Fint motspill av kaninen og Åse Langeland

 I artikkelen under denne ser dere at Helge Mæsel leker med kaninen i 3NT. I dette spillet fra samme runde tas det hevn.
Åse Biribakken i vest starter med 1ru, Geir "kaninen" Brekka i nord dobler opplysende, Helge Mæsel viser sparen sin og vest avslutter meldingsforløpet med 1NTGeir i nord har ikke lyst til å starte med major, så han velger fint en liten kløver. De spiller ikke invitt, så Åse legger nieren som trekker esset. Spar damen får beholde stikket, men spar ti vinner Geir og spiller mer kløver til knekt og dame. Åse godspiller kløveren sin.

Så mer spar til Geir sitt ess og han frir seg med hjerter dame (!). Bordet vinner med kongen og kan ta to sparstikk til. Når det spilles ruter, fræser Åse Langeland opp på esset, tar for den trettende kløveren og spiller hjerter til Geir. En beit !!"I love you beibi", sier Åse etter utspill og motspillskunst av Geir Brekka

Helge Mæsel skviser i tre farger!

I NM mix gikk det slik "alle" forventet. Når den beste dama i landet spiller sammen med den beste mannen, vil de være store favoritter til å vinne. Geir Helgemo og Siv Thoresen kom en halv kilometer før resten av feltet der Åse Langeland - Geir Brekka tok sølvet og Åse Biribakken - Helge Mæsel ble nummer tre. Tre medaljer allerede til Vest-Agder og jeg skal love at det blir fler!

Helge Mæsel er en glimrende kortspiller og som spillefører er han uovertruffen. Når han skal føre kortene i normalkontrakten kan alle hans makkere lene seg rolig tilbake i stolen og vente på slippen for runden. Det er nesten alltid et gledelig syn. 

  Meldingsforløpet var greit. Helge i øst åpna med 2NT og ble løftet til utgang. 
Med spar ut til esset, rutersnu og tilbake til sparen blir det beit. Det er vel fantasibridge?

Åse Langeland spilte ut kløver ti og Geir Brekka i nord la styrke. Helge vant med esset, spilte spar som Åse stakk med kongen og fortsatte i kløver til makkers knekt og Helge sin konge. 

Mer spar og enda kan vel Geir beite med å skifte ruter, men makker kan da ha D109xx(x) i kløver? Derfor stakk han med esset og spilte mer kløver til Helge sin dame. Nå nå var det slutt. 

Tre ganger hjerter til og posisjonen er som under.
 ---------------------------------------------------------    
  Helge tok for hjerteresset og Åse i syd sliter. Hun kan ikke kaste kløveren sin og hun kan ikke kaste ruter. Derfor måtte det bli en spar. Bordet kaster spar knekt.

Helge Mæsel leste sitsen helt korrekt når han så tok for spar ti for å strippe syd, før han lot henne komme inn på kløver 10. Ruter konge tok det niende og siste stikket.


Jeg håper spillet blir nominert i klassen for beste spill under Festivalen 2014.

Juniorleiren

Det gror i norsk bridge, men det er ingenting som kommer av seg selv. I "kulissene" er det mange, mange som gjør en flott jobb for å rekruttere nye spillere. Hvert år under Bridgefestivalen arrangeres det juniorleir hele uka i forkant. Den er åpen for bridgeinteressert ungdom opp til 25 år og i år var det omtrent 40 påmeldinger. I tillegg kommer en stab på nesten ti voksne som er med å legge til rette.

Jeg ringte en av deltakerne, Thea Hauge, for å høre litt om årets juniorfestival. Før jeg forteller deg litt hva hun sa, synes jeg du skal lese denne artikkelen fra 2010, der Thea blir presentert av Leif Juvik i Os og Fusaposten. 
Hei Thea. Er det fint å være på juniorleir?


Joda, her har vi det bra og stemningen er topp, Vi er omtrent femti stykker hvis du teller stort og smått. Denne gangen er vi litt færre jenter enn gutter, men det går bra. De yngste er omtrent 12 år og det er også fint at de beste guttene i eldste juniorklasse er innom og deltar.

Hvor bor dere?

Vi holder til på Cicignon skole i Fredrikstad. Her er det bridge bra morgen til kveld med ulike turneringer. Vi har hatt singel, par, hinderbridge og lagturnering. Noen ganger kan vi selv velge makker, f.eks for å trene til det kommende Junior NM, men som regel trekker vi makker. Det er bra, fordi da kan de ferskeste lære av de med mer erfaring,


Det ble en soleklar seier til lag Christian Bakke som hadde kommet fra Sverige i går kveld og fått med seg Ole Jonny Solberg, Marie Sætre og Anders Pedersen på laget. Christian vant også butleren sammen med makker Marie Sætre. Andreplassen gikk til lag Ole Andre Haukås med Kaja Brekke, Thea Indrebø og Simen Helgeby på laget. Siste plass på pallen gikk til lag Simen Stjernen med Olav Lillebuen, Ane Haugseth og Brage Sivesindtajet på laget.


Dere gjør vel andre ting enn å spille kort?

He, he. Det er bridge fra 10 om formiddagen til sikkert 12 på kvelden, men innimellom får vi tid til f.eks fotball og bading. Det er likevel bridge som er det som tar aller meste av tida. Vi spiser alle måltider sammen og det er en kjøkkengjeng som lager mat til oss. Vil du se noen bilder og resultater fra leiren, finner du det på JUNIORBRIDGE.NO

Reiser dere hjem når juniorleieren er ferdig?

Nei, mange av de som har vært her denne uka, spiller Junior-NM på lørdag og søndag. Der skal jeg spille med Marthe Haugen Klingen. 


Jeg takker for den korte praten. Thea høres litt stressa ut, men når hun forteller at hun snakker med meg i en liten pause under selve Junior-NM, fortår jeg bedre. Ungdommene er bedre til multitasking enn oss gamle, så jeg ønsker henne lykke til videre. Både med denne turneringa og framtida med bridge.