Larvik er den som blir våt i buksa hver gang har har et ess, en konge og en knekt utenfor sonen.

"Dette blir pluss, makker", sa han da han gikk 1700 i 2ru dobla i spillet under. "De spiller akkurat samme konvensjonen på andre bordet og med et enkelt motspill er det åtte beit, null stikk og 2000 å bokføre. 8 IMP til oss!"Espen Erichsen og Simin Gillis hadde avtalene i orden. Vest åpnet med 1NT (8-12), nord doblet og øst tok ut i 2ru som viste 4-4 i rødt. Pass fra Gillis er krav og Espen dobla på nytt som straff. Pass rundt.
På det andre bordet hadde ikke undertegnede samme tette avtaler og slapp ØV av kroken. Skuffende av meg å ikke ha diskutert denne possen, i alle fall når jeg hadde 2000 inn mot kaninen som spillefører.

Den "forventa" åtteren inn ble 14 ut i stedet.