NBF inviterer juniorene til å spille for Norge i EM

HER KAN DU LESE ARTIKKELEN FRA NBF

Jeg velger å tolke dette som et positivt signal om at det skal satses med mer enn ord, både på juniorene, damene og åpen klasse. Det er sikkert noen som lurer på hvorfor vi ikke skal stille med vårt presumtivt beste lag og spillere, eller hvorfor Norge-damer ikke skal representere oss. Det vet jeg ikke noe om.

Denne setninger liker jeg spesielt godt:

  • "Forbundet ønsker å stimulere til at spillerne som er tatt ut i landslagstroppene får internasjonal matching"


og ser fram til konkrete innspill.
___________________________________________________________________________

 

Med ti dem i hjel da!!

Dette er politikk og jeg tror jeg får lov til å skrive hvert hundrede innlegg om noe som skjer utenfor vår lille bridgeverden. Det er en tusseladd norske myndlgheter ikke får gjort noen ting med. Ikke får de sendt han til indre Nord-Vestlandet og ikke får de sendt han sørover til der han kommer fra, Jeg har ingen mening om rett og galt akkurat i den delen av saken.

I dag får den samme spalteplass i avisene igjen og flere minutter på de største TV-kanalene. Hvorfor kan ikke media kjenne sitt ansvar og ikke la han slippe til?  Vi har klart å få massmorderen fra Utøya til å forsvinne fra mediebildet. Det samme må da gå an å gjøre med andre som ikke har andre motiver enn å provosere på en slik måte at de får spredd sitt menneskefiendlige budskap.

_______________________________________________________________________________

Vis hvor du har noe.

Jeg var ikke enig med Stine Holmøy i dette spillet. Jeg ville meldt 2kl over makkers 1sp. KDKnxxx er alltid vedt å melde. Det kommer helt sikkert anledning til å støtte sparen senere om det skulle være aktuelt. Makker i nord spilte selvsagt ut en spartass og da føyk 3NT hjem.

Slava Cup 2015, Moskva

 ble vunnet av Monaco, men denne gangen uten Tor, Geir og Pierre Zimmermann. Det gjorde ingenting.

RESULTATER


Sett press på motparten.

Det er godt å se at teorien stemmer i praksis. Som oftest i alle fall. God taktikk er som regel å prøve å ta fra motparten plass til å utveksle opplysninger. Ingen mennesker gjetter riktig hver gang og dess oftere en setter motparten i situasjoner der de må trekke et eller annet opp av meldeboksen, dess oftere gjør de feil.

Fantoni melder 4hj første gang og makker Nunes er med til 5.trinnet. Jeg skjønner godt at Gierulski meldte 5sp. Han var vel nærmere å invitere til slem, men 5sp kunne ikke vinnes. På det andre bordet meldte nord først 1hj, så 3hj og til slutt 5hj. Helt alene. ØV fikk god tid til å finne ut hva de burde gjøre og tok inn to dobla beiter for 300 + 100 = 400 og 9 IMP.

Nei, bridge er mange ganger ikke så vanskelig. Det er bare å gjøre det som står i lærebøkene. Ikke finn opp spillet på nytt.
  


Store deler av de lagene og spillerne vi skal kjempe med i framtidige mesterskap er med. Norge er hjemme.

50 påmeldte par i EM mix

Plutselig ser det ut som påmeldingen har tatt av og i dag passerte vi 50 par i mixturneringa. Det nærmer seg fristen for 10% rabatt, uten at jeg tror det er så veldig viktig. Knut Brinchmann fortalte i et intervju for en stund siden at målsetningen er å få et deltakertall omtrent som i Ostende i 2013. Der var det 215 par i mixturneringa, men jeg tror ikke de hadde 50 par på dette tidspunktet, over fire måneder før spillestart.

Det er altså rabatt tom 1.mars. Etter den datoen forteller Allan Livgård at påmeldingen blir overtatt av EBL og deres løsning. 

Kjør på og meld dere på, medlemmer av NBF. Vi vet alle at folk trekker folk.


______________________________________________________________________________

Rett innstilling!!

To av årets favoritter til seier i Codan Cupen (NM klubber) trakk hverandre i 5.runde. Heimdal 3 (Erik Berg - Børre Lund - Aksel Hornslien - Olav Arve Høyem - Petter Tøndel) og Snåsa (Kristoffer Hegge - Jørn Arild Ringseth - Ragnar Davidsen - John Saur -. Håkon Kippe - Tor Eivind Grude) skal møte hverandre.

Jeg traff Jørn Arlid på BBO i kveld og sa omtrent dette. "Det ble en tøff trekning i 5.runde, Jørn?". "For Erik Berg, ja", svarte han kjapt.