Landslaget mot Vest-Agder...

Jeg: "Hallo, det er Snorre."

Telefonen: "Hei, det er Christian Vennerød her. Jeg så du og kaninen knuste Ligvård-Aa-Berg-Austberg i kveld på BBO. Beklager, Snurr,  men jeg kan nok ikke ta dere ut landslaget, men det er notert i boka.."

Jeg: "Det er greit, Christian. Jeg skal sykle ritt den helga Nordisk er, så det hadde ikke passet uansett. Gjerne en annen gang."

Telefonen: "God tur."

_______________________________________________________________________________


I all beskjedhet hadde vi massiv hjelp av Kvangraven - Lie. HER ER HELE KAMPEN og under er Nils magisk, rett og slett.

   Det ser unektelig som er det to hjertertapere, men se bare !!

Nils stjal utspillet og tok ut trumfen. Så hjerter til nier og tier. Inn i bordet og hjerterdamen derfra. Hadde min makker spilt sånn, ville tårene kommet!!
 _______________________________    
     Spilleplan?

Du får hjerteresset ut og skift til ruter. Den lasjer du og stikker neste. Tar du EKD i kløver eller kapper du den ene veien?

Dette er rein matematikk, og HER KAN DU REGNE SELV
     
     
     
     
     
     
     

Kristoffer Hegge og Tor Eivind Grude med til Polen

Av Christian Vennerød

Hei Snorre

Det er nå klart at Grude – Hegge tar over plassen i landskampen mot Polen i sommer. 3-7 juni

Opprinnelig var jo Berg – Simonsen tatt ut til å spille, men så viste det seg at Erik ikke kan fordi det blir et fellesarrangement på jobben hans i denne perioden, og han må være med på det.

Ingen av de andre i landslagstroppen kunne stille i stedet midt på sommeren, og da var det jo veldig hyggelig å få ja takk fra våre juniorverdensmestre, slik at vi får se hvordan de kan gjøre det med seniorflagget på brystet.

En av grunnene til at Tarjei og jeg har strukket oss litt for å få til dette arrangementet, er at spillerne på åpne landslaget i EM i Kroatia uttalte at de helst ville spille mot lag som ikke er fra Øst-Europa. Det er altså et klart behov for å trene mot lag herfra, og Polen har nok det sterkeste laget vi kan trene mot. De stiller trolig med tre verdensmesterpar. Hvis vi gjør vårt til å sette farge på denne kongressen, kan vi bli invitert på nytt, kanskje som et årvisst arrangement.

Vennlig hilsen
Christian Vennerød

________________________________________________________________________________

Hvem har kløver 4?

Når jeg har skrevet om analyser for å finne et bestemt kort, er jeg alltid på jakt etter å finne ut om hvor mange "ledige" plasser hver av de to motpillerne har. Hvis den ene har åpnet med 1sp som viser femkort, er det maks åtte ledige plasser hos han. (13-5 = 8). For hver gang en motspiller følger farge, er det en mindre ledig plass.

Et manglende kort, er statstisk oftest å finne hos den motspilleren som har fleste ledige plasser (ukjente kort). Dette regnestykket er selvsagt ikke så enkelt, fordi det er mange andre faktorer som spiller inn. F.eks vil den motstander som f.eks har åpnet, normalt ha minst 10hp. Hvis din side disponerer 30hp, vil du med 99 % sikkerhet vite at den manglende damen befinner seg hos åpneren. Hvis makkeren til åpneren har passet og allerede vist en honnør, vet du at han neppe har en til. 

Kristoffer Hegge kommer med et innspill til og jeg må si at den måten han ressonerer på, har jeg ikke tenkt på før. Umiddelbart skurrer det litt, men det er ikke første gangen mine analysemetoder viser seg å være verken den beste eller nest beste. Interessant å se at et spesifikt kort i en forsåvidt uinteressant farge kan påvirke hvordan en best spiller for å finne en manglende dame i en annen farge. 


Av Kristoffer Hegge

HER ER ANALYSEN

 

Skien Open 2015

har vært en populær turnering de siste årene. I år spilles turneringa lørdag 13.juni.INNBYDELSE

____________________________________________________________