Seriemesterskapet til helga

 Resultater etter første helg:Det svinger fort i lagbridge, men 10 VP er en fin ledelse for Møre og Romsdal. De to beste har ikke møtt hverandre enda og jeg mener at Geir Helgemo er klar for den andre helga og Hauge. Kan det vippe Rogaland sin vei? Jeg tror det ikke.

Ellers er det jevnt som bare det om de andre medaljene og før siste kort er lagt er det mange som har vært oppe og snust. Lutro overrasket positivt første helg, mens vegge Vest-Agder lagene skuffet noe. Denne ganger er det ikke barndåp for undertegnede, så han har planer om å avansere voldsomt med sitt lag. 

Kamper sendes på BBO fra lørdag morgen, så det er bare å følge med.

1480

Vet du hva slags score det er? Jo, 4sp redobla med et overstikk. Her var det Zia og makker Andrew Robson som kunne skrive +1480 på sin side, uten at jeg vet hvordan meldingsforløpet gikk.

Det koster ikke å sjekke...

Spillet er fra Island i helga og fire par meldte 3NT i øst. Når jeg ser slikt, prøver jeg alltid å forestille meg hva som har skjedd. Jo. vest har åpnet med Multi 2ru og på øst sin hånd "ser" en at makker har svake to hjerter og hopper derfor til 3NT. Når motparten starter med seks hjerterstikk, bør rødmen bre seg kledelig. Det koster vel ikke noe å melde 2NT og få bekreftet at makker virkelig har hjerter?På mange bord åpnet vest med 2sp eller 3sp. I ettertid melder alle da 5hj, Blackwood uten hjerteresset, men det var faktisk godt under halvparten av parene som klarte å melde denne storeslemmen. Det er vel ikke akkurat imponerende?