Når jeg ikke kan skrive om sykkel....

HÅPER JEG DETTE FALLER I SMAK. 

Har du et behov for å dømme andre mennesker, så la det i alle fall være med utgangspunkt i noe de har gjort, og ikke noe de er. Ingen skal måtte stå til rette for hva andre har gjort, om de så skulle se likedan ut, ha samme religion eller ha sanmme kulturelle bakgrunn.

Skam deg, Hans Rotmo. En av min ungdoms musikalske helter.

______________________________________________________________

Det kommer bilder fra Codan Cup i morgen

Jeg kan ikke finne bilder fra verken turneringa eller premieutdelinga, men Allan har tatt noen og lover å sende meg i morgen. Det skulle bare mangle at medaljistene skal få blomstre her i avisa!!

___________________________________________________

Maksimum av minimum

Det er lett å bli etterpåklok når en skal skrive om spill. Dette spillet er kanskje et slikt, men det viser i alle fall at kommunikasjonen mellom Olav Ellestad og Bjørnar Halderaker er på plass. Det kan se litt underlig ut av syd å gå på over 4hj med en minimumsåpning, men poenget er at den er allerede vis med 3hj. Selv da var makker sleminteressert og Bjørnar vurderte sine mellomkort i trumf til å være viktige, det samme med ED i spar og ruterkongen. Det stemte og kontrakten var rett så fin. Det stod i praksis på en av to finesser, og når begge gikk var det tretten stikk. 11 IMP i gevinst mot 4hj +510 på det andre bordet.
_____________________________________________________________________

Sånn spiller en Norgesmester motspill

Det er vel ikke mange som er i tvil om at jeg har veldig sansen for Lars Arthur Johansen, både som bridgespiller og som menneske. Han har en flott væremåte på og utenfor bridgebordet, et eksempel til etterfølgelse. Som bridgespiller er han kanskje vårt største talent og jeg har tidligere tatt han ut på landslaget i 2019. Norgesmester for lag både i fjor og i år.Denne skiften kom a tempo og da har jeg forsåelse for spilleførers valg.ØV kom til 4sp etter kløveråpning i vest og Lars Arthur i nord spilte ut hjerter. Ikke noen spesielt heldig start. Så spar til bordet og kløver til dame og konge. To sekunder og ruterknekten (!) lå på bordet. Hva som er rett spilleplan nå, er umulig å si. Har nord Kn108 i ruter, skal knekten få beholde stikket og fargen kan ikke spilles mer av NS. Har syd tieren (eller evt åtteren) skal knekten dekkkes med damen. 

Spillefører valgte å la knekten beholde stikket, men da kom det mer ruter og en beit. "Sett motparten på prøve så ofte som mulig!"


OG HER ET HVOR DET MELDES RIGHT FROM AFTER THE NOSE

3NT gikk en beit på det andre bordet etter sparutspill, mens 5kl var ikke mulig å beite._________________________________________________________________

Codan Cup avgjort på 5-trinnet?

Det hadde holdt med et knepent tap i siste kamp for Sunndalsøra for å bli Norgesmester. De møtte Ski og fikk med seg bare 5.07 VP. Da måtte nordmøringene ta til takke med sølv.

Her er to spill hvor Ski "vant" duellen på 5-trinnet. Halderaker - Ellestad stamper i 5hj, men ser du på kortene så er ikke elleve stikk til å hindre. +650. På det andre bordet er Kindsbekken - Violl også i 5hjx, men Siv Thoresen klarer å ta ut i 6ru. Nå burde kanskje Voll - Kindsbekken spilt slik at en dobling i 4.hånd av mopartens slem viser akkurat et stikk. (med to stikk passer han og stamper med ingen stikk fordi makker har ikke to. Da hadde han dobla i andre hånd). Roar Voll bør kunne regne med at kløverkongen gir stikk, og da hadde Asbjørn Kindsbekken passa lett med trumfesset. Ingen stor sving, så kanskje en grei forsikring av ØV?Så ett som svingte mer.
  


Bjørnar Halderaker passer 5ru dobla og tar inn 500 (burde kanskje vært bare 200?), mens Asbjørn Kindsbekken tar ut i 5sp. Jeg har stor forståelse for den vurderingen siden makker meldte inn 1sp. (Olav Ellestad passet over åpningen). Mot 5sp kom singel kløver ut og nå tror jeg ikke det kan vinnes 11 stikk. Stikkes med esset, blir det en taper i kløver og to i hjerter. Legger spillefører liten kløver, får NS en stjeling og hjerteresset tar beita.

Et vanskelig spill.

______________________________________________________________