Ingen norske igjen i Spring Fours

men nok en gang var det De Botton (hvis de kan kalles norske) som kom lengst. De tapte sin kvartfinale mot Mossop. Gillis var med helt til 5.runde, mens Tundal gikk ut litt tidligere.

Quarter-Final

1 (1) Allfrey 72
= (6) Penfold 48

 

1 (12) Mossop 56
= (4) de Botton 48

 

1 (8) Vitas 94
= (21) Robertson 60

 

Semi-Final

1 (2) Hinden  
= (12) Mossop  

 

1 (1) Allfrey  
= (8) Vitas


I morgen spilles Semifinalene på BBO.

Landslagssamlinger på BBO

Jeg fikk den store æren å være med på Norgeshistoriens første landslagstrening for åpen klasse, juniorene og dameklassen på BBO. For det åpne laget spilte alle parene som skal til Færøyene om litt mer enn to uker. Kvangraven - Lie, Livgård - Aa og Berg - Austberg. Det må som kjent fire par til for å spille lagkamp, så kaninen og undertegnede fikk være med. Kampen endte uavgjort 20-20, uten at det var noe særlig dramtikk å melde om.

Tonje Brogeland spilte med reserve Kristine Breivik på lag med Gunn Tove Vist og Stine Holmøy. De møtte juniorlaget med Kristoffer Hegge - Tor Eivind Grude og Harald Eide - Espen Flått. Her vant juniorene med 19 IMP, ikke minst takket være denne åpningsmeldingen av unge Hegge.
Det kom en liten spar ut fra nord og da tok vest de elleve første stikkene. På det andre bordet åpnet syd med 1hj og nord var kjapt i 4hj. Vest meldte ikke unaturlig 5kl som enten stamp eller for gevinst, men mer enn 10 stikk var ikke mulig å få. En utgangssving til juniorene.


Etter spillinga gikk Nils Kvangraven og Allan Livgård gjennom alle spillene, mens vi andre fikk anledning til å komme med kommentarer. Eskil Hagen "lånte ut" en Web-løsning der alle kunne se den samme skjermen og de som ønsket kunne snakke LIVE eller kommentere i Chat. Jeg  hadde mange gode vitser (som vanlig), mens de andre kom med analyser til meldinger og spilleføringer. Det viktigste Nils og Allan bidro med denne gangen, var å understreke viktigheten av tette avtaler.

Det tekniske funka ikke helt optimalt, fordi det var meningen å bruke ferdiglagte kort. Det skar seg av eller annen grunn. Jeg fikk aldri se kortene, men tipper det var spill med meldetekniske poenger som skulle gjøre lagene bedre forberedt til de kommende mesterskapene. 

Planene er å kjøre dette opplegget flere ganger fram mot Nordisk. Et flott initiativ!!

Spill fra Trondheim (blir oppdatert)

Guttungen vinner 7sp

Av Tor Bakke

 

1 hjerter var overføring og viste minst 4 spar. Etter tre cue bids viste 5 kl 0 eller 3 av 5 ess.  5 NT viste at alle nøkkelkort var på plass og 6 ruter viste ruter konge. 

Flere spillere kom i 7 spar som er forholdvis hardt meldt, men juniorspilleren Christian Bakke var den eneste som spilte hjem storeslemmen.  Etter hjerter ut til esset fulgte spar konge og ess som avslørte 4-1 sitsen i trumf. De fleste spilte nå på 3-3 sits i ruter, men ble overtrumfet og gikk opptil 2-3 beter. Christian fant imidlertid en mer sjanserik spilleføring.

Det er like sannsynlig at kløverfargen sitter 3-3 som ruterfargen, så han fortsatt med 3 toppstikk i kløver. Hadde fargen sittet jevnt kunne han ha kastet hjerter i bordet og stjålet en hjerter som ville sikret 13 stikk. De som spilte på ruteren 3-3 hadde ingen tilleggssjanse på kontrakten, men Christian så muligheten om kløveren ikke satt jevnt. Han godspilte kløverfargen med en stjeling, tok spar knekt og spilte seg hjem på ruter og trakk ut den siste trumfen. Syd hadde ikke uventet konge-dame i hjerter etter sin innmelding og også lengden i ruter siden han var kort i begge sorte farger.

Da femte kløver ble innkassert var syd skvist. Han måtte kaste sine hjerterhonnører for å hindre at bordet tok 2 ruterstikk til slutt, men da sikret hjerter knekt det nødvendige ekstra stikket._____________________________________________________________________________________

Stig Dybdahl har sendt en hyggelig mail og forteller om både god spilling og bra glid under Trondheim Cup lagturnering. Han har behov for å komme med et spill eller to for som han sier: " I fare for at siden din kommer til å bli et eneste Klukken show de neste månedene, så tenkte jeg å legge med et spill eller et meldeproblem. Ihvertfall for Kunstneren som nekter å diskutere system fordi da kan det bli systemsvikt."

Den logikken kan en vel diskutere , men i spillet under likte jeg 5hj veldig godt. "Se på hjerteren din makker. Jeg kontrollerer de andre fargene, men trumfen min er tynn." Ingen vitenskapelig meldning, men praktisk og en unngår misforståelser med en ny makker.  Kun fire par kom i slem og med snill sits vant alle 13 stikk.Så fortsetter Stig:

Du har diskutert sikkert mange ganger hva 1NT i åpning skal inneholde. Jeg valgte denne gangen å se på Knx-Ax dobbeltoner som mulig svakheter (Er vel fortsatt forskjell på lag og par). Da skaffet jeg meg et problem når meldingene gikk. 1kl-p-1sp-(2hj) ?

 

Nå kan du angre for at du ikke åpnet med 1NT, (skuffende av makker som ikke melder 1hj, noe du regnet med som sannsynlig). Du har avtalt støttedobling hvis ikke minimum. 

 

  • ·         2sp blir for dumt 
  • ·         3sp er du usikker på hva viser, er det 15-17 med singelton?
  • ·         4sp bør være galskap
  • ·         3hj med uttak i 4sp over 3n bør vel vise singel og 4k støtte?


 

Inni mitt hode tenkte jeg å vise 2,5 spar, så jeg doblet og tok ut 3NT i 4 sp. Det ble galt da makker tok det for 15-17, singelton hjerter og trekort spar.  Vi stoppa skuffende i 4sp.  Det er ikke enkelt å spille med kreative folk, det har vel du også prøvd? 

Alle lagene til NM klubber er klare

Den siste kampen var mellom Sunndalsøra (Kindsbekken) og BAK (Høyland). Der vant Sunndalsøra.

Trykk på bildet for å komme til arrangørens side. Der kommer det mer etter hvert.