Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Helge Mæsel skviser i tre farger!

I NM mix gikk det slik "alle" forventet. Når den beste dama i landet spiller sammen med den beste mannen, vil de være store favoritter til å vinne. Geir Helgemo og Siv Thoresen kom en halv kilometer før resten av feltet der Åse Langeland - Geir Brekka tok sølvet og Åse Biribakken - Helge Mæsel ble nummer tre. Tre medaljer allerede til Vest-Agder og jeg skal love at det blir fler!

Helge Mæsel er en glimrende kortspiller og som spillefører er han uovertruffen. Når han skal føre kortene i normalkontrakten kan alle hans makkere lene seg rolig tilbake i stolen og vente på slippen for runden. Det er nesten alltid et gledelig syn. 

  Meldingsforløpet var greit. Helge i øst åpna med 2NT og ble løftet til utgang. 
Med spar ut til esset, rutersnu og tilbake til sparen blir det beit. Det er vel fantasibridge?

Åse Langeland spilte ut kløver ti og Geir Brekka i nord la styrke. Helge vant med esset, spilte spar som Åse stakk med kongen og fortsatte i kløver til makkers knekt og Helge sin konge. 

Mer spar og enda kan vel Geir beite med å skifte ruter, men makker kan da ha D109xx(x) i kløver? Derfor stakk han med esset og spilte mer kløver til Helge sin dame. Nå nå var det slutt. 

Tre ganger hjerter til og posisjonen er som under.
 ---------------------------------------------------------    
  Helge tok for hjerteresset og Åse i syd sliter. Hun kan ikke kaste kløveren sin og hun kan ikke kaste ruter. Derfor måtte det bli en spar. Bordet kaster spar knekt.

Helge Mæsel leste sitsen helt korrekt når han så tok for spar ti for å strippe syd, før han lot henne komme inn på kløver 10. Ruter konge tok det niende og siste stikket.


Jeg håper spillet blir nominert i klassen for beste spill under Festivalen 2014.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.