Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Hvem har kløver 4?

Når jeg har skrevet om analyser for å finne et bestemt kort, er jeg alltid på jakt etter å finne ut om hvor mange "ledige" plasser hver av de to motpillerne har. Hvis den ene har åpnet med 1sp som viser femkort, er det maks åtte ledige plasser hos han. (13-5 = 8). For hver gang en motspiller følger farge, er det en mindre ledig plass.

Et manglende kort, er statstisk oftest å finne hos den motspilleren som har fleste ledige plasser (ukjente kort). Dette regnestykket er selvsagt ikke så enkelt, fordi det er mange andre faktorer som spiller inn. F.eks vil den motstander som f.eks har åpnet, normalt ha minst 10hp. Hvis din side disponerer 30hp, vil du med 99 % sikkerhet vite at den manglende damen befinner seg hos åpneren. Hvis makkeren til åpneren har passet og allerede vist en honnør, vet du at han neppe har en til. 

Kristoffer Hegge kommer med et innspill til og jeg må si at den måten han ressonerer på, har jeg ikke tenkt på før. Umiddelbart skurrer det litt, men det er ikke første gangen mine analysemetoder viser seg å være verken den beste eller nest beste. Interessant å se at et spesifikt kort i en forsåvidt uinteressant farge kan påvirke hvordan en best spiller for å finne en manglende dame i en annen farge. 


Av Kristoffer Hegge

HER ER ANALYSEN

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.