Selvsagt skal jeg til EM i Tromsø!

En alltid hyggelig og imøtekommende Pernille Lindaas tar seg tid til en liten prat i forbindelse med promoteringa av sommerens mesterskap. Vi kjenner Pernille som fast medlem på jentelaget "Lakk & Lær" og de er klar til å forsvare Norges ære. Hun har ambisjoner og de kan du lese om under.Lakk & Lær: Maja Rom Anjer, Pernille Lindaas, Lise Blågestad og Ranja Sivertsvik

Hei Pernille. Jeg så ditt navn som påmeldt allerede. Du var aldri i tvil om at du skal reise opp til Tromsø og spille EM?

Nei, jeg ble ganske fort overtalt av makker til å bli med. Makker som er utflyttet Tromsøværing var veldig klar!! Gøy med EM på hjemmebane - og en flott anledning til å oppleve litt av Nord-Norge. Jeg var i utgangspunktet litt skeptisk til prisene på flyreise mm. men har blitt positivt overrasket! Flott med tidlig-påmeldings-rabatt! :)

Hva skal du spille og hvem skal du spille med?
  
Jeg skal spille damer lag med Maja Rom Anjer, på lag Lakk & Lær med Lise Blågestad og Ranja Sivertsvik. (Lakk & Lær har faktisk eksistert som lag i over 20 år :) Maja og jeg har vært med hele tiden både sammen og med andre makkere. Vi har blitt seriemestere flere ganger og fått medalje de fleste gangene vi har stilt lag i norsk (dame)sammenheng - nå håper vi på en medalje i EM også :)
  Pernille Lindaas (nr to fra venstre)  var en av mange damespillere under sommeren NM-par i Lyngdal

 
Hva slags forventninger har du har til mesterskapet og hva er det arrangøren bør tenke på når de legger til rette?
 
God temperatur og luftkvalitet i spillelokalet er viktig. For ikke å glemme resultatservicen. Det siste regner jeg med staben har kontroll på. De har masse rutine og har vært veldig flinke under Bridgefestivalene.

Når det er sagt syns jeg det har vært litt vanskelig å finne frem på hjemmesiden til  Tromsø-EM når det gjelder informasjon om spilletider, påmelding og turneringsoppsett. Men arrangørene har vært lydhøre og raske til å ta til seg forslag til forbedringer. Det blir stadig bedre.

Det sosiale er selvsagt viktig; håper på en ok spillepub/restaurant? Eller kanskje flere? :) Gjerne med "bridgemeny" til ok priser.
Resultatmessig håper vi å være med helt til slutt!

Ser du for deg at du kommer til å rekke andre ting enn å spille bridge når du først er på et av verdens vakreste steder?
 
Jeg har ingen konkrete planer. Håper vel egentlig at jeg ikke rekker det, for det vil bety at vi ryker ut før finalen. Jeg skulle gjerne kombinert Bridge-EM med en lengre ferie, men da ville jeg hatt med ungene, og de er ikke helt store nok til å spille bridge ennå :) Ellers er vel vakker natur, morsomme bykvelder og midnattsol stikkord.
Jeg har vært i Tromsø en gang tidligere: Jeg fikk tur til Polarbridgen i 30-årsgave av en gjeng bridgevenner (det begynner å bli en stund siden). En flott opplevelse, husker særlig det var stas å bruke solbriller kl. 03 om natta:) Bridgen gikk så som så, vi var  nokså ferske spillere - det eneste jeg husker fra lagturneringa var at vi tok beita i en 4 kløver xx mot adskillig mer rutinerte Peter Marstrander og Gunnar Harr (de hadde visst 6NT i korta :)).

Har du noe du ønsker å si til de medlemmene av NBF som IKKE har meldt seg på ennå?
 
Ingen grunn til å sitte hjemme! Dette blir en opplevelse og for de som ikke har opplevd Nord-Norge er dette en flott anledning - EM er mer enn bare bridge. Og så er det gøy å kanskje få møte noen av verdens beste ved bordet. 
Jeg gleder meg veldig! Maja og jeg skal spille Oslo-impen i helga, så nå starter oppkjøringal :)


Masse lykke til herfra, både til deg og til resten av jentene på laget ditt.