Instruktivt

av Bard Olav AasanJeg skal hjelpe deg litt i gang,( selv om det finnes flere mulige spilleplaner). Du stikker med hjerterkongen og tar for sparesset. Knekten faller til høyre.

Nå vil jeg tro mange spiller hjerter til esset og stjeler kløveren med nieren i bordet. Så trumf. Ser ikke dette enkelt ut nå da?

Nei, du har oversett et fint lite poeng. Hvis vest har Kxx i spar og singel ruter, kommer du deg ikke hjem for å ta ut trumfen når han skifter til ruter!  Det unngår du elegant ved å ta for en ruterhonnør før du spiller trumf. Ja, det kan bli galt med ruteren 5-0, men 4-1 er tross alt mye mer sannsynlig.


mvh BOA

                                                   

Jeg er syk

og har fått den alvorlige influensaen som rammer bare oss menn. Derfor er det litt stille her for tiden, men jeg kommer sterkt tilbake.

Jeg er ikke alene om å være syk. Flere sentrale personer i NBF er sykemeldt og jeg oppfordrer forbundet til å komme med en orientering. Landslagstroppene skal slippes snart, men sportsjefen er ikke tilgjengelig for tiden. Knut Brinchmann er sykemeldt og jeg vet at Sten Bjertnes heller ikke har vært fullt arbeidsfør. Det er enda flere som ikke jobber 100%. Åpenhet er en god ting, og vi vet alle hvilke utfordringer som ligger foran oss.