Landslagstroppen snart klar

 Det er sykdom hos de som skal være med å bestemme landslagstroppen vår, så siden jeg har fått så lite kjeft i det siste tar jeg sjansen på å komme med noen tanker før Christian Vennerød slipper navnene sine.

Boye Brogeland - Espen Lindqvist

Ikke noe spørsmål. De er med.

Terje Lie - Nils Kvangraven

Soleklart i troppen og jeg mener at Terje og Nils fortjener minst en sjanse til på landslaget også. De spilte seg ikke ut gjennom innsatsen sin i EM i sommer. Paret hadde en svart dag, men det tror jeg de vil rette opp med erfaring. Et stort minus at Terje bor i Thailand store deler av året og at paret ikke får spilt nok sammen. Nils har familiære forpliktelser, men er flink til å rydde tid.

Kristoffer Hegge -  Tor Eivind Grude

Jeg blir både skuffet og overrasket om disse ikke er med. Vennerød har sagt at det skal være en viss utskifting i troppen og da ser det naturlig ut å ta med fjorårets Junior-VM vinnere. Spesielt Tor Eivind har hatt en glimrende sesong med blant annet NM gull i par, god innsats i USA og medalje i Bergen Storturnering. Et par for framtiden og selv Petter Nordthug fikk prøve seg før han slo igjennom for fullt.

Jan Tore Berg - Per Erik Austberg

Ja, hva skal jeg mene om dette paret da? De er i Norgestoppen hver for seg, men har slitt med å vise resultater sammen. Opptur i første helg av Seriemesterskapet og må score minst like bra i februar. Hvis Vennerød velger å ta med to juniorpar er jeg redd selv plassen i troppen kan henge i en tynn tråd. Ikke fordi paret ikke er godt nok, men fordi det rett og slett ikke er plass

Terje Aa - Allan Livgård

Allan og Terje kan blir et ankepar på landslaget, men spiller lite sammen. SM og NM klubber er lite. De er ikke med i de særlig mange av de nasjonale turneringene og jeg har ikke registrert at de har spilt i utlandet. Blir nok med i troppen, men bør få klar beskjed om at de må satse.

Erik Berg - Steffen Simonsen

I samme båt som Berg - Austberg. For et år siden spådde jeg paret en lysende framtid, men jeg ser ikke at de har fulgt opp på en måte som jeg forventet. Ikke sikker på hvor seriøst de satser, verken hver for seg eller som par.

Kristian Ellingsen - Harald Eide

Jeg er ikke sikker på om Kristian og Harald satser sammen neste år. Kristian er ikke junior lenger mens Harald enda kan spille klassen. Jeg er ganske sikker på at Vennerød har snakket med dem og hva som kom ut av det får du vite om noen dager.

Thomas Charlsen - Thor Erik Hoftaniska

Jeg tror rett og slett ikke Thomas og Thor Erik kan løfte landslaget tilstrekkelig. I alle fall hvis målsetninger er å ta et skritt til internasjonalt. De har fått mange sjanser på landslaget og leverer sjelden mer enn middels. Prestasjonene er svært varierende. Fra det geniale til det begredelige. I en mellomsesong som 2015 er, vil det forundre meg stort om Christian ønsker å se mer av dette paret i Nordisk. Han har selv sagt at det at et par ikke er med i troppen et år, betyr ikke at de er ute av diskusjonen. De spiller heller ikke særlig mye sammen. I alle fall ikke som jeg ser.


Ut over disse parene sliter jeg med å se hvem som skal komme i betraktning om plass på landslaget. Vi har enkeltspillere som gjør det bra i turneringer både her hjemme og ute, men ingen som over tid presterer sammen med en fast makker. Vi får vente i spenning. Kommer Vennerød med navn som Silla, Ulf Tundal og Glenn Grøtheim vil det være et stort pluss. Det vil overraske mer om kaninen er med.