Codan Cup - Kamp 3

Jeg kommer til å oppdatere  rundene etter hvert som jeg får/finner spill. I år er jeg ikke tilstede og trenger derfor noe mer tid til å skrive om gode, dårlige, morsomme og heldige spill. Som alltid er jeg glad for innspill fra dere lesere.

SLUTTRESULTAT - 3.KAMPVi legger merke til Heimdal 1 sin store seier over Arendal, mens Sunndalsøra slo hardt tilbake mot Topbridge i andre halvrunde. Voll  - Kindsbekken hadde over +52 IMP på Butleren mot Berg - Austberg på de 16 spilla. 
Ellers vinner Ski stort som forventet mot hjemmelaget og har tatt en god ledelse.


RESULTATER FØRSTE HALVRUNDE 3.KAMPNå er jeg på tynn is, men har det vært damespillere som har vunnet NM klubber tidligere? I tilfelle det ikke har skjedd, ville det vært hyggelig om Siv Thoresen ble den første. Ski har tatt ledelsen, men etter 2,5 kamper er det tett mellom båtene. Arrangørlaget viser nok en gang at de nok ikke holder nivået, men det er så viktig at noen legger sin sjel i arrangmentet at belønningen med plass i finalen tror jeg vi skal fortsette med. 
I morgen tidlig spilles andre halvrunde av tredje kamp. Det kommer til å bli omrokkeringer utover morgendagen.
BEGRENSA VALG MED BEGRENSINGERSteinar Ekren kan sin bridge ABC og gikk derfor en beit i denne kontrakten. Han fikk ruterdamen ut til esset og skift til kløverdamen til esset. Hjerter til kapp og syd vant før han tok et kløverstikk. Nå hang dette på å spille sparen tapsfri. På BBO står det ikke hvordan han spilte, men jeg er rimelig sikker på at han la ned sparesset og så en honnør fale. Nå sier regelen om begrenset valg at det er dobbelt så stor sjanse at nord ikke hadde noe valg når han la honnøren sin og at den derfor er singel. Var han utstyrt med DJ dobbel opprinnelig, kunne han like godt lagt den andre under esset. Derfor inn øst og spar til tieren for ei beit.

Hvorfor vant Topbridge dette spillet da? Kan ikke Johny Hansen sin teori?

Jo, det er fordi at på hans bord var spar trumf. Motparten satte opp et kløverstikk i utspillet. Så tok Johnny hjerterkappen som sprakk og hadde  de samme tre taperne som på det andre bordet. Nå la han ned trumfesset og en honnør falt bak. Så kommer poenget. I sparkontrakt er det ikke noe vits å spille på damen eller knekten singel i nord, fordi da vi syd ha H872 og vil alltid få et stikk. Derfor "må" DJ sitte dobbel for at 4sp skal kunne vinnes.

(En annen sak er at jeg er rimelilg sikkert på at  DJx i syd er større sjanse er DJ dobbel i nord, og at derfor er teoretisk beste plan å ta dobbelkappen. Det ville gikk beit denne gangen. Det er et lite forbindelsesproblem som gjør at oddsen for DJx vs DJ påvirkes)

Codan Cup - Kamp 2

Jeg kommer til å oppdatere alle rundene etter hvert som jeg får/finner spill. I år er jeg ikke tilstede og trenger derfor noe mer tid til å skrive om gode, dårlige, morsomme og heldige spill. Som alltid er jeg glad for innspill fra dere leser.
På BBO så vi Are Aarebrot leke med motpartenKløverdamen ut til kongen. Det er et alternativ å la øst beholde stikket for damen, men åtteren var for tydelig svaketskast. Are stakk hjemme, spilte ruter til kongen og hjerter (!) fra bordet. Det skjedde det som alltid skjer i slike situasjoner. Motparten tror på spillefører og rørter ikke hjerteren før spillefører hadde etablert sine ni stikk. Tøft!!


Det var da voldsomt, Bjørnar Halderaker!!De fleste av oss hadde vel passet over 3sp, men Bjørnar Halderaaker ville ikke la seg utmelde. Jeg skjønner godt at makker Olav Ellestad ikke ga seg under slem, men 6kl kunne la seg vinne. Det endte med tre beiter og -14 IMP mot +650 i 4hj på det andre bordet.
Forresten liker jeg Atle Sæterdal sin 3sp godt. Det setter press på motparten og er i praksis rimelig ufarlig fordi det er jo ingen par som bruker straffedoblinger mer. På det andre bordet meldte Siv Thoresen bare 1sp og da fikk ØV bedre kontroll over ressursene sine.

The power of the hidden handDet kommer trumf ut som vinnes i bordet. Så en liten ruter fra bordet (!). Olav Ellestad vet at syd ikke har EK fordi da ville han løfta på en av dem i utspillet. Derfor utnytter han det jeg skriver i overskriften. Nord tror at øst har knekten og stikker opp med kongen. Så kløver til kongen og mer kløver til esset. To ganger trumf inne i bordet og nok en liten ruter. Nå burdet nok Aarebrot i nord lagt liten, fordi det eneste han evt ofrer er et overstikk. Neida, Nord var fremdeles sikker på at øst hadde knekten, så opp på kongen og hjem med kontrakten.


Ble øst litt ivrig?Dette spillet er lett å si noe om når en ser alle kortene. Over 5hj fra var vel vest i nærheten av å lukte på storeslem, men den gang ei. Jeg skjønner også at øst likte kortene sine, selv om EK i ruter ikke var det beste en kunne ønske seg. Det er bare å flytt hjerterkongen over til kløverkongen, så er 6sp nedbrett. Vest hadde nok også en mer honnørfattig hånd enn øst hadde håpet. Godt meldt av Aarebrot - Sæterdal som satte tøft press på motparten.

Kampen ebber ut med noen IMP's overvekt til OBK/Kløverknekt.

Codan Cup - Kamp 1

Jeg kommer til å oppdatere alle rundene etter hvert som jeg får/finner spill. I år er jeg ikke tilstede og trenger derfor noe mer tid til å skrive om gode, dårlige, morsomme og heldige spill. Som alltid er jeg glad for innspill fra dere leser
BBO-kampen var mellom de to Heimdalslagene og i første halvrunde var det spill mot et mål. Erik Berg og Børre Lund spiste Aa-Livaard levende på det ene bordet og på det andre var også Hornslien - Høyem bedre enn Grøtheim - Molberg. Det kommer noen spill.

Min favoritt i år er Sunndalsøra og de startet godt mot arrangøren. Ski BK tar også medalje (tror jeg). 15,37 er en fin start. Toppbridge vet jeg mange tipper høyt oppe. Beklager gutter, men jeg tror ikke det holder til podiet i år. Et stort tap i første kamp mot OBK/Kløverknekt. Skal vi tro på en overaskelse derfra?

Hvorfor teller alle honnørpoeng og ikke skuler til stikkpotensialet?Jeg registrerer at Allan Livgård passer i øst, mens Aksel Hornslien åpner med 3hj. Hva er galt med å starte med 1hj? Det "mangler" noen honnørpoeng, men både antall stikk og antall taperer forsvarer fint åpning på 1-trinnet. Noen er kanskje redd for at makker skal melde utgang hvis han også har åpning, men er ikke det fint da? En skal være uheldig hvis en 12-13 poenger i vest ikke gir spill for 10 stikk i hjerter. Skulle makker gå på mot slem, er det godt mulig at esset syvende og et ess er mer enn nok til å vinne både 12 og tretter stikk. Jeg er jo snart en gammel mann, men jeg kan da ikke ha blitt friskere enn ungdommen?

I dette spiller står det 11 stikk i hjerter og 4sp går minst to beit. Da er det billig å betale ut en hundrelapp.Her var ikke Glenn Grøtheim heldig med "stampen" sin i 4sp. Den kosta 500, mens 3NT i praksis går beit. Ingen vil vel ta ruterkappen gjennom nord? Ikke noe som er rett eller galt, men spillere i glid (her Børre Lund) gjør ofte rett i slike situasjoner.