Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Din tusseladd, Jørn Arild!!

Dette spillet ble behandlet av appellkomiteen etter niende runde i NM Mixlag. Jeg kan ikke huske å ha sett noe lignende, men det vitner i alle fall om at etter mange lange dager med bridge, er det fort gjort å miste noen hjerneceller.

Spillet så slik ut og Jørn Arild Ringseth skulle spille 6sp med hjerteresset i utspill. Meldingsforløpet kjenner jeg ikke til.

 

Jørn Arild får hjerteresset ut og skift til ruter. Han tar for KD i spar og fargen sitter singel til venstre og tre til høyre. Så ta han for EK i kløver og begge følger. Nå sier Jørn følgende. "Jeg spiller spar til esset og stjeler en kløver", samtidig som han lener seg fram og viser fram kortene et øyeblikk. Akkurat hva som skjedde videre, er jeg ikke 100% sikker på. Når en snakker med bridgespillere om slike ting, er det i alle fall ikke mulig å få et helt objektivt svar, men faktum er at når Jørn spiller spar til esset og kløver fra bordet, så følger øst med syveren!! Han tar kortene til seg og ber om å få spille ferdig spillet likevel.

Hva er det som skjer? tenker du nå. Dette er jo ikke mulig fordi det er bare kløverdamen ute.

Tell kortene og så ser du at det er et kort for mye i bordet. Jørn har telt seks kløver, men det er bare fem i virkeligheten. Bordet har altså kun Kn109xx. og nå ser du sikkert at han må gjette rett i kløver for å vinne 6sp. Hele spillet er slik:
Aktuelt gjetta Jørn Arild rett og seilte kløverknekten. Ikke unaturlig tilkalte motparten turneringsleder og ba om en vurdering av det som hadde skjedd. Turneringsleder bestemte at det var foretatt en claim og spillefører kunne ikke ta en finesse lenger. Appellutvalget var enig og jeg har ingen planer om å mene verken det ene eller andre om konklusjonen. Det eneste som er helt sikkert er at Jørn Arild "KingKong" Ringseth ikke har noen andre enn seg selv å takke for at han havnet i situasjonen. Hadde han telt antall kløver i bordet hadda han stjelt de to små ruterne sine i bordet i stedet for å gå på kløveren. Da hadde den trettende ruteren stått og det samme hadde kontrakten gjort. 

Jeg synes likevel synd på Jørn Arild og det er aldri noe moro når slike ting skjer. Ikke for noen av partene. Siden jeg er en oppsøkende journalist, alltid på jakt etter nyheter, ba jeg Jørn stille til en rekontruksjon av det som hendte. Den kan du se under ved å trykke på bildet.

Kommentarer

Skulle ønske jeg var der når Jørn fant ut at han hadde telt feil. Har du ikke en rekonstruksjon av rødfargen som stiger opp fra halsen og opp til panna? Gjerne i slow motion...

Totalt 1 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.