Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Spill fra Trondheim (blir oppdatert)

Guttungen vinner 7sp

Av Tor Bakke

 

1 hjerter var overføring og viste minst 4 spar. Etter tre cue bids viste 5 kl 0 eller 3 av 5 ess.  5 NT viste at alle nøkkelkort var på plass og 6 ruter viste ruter konge. 

Flere spillere kom i 7 spar som er forholdvis hardt meldt, men juniorspilleren Christian Bakke var den eneste som spilte hjem storeslemmen.  Etter hjerter ut til esset fulgte spar konge og ess som avslørte 4-1 sitsen i trumf. De fleste spilte nå på 3-3 sits i ruter, men ble overtrumfet og gikk opptil 2-3 beter. Christian fant imidlertid en mer sjanserik spilleføring.

Det er like sannsynlig at kløverfargen sitter 3-3 som ruterfargen, så han fortsatt med 3 toppstikk i kløver. Hadde fargen sittet jevnt kunne han ha kastet hjerter i bordet og stjålet en hjerter som ville sikret 13 stikk. De som spilte på ruteren 3-3 hadde ingen tilleggssjanse på kontrakten, men Christian så muligheten om kløveren ikke satt jevnt. Han godspilte kløverfargen med en stjeling, tok spar knekt og spilte seg hjem på ruter og trakk ut den siste trumfen. Syd hadde ikke uventet konge-dame i hjerter etter sin innmelding og også lengden i ruter siden han var kort i begge sorte farger.

Da femte kløver ble innkassert var syd skvist. Han måtte kaste sine hjerterhonnører for å hindre at bordet tok 2 ruterstikk til slutt, men da sikret hjerter knekt det nødvendige ekstra stikket._____________________________________________________________________________________

Stig Dybdahl har sendt en hyggelig mail og forteller om både god spilling og bra glid under Trondheim Cup lagturnering. Han har behov for å komme med et spill eller to for som han sier: " I fare for at siden din kommer til å bli et eneste Klukken show de neste månedene, så tenkte jeg å legge med et spill eller et meldeproblem. Ihvertfall for Kunstneren som nekter å diskutere system fordi da kan det bli systemsvikt."

Den logikken kan en vel diskutere , men i spillet under likte jeg 5hj veldig godt. "Se på hjerteren din makker. Jeg kontrollerer de andre fargene, men trumfen min er tynn." Ingen vitenskapelig meldning, men praktisk og en unngår misforståelser med en ny makker.  Kun fire par kom i slem og med snill sits vant alle 13 stikk.Så fortsetter Stig:

Du har diskutert sikkert mange ganger hva 1NT i åpning skal inneholde. Jeg valgte denne gangen å se på Knx-Ax dobbeltoner som mulig svakheter (Er vel fortsatt forskjell på lag og par). Da skaffet jeg meg et problem når meldingene gikk. 1kl-p-1sp-(2hj) ?

 

Nå kan du angre for at du ikke åpnet med 1NT, (skuffende av makker som ikke melder 1hj, noe du regnet med som sannsynlig). Du har avtalt støttedobling hvis ikke minimum. 

 

  • ·         2sp blir for dumt 
  • ·         3sp er du usikker på hva viser, er det 15-17 med singelton?
  • ·         4sp bør være galskap
  • ·         3hj med uttak i 4sp over 3n bør vel vise singel og 4k støtte?


 

Inni mitt hode tenkte jeg å vise 2,5 spar, så jeg doblet og tok ut 3NT i 4 sp. Det ble galt da makker tok det for 15-17, singelton hjerter og trekort spar.  Vi stoppa skuffende i 4sp.  Det er ikke enkelt å spille med kreative folk, det har vel du også prøvd? 

Kommentarer

Vel Snorre planen var ikke å knote det til, men isteden beskrive hånden min mest mulig optimalt. Flere er vel enig i at det er lov å åpne i 1kløver her, og da meldingsløpet gikk som det gikk kom jeg i et dilema. Jeg kan ikke slå av i 2sp og 3sp burde i min bok vise 18-19, (hvorfor straffe makker med en takbeit hver gang han har holdt oppe med 1sp på knapper og glansbilder som du har diskutert opp i mente tidligere). De som spiller kløverføring har jo 1sp (etter overføring) som 3kort også uttak i 2sp som 15-17 ubalansert. Siden jeg nå valgte å doble og så ta ut 3nt i 4sp, mente jeg at jeg viste 4kort spar og 15-17 men ikke ville åpne i 1nt. (Hadde jeg hatt singelton og 4k støtte hadde jeg hatt flust med andre meldinger) Derfor mener jeg at jeg har visst 4-2-2-5 men for svake dobbeltoner til å ville melde 1nt. Da bør poengene mine være i svarte kort dog ikke så spillegod at jeg ville oppgradere til 18-19. Så derfor bør BK (hvis vi hadde brukt samme system) sett at jeg har edxx-(xx-xx i rødt med ett ess eller en konge) pluss kdxxx i kløver. Så grunnen til mailen var jo litt, er det sånn at støtte dobling er alltid nøyaktig 3-k og ikke kan vise en mellomstyrke med 4k støtte? Hvorfor kan man ikke bruke det i støttedobling når vi bruker det i 1kløverføring? Og er ikke disse 15-17 hendene de som skaper mest problem fordi det er så ofte man må vurdere opp eller ned uten bra nok informasjon om hva hånden er verdt? Martin at folk hopper og danser i 7 uten spillestyrke...., skal ikke gå utover Klukken... (Mest sannsynlig tåkela Klukken alt både i meldinger og motspill)
BK tok lett 13 på nevnte spilleføring over.

Jeg synes det er rart at Stig ikke støtter sparen over 2hj, men knoter til med en støttedobling som viser kun tre.

3sp viser vel kortene (støtte,, 15-17hp og passet ikke til 1NT i åpning), selv om jeg har stor forståelse for 4sp. Kortene ble mektige når makker har spar, og jeg har sett dårligere 18-19 hp enn denne hånda.

Når motparten går beit i 7 sp i andre rommet i turneringene første spill etter WO i kamp 1 ser man allerede muligheter i turneringen.Gratulerer med en seier til 50 i odds.(Klukken er nok uenig

Totalt 3 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.