Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Codan Cup avgjort på 5-trinnet?

Det hadde holdt med et knepent tap i siste kamp for Sunndalsøra for å bli Norgesmester. De møtte Ski og fikk med seg bare 5.07 VP. Da måtte nordmøringene ta til takke med sølv.

Her er to spill hvor Ski "vant" duellen på 5-trinnet. Halderaker - Ellestad stamper i 5hj, men ser du på kortene så er ikke elleve stikk til å hindre. +650. På det andre bordet er Kindsbekken - Violl også i 5hjx, men Siv Thoresen klarer å ta ut i 6ru. Nå burde kanskje Voll - Kindsbekken spilt slik at en dobling i 4.hånd av mopartens slem viser akkurat et stikk. (med to stikk passer han og stamper med ingen stikk fordi makker har ikke to. Da hadde han dobla i andre hånd). Roar Voll bør kunne regne med at kløverkongen gir stikk, og da hadde Asbjørn Kindsbekken passa lett med trumfesset. Ingen stor sving, så kanskje en grei forsikring av ØV?Så ett som svingte mer.
  


Bjørnar Halderaker passer 5ru dobla og tar inn 500 (burde kanskje vært bare 200?), mens Asbjørn Kindsbekken tar ut i 5sp. Jeg har stor forståelse for den vurderingen siden makker meldte inn 1sp. (Olav Ellestad passet over åpningen). Mot 5sp kom singel kløver ut og nå tror jeg ikke det kan vinnes 11 stikk. Stikkes med esset, blir det en taper i kløver og to i hjerter. Legger spillefører liten kløver, får NS en stjeling og hjerteresset tar beita.

Et vanskelig spill.

______________________________________________________________

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.