Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Codan Cup - Kamp 2

Jeg kommer til å oppdatere alle rundene etter hvert som jeg får/finner spill. I år er jeg ikke tilstede og trenger derfor noe mer tid til å skrive om gode, dårlige, morsomme og heldige spill. Som alltid er jeg glad for innspill fra dere leser.
På BBO så vi Are Aarebrot leke med motpartenKløverdamen ut til kongen. Det er et alternativ å la øst beholde stikket for damen, men åtteren var for tydelig svaketskast. Are stakk hjemme, spilte ruter til kongen og hjerter (!) fra bordet. Det skjedde det som alltid skjer i slike situasjoner. Motparten tror på spillefører og rørter ikke hjerteren før spillefører hadde etablert sine ni stikk. Tøft!!


Det var da voldsomt, Bjørnar Halderaker!!De fleste av oss hadde vel passet over 3sp, men Bjørnar Halderaaker ville ikke la seg utmelde. Jeg skjønner godt at makker Olav Ellestad ikke ga seg under slem, men 6kl kunne la seg vinne. Det endte med tre beiter og -14 IMP mot +650 i 4hj på det andre bordet.
Forresten liker jeg Atle Sæterdal sin 3sp godt. Det setter press på motparten og er i praksis rimelig ufarlig fordi det er jo ingen par som bruker straffedoblinger mer. På det andre bordet meldte Siv Thoresen bare 1sp og da fikk ØV bedre kontroll over ressursene sine.

The power of the hidden handDet kommer trumf ut som vinnes i bordet. Så en liten ruter fra bordet (!). Olav Ellestad vet at syd ikke har EK fordi da ville han løfta på en av dem i utspillet. Derfor utnytter han det jeg skriver i overskriften. Nord tror at øst har knekten og stikker opp med kongen. Så kløver til kongen og mer kløver til esset. To ganger trumf inne i bordet og nok en liten ruter. Nå burdet nok Aarebrot i nord lagt liten, fordi det eneste han evt ofrer er et overstikk. Neida, Nord var fremdeles sikker på at øst hadde knekten, så opp på kongen og hjem med kontrakten.


Ble øst litt ivrig?Dette spillet er lett å si noe om når en ser alle kortene. Over 5hj fra var vel vest i nærheten av å lukte på storeslem, men den gang ei. Jeg skjønner også at øst likte kortene sine, selv om EK i ruter ikke var det beste en kunne ønske seg. Det er bare å flytt hjerterkongen over til kløverkongen, så er 6sp nedbrett. Vest hadde nok også en mer honnørfattig hånd enn øst hadde håpet. Godt meldt av Aarebrot - Sæterdal som satte tøft press på motparten.

Kampen ebber ut med noen IMP's overvekt til OBK/Kløverknekt.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.