Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Sånn spiller en Norgesmester motspill

Det er vel ikke mange som er i tvil om at jeg har veldig sansen for Lars Arthur Johansen, både som bridgespiller og som menneske. Han har en flott væremåte på og utenfor bridgebordet, et eksempel til etterfølgelse. Som bridgespiller er han kanskje vårt største talent og jeg har tidligere tatt han ut på landslaget i 2019. Norgesmester for lag både i fjor og i år.Denne skiften kom a tempo og da har jeg forsåelse for spilleførers valg.ØV kom til 4sp etter kløveråpning i vest og Lars Arthur i nord spilte ut hjerter. Ikke noen spesielt heldig start. Så spar til bordet og kløver til dame og konge. To sekunder og ruterknekten (!) lå på bordet. Hva som er rett spilleplan nå, er umulig å si. Har nord Kn108 i ruter, skal knekten få beholde stikket og fargen kan ikke spilles mer av NS. Har syd tieren (eller evt åtteren) skal knekten dekkkes med damen. 

Spillefører valgte å la knekten beholde stikket, men da kom det mer ruter og en beit. "Sett motparten på prøve så ofte som mulig!"


OG HER ET HVOR DET MELDES RIGHT FROM AFTER THE NOSE

3NT gikk en beit på det andre bordet etter sparutspill, mens 5kl var ikke mulig å beite._________________________________________________________________

Kommentarer

Hei Snurr

Ruter knekt i vri er godt motspill, men "Hva som er rett spilleplan nå, er umulig å si." er ikke rett.


Med fordelte kløverhonnører, som utspillet tyder på, er det
det helt opplagt å stikke ruter knekt med esset.
Ut med trumfen og kløver opp. 8 majorstikk, ruter ess og ett kløverstikk uansett rutersits.


God sommer
BOEK

Jeg er helt enig med deg når det kommer til LA!

Ruter knekt var en flott skift, men spillefører burde vunnet kontrakten likevel. Han kan stikke ruteren med esset på hånda, og spille seg inn på bordet for å spille ny kløver mot hånda. Så lenge syd har kløveress, spiller det jo ikke noen rolle hvordan ruteren sitter, siden ruteren er beskyttet. I utg.punktet er det jo 75 % sjanse for at en av kløverhonnørene sitter i syd, og i tillegg har nord ikke spilt ut kløver fra AK (selv om han kanskje ikke ville gjort det med kløveråpning i vest denne gangen). Og selv om nord skulle komme inn på kløver ess, er jo ruteren like beskyttet som om du skulle ha larsjert første gangen (med mindre han har Jx, men da er du vel beit uansett, og fortsatt størst odds for kløveress i syd).

Det eneste som taler for å larsjere ruterknekt, er vel at det kan være noe lettere for nord å se etterpå at han ikke skal fortsette i ruter med f.eks. J108, men han kan jo ikke nødvendigvis vite hvor god kløveren din er. Bytt om ruter 9 og kløver 10 og det vil fortsatt haste med å spille ruter.

Likevel er det godt poeng - Å sette motparten på prøve så ofte som mulig :) Fort gjort å føle at ruteren og kontrakten er safe, når knekten kommer i vri.

Totalt 2 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.