Silla tilbake på" landslaget"

Av Christian Vennerød

 Hei Snorre

Den norske verdensmesteren fra Bermuda Bowl i 2007, Erik Sælensminde, har sagt ja takk til å spille med det norske flagget på brystet igjen. Nærmere bestemt i Polen i juni i par sammen med Tor-Erik Hoftaniska. Det er jo kjempeartig.Den direkte årsaken er at matchen ble veldig ubeleilig for Thomas Charlsen.
  
Alle parene i landslagstroppen er blitt spurt om de vil spille, og det første paret som svarte ja takk var Charlsen – Hoftaniska. Siden har det altså vist seg at dette passet dårlig for Thomas, og i hans sted har Erik Sælensminde troppet inn. Det er jo svært hyggelig å få en god, gammel verdensmester med på laget igjen!
Polakkene subsidierer oss med opphold, mat og startavgifter, og landslaget har ikke mye penger til å arrangere treningslandskamper. Alt vi i prinsippet behøver betale for å spille i Polen, er reisen.

NBF har satt av kr 10 000 til laget, og de  deles likt på alle som må fly – med kr 2000 pr person.

Selv kommer jeg ikke til å delta som NBF, først og fremst fordi selve landskampen er en kort del av arrangementet. Frank blir derfor playing captain.


Vi møter et topp polsk lag i kampen på onsdag, selv om hvem som skal spille for Polen ikke er klart pr i dag. Jeg har utnevnt Frank som spillende kaptein for Norge.
 
4 polske par har vært nevnt som aktuelle – de 3 førstnevnte ble verdensmestre i Sanya i 2014. De 2 førstnevnte ble også Europamestre i Ostende i 2010. Det fjerde paret et kanskje det aller beste av dem.
 
¤ Mazurkiewicz – Jassem
¤ Gawrys – Klukowski
¤ Starkowski – Golebiowski
¤ Nowosadzski – Kalita

Dette er ment som en vennskapskamp og arrangøren av festivalen ønsket å invitere et utenlandsk lag som trekkplaster for Festivalen. Monaco sa nei og Norge var nr 2 på lista. Invitasjon av Frank spesielt med makker, er nok fordi han etterhvert også er blitt en kjent bridgespiller i Polen. Uansett blir dette fin trening, og vi satser på å vise oss fra vår beste side.


Hilsen Chistian Vennerød

______________________________________________________________________
______________________________________________________________________


Min kommentar:

Siden jeg har denne bloggen er det min "oppgave" å kommentare ting som skjer i  norsk bridge. På den ene siden har jeg etterlyst internasjonal matching, så det at Christian og Frank har fått til en kamp mot flere av de  aller sterkeste polske parene, er bra. La oss håpe at dette er starten på noe.


Jeg kan ikke la være å kommentere underlige valg som taes av NBF, eller de som NBF har pekt ut. Dette startet kanskje som en treningskamp for landslaget, men nå har det egentlig ingenting med landslaget å gjøre lenger. Ingen av parene som skal spille i Polen er i landslagstroppen og Vennerød selv har vært tydelig på at de parene han tar ut hvert år, er de parene det skal satses på. Ja, det har vært mange forfall og det sier vel egentlig noe om at en 64-spills lagkamp mot et polsk lag ikke blir prioritert av de aller, aller beste. Ikke en gang landslagskapteinen finner det verd å bruke tid. Hvis jeg har forstått rett, er det aller meste at denne turneringa den ordinære polske bridgefestivalen i Poznan. 

Poenget mitt går på at NBF ikke hadde råd til å sende mer enn to par i hver klasse til Nordisk på Færøyene. Da er det underlig at NBF finner 10.000,- til fem spillere som etter min mening burde dekket dette selv. Jan Tore Berg og Per Erik Austberg må betale sine egne utgifter til Nordisk, mens Johnny Hansen, Kristoffer Hegge, Tor Eivind Grude, Thor Erik Hoftaniska og Silla får kr. 2000,- hver.

Småpenger, men rart.

____________________________________________________________________