Smak på denne, du?

Med åpne kort ser det helt galematias ut å slippe på 6hj, men i praksis ikke så lett.Det var flere som fant kløver knekt i utspill mot 6hj. Den går via kongen og esset. Mer kløver dreper bordet slik at ruteren ikke kan utnyttes!! i 6NT er det ingen problemer med dette utspillet, men nå sliter spillefører.

I stikk 3 dro Espen Larsen spar dame fra bordet og stakkars Nils Kvangraven i vest visste ikke hva han skulle gjøre. Har spillefører EJ dobbel og bare EKx i ruter, vil alle le av han som dekker. "Hvem er det som spiller sånn uten EJ i spar på hånda,da?"  Spardamen sto og et spill for historiebøkene.Det er bare å bøye seg i støvet for sånt svindel, Nils!!

Gratulerer, Hauge!!

 

                                                                 Espen Lindqvist                                                                 Boye Brogeland

Her ble det ikke rett, Trond Hantveit

Christer Kristoffersen spilte ut spar ess og skifta til kløver åtte når Geir Helgemo i nord la svakhet med tieren. I bordet la spillefører en liten og åtteren vant esset. Øst spilte altså på at syd hadde EK i spar og da har nord ruteresset og kløverdamen er beskyttet. Tja, ikke sikkert det er dårligste spilleplan, men denne gangen eneste veien til beit. Vinnende plan er å lasje kløveråtten. Nå ble det beit når syd stakk med ruteresset og spilte mer kløver.


Mange stikk i forskjell

I dette spillet ble øst sin melding helt avgjørende for motspillet. Trond Hantveit i øst hjalp makker Sam Inge Høyland med ruterutspillet og da var Christer Kristoffersen sjanseløs. Han gikk en æresbeit når han bomma kløveren, men 3sp kan han aldri vinne når ØV spiller ruter hver gang. Trykk på spillet og velg spill 17, åpent rom.


 


Espen Lindqvist på det andre bordet fant ikke ressurser til å melde 3ru og da gikk det sånn. Trykk poå spillet og velg spill 17, lukket rom.

Hauge ble for sterke

Når en samler Brogeland, Lindqvist, Sælendsminde, Kristoffersen, Rune Hauge og Geir Helgemo på samme lag, skal det nesten mangle at de ikke vinner Seriemesterskapet. Det er nesten sånn at det er juks å samle så mange gode spillere på et lag.
Terje Lie og Møre&Romsdal ledet de fleste rundene, men måtte bite i gresset i den aller siste sesjonen. 41-11 til Hauge på de siste 12 spillene var mer enn nok til seier. Sølv til Terje LIe med en score som hadde holdt til seier mange tidligere år. Bergen med Charlsen, Hoftaniska, Erik Berg og Steffen F Simonsen tok den siste medaljen.

Vi gratulerer!!
Fra siste halvrunde mellom Hauge og Lie.I bånn skjedde det mye i den siste kampen. Høyland fra Bergen var de uheldige og tapte kampen i feltet. Et nødskrik for begge Vest-Agder sine lag berga plassen, men aller mest heldig var Hornslien som berga med 0,25 VP marin, til tross 0-20 i sekken i siste kamp. Østerdal (Skoglund) og Haugaland (Lutro) må også ta den tunge veien ned.

Resultater SM 2014-15


Ny i førstedivisjon 2015-16 er Østfold (Thoresen), Gudbrandsdal (Bartnes) og Aust-Agder (JA Olsen)