Kartet stemte med terrenget

 og Sverige vant 10 IMP mot Norge i denne slemmen siden Norge på det andre bordet stoppet i 3NT. En sving på 20 IMP for å finne hjerterdamen.Du ser kjapt at med spar ut, henger kontrakten på å finne hjerterdamen. Når spillefører starter med trumfen, oppdager han at syd er renons. Det er mye som tyder på at sparen sitter 5-4, med fem i syd. Da kjenner spillefører til syv av nord sine kort, men bare fem av syd sine. Derfor er syd favoritt til å ha flest hjerter og den med flest hjerter er også favoritt til å ha en manglende honnør. Det spilte svensken på og vant sin kontrakt ved å ta finessen i hjerter gjennom syd.

Du kan kanskje si at siden syd meldte inn var det størst sjanse for at han hadde manglende honnører, men det er vel ikke noe i veien for at han har ruterdame i stedet for hjerterdamen.

En annen ting er at de fire honnørene (alle damene f.eks) statistisk samler seg 0-1-1-2 på de fire hendene. Det ser du også stemmer i dette spillet. 

Ser vi bare oppsida?

 når vi lovpriser overføringer etter åpning med 1kl?Det kommer hjerter seks ut, fjerde høyeste. Nå var det ikke så kjempevanskelig å stikke med hjerterkongen og vri en liten spar, fordi åpneren har med 1NT vist singel eller dobbel spar. Går det 1kl - 1sp - 1NT, så er det tross alt mer fristende å fortsette i hjerter.

Steinkjer Open 2014

 Hei Snorre.

Kan du publisere dette på bloggen ?

Steinkjer Open er en ny turnering som vi startet i fjor og med noen små justeringer i forhold til helga, håper vi å få dette til å bli en storturnering som trekker masse folk. Det blir parturnering på lørdag og lagturnering på søndag med 10000-6000-4000 på de 3 første plassene hver dag. Vi har allerede fått påmelding fra et svensk lag og håper på enda flere østfra. Da er det bare å melde seg på så skal vi gjøre alt for at dere får en trivelig helg i StorSteinkjer :)
 
Innbydelse her: http://www.bridgekrets.no/var/fckeditor/steinkjerbk/file/Steinkjer%20Open%202014.pdf
 
Påmelding par: http://bridge.no/ruter/turneringsinfo/1/1056
 
Påmelding lag: http://bridge.no/ruter/turneringsinfo/1/1057
 
Du er herved invitert til å ta turen opp til trivelige Trøndelag, og så må du hilse Tom Anders Høiland fra meg :) Han besøkte oss på hytta under bridgefestivalen etter å ha blitt slått ut av NM-par. Han snakket mye om uglid og gli mellom rødvinsglassene ja, å så hadde kaninen gjort mye rart da :) 

 
Her er også et spill (24) fra mellomheat A NM-par. Det skulle vise seg å bli dyrt å melde inn på 2-trinnet med en dårlig farve mot oss. 
Meldingsforløpet var kort med nord som giver:
pass-1hj-2kl-x og pass rundt,

Motspillet gikk av seg selv og vi noterte +500 og ren kasse. Ikke hver gang en dobler negativt med 6-6(sikkert mange meninger om denne doblingen) men rett ble det da makker så at dette var god butikk :)

Boye "in the Well" på Bridgewinners.com

Med jevne mellomrom stiller en av verdens bridgepersobnligheter seg til disposisjon i 24 timer for å svare på spørsmål fra Bridgewinners.com sine lesere. Denne gangen var turen kommet til vår egen Boye Brogeland. Trykk på bildet for å komme til sida. 

Grei start for gutta

 i VM. Fire seire i de fire første kampene og 51.5 poeng. (40 er middels). Det holder til en sjetteplass. Når Round Robin er ferdig, er de åtte beste lagene klare for kvartfinaler. De fire beste får velge seg motstander av lagene fra femte til åttende plass. Det står ikke noe om at det er Carry Over. Kampene i sluttspillet går over 56 spill, fire sesjoner a 14 spill.

Youngsters har starta enda bedre og ligger på 4.plass etter tre kamper med 41.7 poeng (30 er middels). Jentene sliter mer, men der er vel ambisjonsnivået litt lavere og de tar en og en kamp. Noen seire er helt sikkert målet.

Her en  noen bilder Lars Arthur har sendt.Til venstre med ryggen til: Espen Flått

Over: Tor Eivind Grude. Under: Kristoffer Hegge