Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Landslagssamlinger på BBO

Jeg fikk den store æren å være med på Norgeshistoriens første landslagstrening for åpen klasse, juniorene og dameklassen på BBO. For det åpne laget spilte alle parene som skal til Færøyene om litt mer enn to uker. Kvangraven - Lie, Livgård - Aa og Berg - Austberg. Det må som kjent fire par til for å spille lagkamp, så kaninen og undertegnede fikk være med. Kampen endte uavgjort 20-20, uten at det var noe særlig dramtikk å melde om.

Tonje Brogeland spilte med reserve Kristine Breivik på lag med Gunn Tove Vist og Stine Holmøy. De møtte juniorlaget med Kristoffer Hegge - Tor Eivind Grude og Harald Eide - Espen Flått. Her vant juniorene med 19 IMP, ikke minst takket være denne åpningsmeldingen av unge Hegge.
Det kom en liten spar ut fra nord og da tok vest de elleve første stikkene. På det andre bordet åpnet syd med 1hj og nord var kjapt i 4hj. Vest meldte ikke unaturlig 5kl som enten stamp eller for gevinst, men mer enn 10 stikk var ikke mulig å få. En utgangssving til juniorene.


Etter spillinga gikk Nils Kvangraven og Allan Livgård gjennom alle spillene, mens vi andre fikk anledning til å komme med kommentarer. Eskil Hagen "lånte ut" en Web-løsning der alle kunne se den samme skjermen og de som ønsket kunne snakke LIVE eller kommentere i Chat. Jeg  hadde mange gode vitser (som vanlig), mens de andre kom med analyser til meldinger og spilleføringer. Det viktigste Nils og Allan bidro med denne gangen, var å understreke viktigheten av tette avtaler.

Det tekniske funka ikke helt optimalt, fordi det var meningen å bruke ferdiglagte kort. Det skar seg av eller annen grunn. Jeg fikk aldri se kortene, men tipper det var spill med meldetekniske poenger som skulle gjøre lagene bedre forberedt til de kommende mesterskapene. 

Planene er å kjøre dette opplegget flere ganger fram mot Nordisk. Et flott initiativ!!

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.