Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Codan Cup - Kamp 3

Jeg kommer til å oppdatere  rundene etter hvert som jeg får/finner spill. I år er jeg ikke tilstede og trenger derfor noe mer tid til å skrive om gode, dårlige, morsomme og heldige spill. Som alltid er jeg glad for innspill fra dere lesere.

SLUTTRESULTAT - 3.KAMPVi legger merke til Heimdal 1 sin store seier over Arendal, mens Sunndalsøra slo hardt tilbake mot Topbridge i andre halvrunde. Voll  - Kindsbekken hadde over +52 IMP på Butleren mot Berg - Austberg på de 16 spilla. 
Ellers vinner Ski stort som forventet mot hjemmelaget og har tatt en god ledelse.


RESULTATER FØRSTE HALVRUNDE 3.KAMPNå er jeg på tynn is, men har det vært damespillere som har vunnet NM klubber tidligere? I tilfelle det ikke har skjedd, ville det vært hyggelig om Siv Thoresen ble den første. Ski har tatt ledelsen, men etter 2,5 kamper er det tett mellom båtene. Arrangørlaget viser nok en gang at de nok ikke holder nivået, men det er så viktig at noen legger sin sjel i arrangmentet at belønningen med plass i finalen tror jeg vi skal fortsette med. 
I morgen tidlig spilles andre halvrunde av tredje kamp. Det kommer til å bli omrokkeringer utover morgendagen.
BEGRENSA VALG MED BEGRENSINGERSteinar Ekren kan sin bridge ABC og gikk derfor en beit i denne kontrakten. Han fikk ruterdamen ut til esset og skift til kløverdamen til esset. Hjerter til kapp og syd vant før han tok et kløverstikk. Nå hang dette på å spille sparen tapsfri. På BBO står det ikke hvordan han spilte, men jeg er rimelig sikker på at han la ned sparesset og så en honnør fale. Nå sier regelen om begrenset valg at det er dobbelt så stor sjanse at nord ikke hadde noe valg når han la honnøren sin og at den derfor er singel. Var han utstyrt med DJ dobbel opprinnelig, kunne han like godt lagt den andre under esset. Derfor inn øst og spar til tieren for ei beit.

Hvorfor vant Topbridge dette spillet da? Kan ikke Johny Hansen sin teori?

Jo, det er fordi at på hans bord var spar trumf. Motparten satte opp et kløverstikk i utspillet. Så tok Johnny hjerterkappen som sprakk og hadde  de samme tre taperne som på det andre bordet. Nå la han ned trumfesset og en honnør falt bak. Så kommer poenget. I sparkontrakt er det ikke noe vits å spille på damen eller knekten singel i nord, fordi da vi syd ha H872 og vil alltid få et stikk. Derfor "må" DJ sitte dobbel for at 4sp skal kunne vinnes.

(En annen sak er at jeg er rimelilg sikkert på at  DJx i syd er større sjanse er DJ dobbel i nord, og at derfor er teoretisk beste plan å ta dobbelkappen. Det ville gikk beit denne gangen. Det er et lite forbindelsesproblem som gjør at oddsen for DJx vs DJ påvirkes)

Kommentarer

Beklager, beklager TONE TORKELSEN SVENDSEN. Det burde jeg absolutt husket.

Hei Snurr!
http://bridge.no/var/fckeditor/bridgeno/file/PDF/resultater/Titler/Norgesmestere_klubblag.pdf

2003 SVEIO BK Karl Christian Baumann, Simon Eileraas, Helge Svendsen, Tone Torkelsen Svendsen

Totalt 2 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.