Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Juniorleiren

Det gror i norsk bridge, men det er ingenting som kommer av seg selv. I "kulissene" er det mange, mange som gjør en flott jobb for å rekruttere nye spillere. Hvert år under Bridgefestivalen arrangeres det juniorleir hele uka i forkant. Den er åpen for bridgeinteressert ungdom opp til 25 år og i år var det omtrent 40 påmeldinger. I tillegg kommer en stab på nesten ti voksne som er med å legge til rette.

Jeg ringte en av deltakerne, Thea Hauge, for å høre litt om årets juniorfestival. Før jeg forteller deg litt hva hun sa, synes jeg du skal lese denne artikkelen fra 2010, der Thea blir presentert av Leif Juvik i Os og Fusaposten. 
Hei Thea. Er det fint å være på juniorleir?


Joda, her har vi det bra og stemningen er topp, Vi er omtrent femti stykker hvis du teller stort og smått. Denne gangen er vi litt færre jenter enn gutter, men det går bra. De yngste er omtrent 12 år og det er også fint at de beste guttene i eldste juniorklasse er innom og deltar.

Hvor bor dere?

Vi holder til på Cicignon skole i Fredrikstad. Her er det bridge bra morgen til kveld med ulike turneringer. Vi har hatt singel, par, hinderbridge og lagturnering. Noen ganger kan vi selv velge makker, f.eks for å trene til det kommende Junior NM, men som regel trekker vi makker. Det er bra, fordi da kan de ferskeste lære av de med mer erfaring,


Det ble en soleklar seier til lag Christian Bakke som hadde kommet fra Sverige i går kveld og fått med seg Ole Jonny Solberg, Marie Sætre og Anders Pedersen på laget. Christian vant også butleren sammen med makker Marie Sætre. Andreplassen gikk til lag Ole Andre Haukås med Kaja Brekke, Thea Indrebø og Simen Helgeby på laget. Siste plass på pallen gikk til lag Simen Stjernen med Olav Lillebuen, Ane Haugseth og Brage Sivesindtajet på laget.


Dere gjør vel andre ting enn å spille kort?

He, he. Det er bridge fra 10 om formiddagen til sikkert 12 på kvelden, men innimellom får vi tid til f.eks fotball og bading. Det er likevel bridge som er det som tar aller meste av tida. Vi spiser alle måltider sammen og det er en kjøkkengjeng som lager mat til oss. Vil du se noen bilder og resultater fra leiren, finner du det på JUNIORBRIDGE.NO

Reiser dere hjem når juniorleieren er ferdig?

Nei, mange av de som har vært her denne uka, spiller Junior-NM på lørdag og søndag. Der skal jeg spille med Marthe Haugen Klingen. 


Jeg takker for den korte praten. Thea høres litt stressa ut, men når hun forteller at hun snakker med meg i en liten pause under selve Junior-NM, fortår jeg bedre. Ungdommene er bedre til multitasking enn oss gamle, så jeg ønsker henne lykke til videre. Både med denne turneringa og framtida med bridge.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.