Mange gode lag med i Codan Cup..

Det er ikke så mange overaskelser i bridge som en kanskje skulle tro. De beste lagene vinner mot de nest beste.

I menyen til høyre finne du resultater fra 4.runde og jeg ser ikke mange bomber. At Lillevik (Topbridge) skulle ryke er det nærmeste jeg ser et uventet resultat, men jeg kjenner ikke navnene bak overmennene. Er det noen som har spill, bilder eller episoder fra cupen, er det bare å sende hit. Mailadressen finner du også til høyre.


____________________________________________________________________

Laget til Nordisk i slutten mai er tatt ut

Landslagskaptein Christian Vennerød har tatt ut følgende par til Nordisk på Færøyene, 22.-24.mai

Allan Livgård - Terje Aa
Nils Kvangraven - Terje Lie

kaptein: Christian Vennerød.


Chistian forteller at det er NBF som har bestemt opplegget, men at han har tatt ut spillerne. Hvis Christian ønsker å komme med en begrunnelse, ser jeg gjerne det.

Min umiddelbare kommentar går på at vi sender kun to par. Det kan jeg ikke skjønne har noe annet enn økonomiske begrunnelser fordi sportslig er jeg rimelig sikker på at tre par presterer bedre. Det er mye spilling. I tillegg vet vi at bortsett fra  Terje Aa, Boye-Espen og Thor Erik - Thomas, er det ikke all verdens internasjonal erfaring parene i troppen har. Dette kunne vært en anledning til å gi f.eks Erik Berg - Steffen Fredrik Simonsen akkurat det. Tor Eivind Grude vant da alt som kunne vinnes både ute og hjemme i 2015. Hva med å se om nivået til å spille mot Island, Sverige og Danmark er inne?  Vi skal også prøve å sammensveise et landslag for større oppgaver. Det er også et argument for å sende tre par.

I denne forbindelse håper jeg styret i styremøte 28.februar sier noe om på hvilken måte forbundet skal satse på landslaget. Christian Vennerød melderr mer eller mindre hoderystende at det er galematias at vi ikke sender minst et landslag i hver klasse til Tromsø når vi endelig har et mesterskap i Norge. Eva Flått ba meg melde at det formeldt ikke er vedtatt at Norge ikke stiller lag, men i praksis er dette for seint. De aller fleste aktuelle spillerne har alledere funnet seg andre lag. Å "tilbakekalle" spillere fra sponsorlag kan jeg ikke tenke meg er aktuell politikk.

Det er sikkert økonomiske begrunnelser som ligger bak (den manglende?) satsingen på landslaget. Husk imidlertid at prosjektet klarte å finne midler til sponsing av 28 gratis flyreiser fra de syv største bridgenasjonene i Europa og til Tromsø. Joda, utgifter til inntekts ervervelse er vel og bra, men jeg det gir noen  signaler til våre egne beste spillere som jeg synes ikke er bare heldig.