Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Codan Cup - Kamp 1

Jeg kommer til å oppdatere alle rundene etter hvert som jeg får/finner spill. I år er jeg ikke tilstede og trenger derfor noe mer tid til å skrive om gode, dårlige, morsomme og heldige spill. Som alltid er jeg glad for innspill fra dere leser
BBO-kampen var mellom de to Heimdalslagene og i første halvrunde var det spill mot et mål. Erik Berg og Børre Lund spiste Aa-Livaard levende på det ene bordet og på det andre var også Hornslien - Høyem bedre enn Grøtheim - Molberg. Det kommer noen spill.

Min favoritt i år er Sunndalsøra og de startet godt mot arrangøren. Ski BK tar også medalje (tror jeg). 15,37 er en fin start. Toppbridge vet jeg mange tipper høyt oppe. Beklager gutter, men jeg tror ikke det holder til podiet i år. Et stort tap i første kamp mot OBK/Kløverknekt. Skal vi tro på en overaskelse derfra?

Hvorfor teller alle honnørpoeng og ikke skuler til stikkpotensialet?Jeg registrerer at Allan Livgård passer i øst, mens Aksel Hornslien åpner med 3hj. Hva er galt med å starte med 1hj? Det "mangler" noen honnørpoeng, men både antall stikk og antall taperer forsvarer fint åpning på 1-trinnet. Noen er kanskje redd for at makker skal melde utgang hvis han også har åpning, men er ikke det fint da? En skal være uheldig hvis en 12-13 poenger i vest ikke gir spill for 10 stikk i hjerter. Skulle makker gå på mot slem, er det godt mulig at esset syvende og et ess er mer enn nok til å vinne både 12 og tretter stikk. Jeg er jo snart en gammel mann, men jeg kan da ikke ha blitt friskere enn ungdommen?

I dette spiller står det 11 stikk i hjerter og 4sp går minst to beit. Da er det billig å betale ut en hundrelapp.Her var ikke Glenn Grøtheim heldig med "stampen" sin i 4sp. Den kosta 500, mens 3NT i praksis går beit. Ingen vil vel ta ruterkappen gjennom nord? Ikke noe som er rett eller galt, men spillere i glid (her Børre Lund) gjør ofte rett i slike situasjoner.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.