Lavintahl i alle farger?

Det er veldig hyggelig at så mange svarer. Hittil har det kommet 19 kommentarer til forrige spill jeg la ut. Jeg hudfletter de som har ugjennomtenkte innspill, men det er reglene her. Ut over det er det fritt fram.

 

Jeg har snakket om Lavintahl før. For en stund siden spilte jeg en turnering med Boye Brogeland og da ble jeg svett både foran, i og bak ørene.  Jeg måtte holde meg fast og prøvde alt jeg kunne å henge med. I etterkant skreiv jeg om et spill, men jeg tror ikke det var et jeg hadde sammen med Boye. Husker jeg ikke feil, var det en artikkel med utgangspunkt i et spill der makker spilte ut et ess og når bordet kom ned var det opplagt at det skulle skiftes farge. Jeg hadde to stykker i utspillsfargen uten at jeg husker hvilke to, la oss si tieren og toeren. Jeg hadde ikke den ringe anelse om hva som var rett fortsettelse. Avhengig av hva makker hadde, kunne det vært rett både å fortsette med utspillsfargen eller å skifte til hvilken som helst av de to andre fargene. (trumf var uaktuelt).

Jeg la toeren og makker skifta umiddelbart til kløver, den laveste ledige fargen. Det ble feil. Jeg spurte hvorfor han gjorde det og svaret var "Fordi du ba meg om det."

Mitt poeng var/er at alle kort kan ikke bety noen ting. Jeg spiller slik at et høyt kort ønsker/oppfordrer/antyder skift til den høyeste aktuelle fargen. Et lavt kort er enten nøytralt eller benekter ønske om den høyeste fargen. Noe MÅ man jo legge. Er makker sikkert på at jeg har minst tre kort å velge i, er høyest og lavest signaler mens de(t) midterste er nøytralt.

Høres ikke dette fornuftig ut da?
Så kom dette spillet. Øst åpnet med 1NT (15-17) og jeg startet med min minste kløver, invitt. Makker stakk med esset og fortsatte med knekten. Spillefører la en liten først og så nieren. Jeg tenkte ikke en gang på å stikke over (han kan ha f.eks EKnx), men da makker spilte åtteren tilbake, var spillefører renons! Makker hadde opprinnelig altså EKn1082 i kløver.

Ja, ja. Jeg burde kanskje stukket over knekten, men det gjorde jeg altså ikke. Makker så også at det han gjorde ble feil når knekten vant stikket.

Jeg vant med damen og tok for kongen. Makker la toeren. Alstå har han spilt fargen i denne rekkefølgen: Ess - knekt - åtte - to, og har tieren igjen.

Leser du det jeg skriver over, mener jeg det er umulig at alle kort skal betyr noen ting. 10-2 ber om spar og 2 - 10 ber om ruter. Åtteren først er i utgangspunktet nøytralt i min verden, men ønsker makker hjerter er dette den eneste måten han kan signalisere det på, evt. 8 - 10.

Du har sett 21 hp med dine egne, bordet og makkers EJ i kløver. Spillefører har 15-17, sånn at makker har 2-4 hp igjen. (40 minus 36 til 38)

Du skal få 100% å dele ut igjen.

A: Jeg spiller hjerter fordi makker har bedt meg om det

B: Jeg spiller hjerter fordi det er den beste sjansen til beit.

C: Jeg spiller spar eller ruter fordi jeg vet ikke hva som er rett
     og håper spillefører ikke tar mer enn seks stikk før vi kommer inn.
     

Velkommen til å svare.

Litt om landslaget fra Christian Vennerød

Jeg sendte Christian noen spørsmål for ikke så lenge siden. Da var han midt i arbeidet med å snekre sammen opplegget for neste år og ønsket å vente litt med å svare. I dag tikket disse ordene inn. Han sier at han kan ikke være så konkret som hadde vanligvis er og beklager det. Likevel: Tusen takk, CV!


Kan dere si noe om hvilke par som fortsetter i troppene og om det er nye på gang? 

Jeg er i ferd med å sette opp bruttotroppen, og kan ikke si noe konkret om hvem det blir før mitt forslag er laget, og før det er akseptert av sportssjefen. Han er imidlertid sykemeldt, så hvem som kommer til å si formelt ja, er litt uklart.
 
Jeg har alltid ment at det er viktig med noen endringer for å vise at døren inn til landslaget er åpen, så det vil jeg bestrebe meg på. Ulempen med en slik holdning, er at noen kan oppfatte det som om de er kastet ut når de ikke tas ut på nytt i bruttotroppen. Men slik er det egentlig ikke. Det fins mange gode bridgespillere i Norge, og mange kan være aktuelle på landslaget. Det er viktig at de som satser seriøst, opplever at det er registrert. Men jeg får ikke alt som skjer med meg, så jeg benytter anledningen til å oppfordre alle med ambisjoner om å kontakte meg.
 
Si litt om hvordan dere følger opp de enkelte parene i troppen. Hvor mye kontakt har dere med hverandre?
  
Dette avhenger både av de enkelte spillernes behov for kommunikasjon og av hvor aktuelle de er. Noen ringer meg, andre sender meg epost når de har noe å fortelle. Jeg prøver å sende eposter for å være mest mulig likebehandlende. Men hvis jeg opplever at vi har problemer, er det intet som løser dem bedre enn en telefon.
 
Er det par som satser mer enn i fjor og er det noen som har sagt at de vil ta det "roligere"?

Ja. Jeg kan ikke si hvem
 
Så vidt jeg vet er det ikke EM og VM i år, men "bare" nordisk. Vil dere slippe til nye par for at de skal opparbeide seg erfaring?

Den beslutningen er ikke fattet ennå. Jeg gjorde det i forrige Nordisk, med en viss klargjørende effekt. Men situasjonen er ikke den samme i dag. Gangen før der, hadde både jeg og laget stor nytte av samkjøringen og gleden ved å vinne Nordisk. Så helst vil vi stille med vårt sterkeste lag. Det er også viktig for at Nordisk skal opprettholde sin status at alle land stiller med sitt beste mannskap.
 
Kommer Norge til å stille med landslagene i Tromsø eller vil par/spillere i troppen fritt kunne danne sine egne lag?
  
Helt fra det ble klart at det kunne bli norsk arrangør av EM har jeg vært på NBF for å få forbundet til å sende to landslag. De må til en viss grad få økonomisk støtte, og det er vel dette som er problemet for NBF. De to lagene kunne eventuelt sponses, men det er kanskje hardt for NBF å svelge? Hva med Norge Codan og Norge Choice? Eller i Northugstil: Norge Coop og Norge Red Bull?


 
I fjor var det organisert samlinger her på Sørlandet. Hvordan oppsummerer dere det og er det lignende planer i år? 
Sosialt var det svært vellykket for dem som var der. For åpentlaget er slike samlinger neppe den perfekte faglige utfordring
 
Jeg har flere ganger sagt at landslagsspillerne må ut i verden i større grad. Er det noen konkret planer i den forbindelse og har NBF noen mulighet til å støtte økonomisk?

Hyggelig at du sier det, for internasjonal matching har vært ett av mine hovedpoeng helt siden jeg tok over som landslagssjef. Det er noe helt annet å ha møtt temperamentsfulle Bocchi og språksvake østeuropeere første gang, og etter at man har opplevd dem noen ganger og funnet ut at man omstille seg litt mentalt i forhold til norsk «hyggebridge». Vi jobber derfor med å få til internasjonal matching. Men det er ikke så lett.


Igjen, tusen takk, Christian.
 
 

Resultatside

RESULTATSIDE

2015

JULETURNERINGER
2015


NBF TURNERINGSSIDE
_____________________

FALL NATIONALS
Resultater

LIVE REISINGER
_____________________
Alle resultater
Seriemesterskapet 2015

____________________

CHAMPIONS CUP
_____________________
SERIEMESTERSKAPET 2015
1.div

2.div A
2.div B
2.div C


LIVEBRIDGE.NET
___________________________
1. & 2. runde NM lag


Ålesund Storturnering
Resultater


Rondane CUP
resultater par
resultater lag


Nærbøgiganten
10.og 11.oktober
RESULTATER

  
_______________________ 

Jotun lag i Sandefjord
Resultater

Steinkjer OPEN
5.september

Resultater PAR  
Resultater LAG 

Resultater
Per Ove Schei' s Minneturnering
 

Resultater
MOLDE STORTURNERING
28.-30.august


Resultater
Kragerø-Cupen 2015

29. og 30.august

 
RESULTATER
Askim Jubileum

22. og 23.august

_____________________
RESULTATER
Lyngdalsturneringa
15.16. august
 

--------------------------
VM CHENNAI 2015
Resultater LIVE Q-finale

WORLDBRIDGE.ORG

_____________________
NM PAR 2015
LIVE RESULTATER


-------------------------------

UNGDOMS-EM

hjemmeside

RESULTATER
______________________

VM junior
Kroatia 20.-29.august
_____________________

EBL sin EM -side 

RESULTATER


- Åpen kvallik par
          Semifinale A (46)
             Semifinale B
 (6)

- Damer kvallik par 
          Semifinale Damer  
          Finale damer
- Senior Kvallik par
         Semifinale Senior  
         Finale senior

Åpent lag
 (SWISS)   
-  Round of 16  
-  Round of 8  
-  Semifinale  
-  Finale

Damer lag - (SWISS)     

- Round of 8  
- Semifinale  
- Finale
 

Senior lag  
(SWISS) 
- Semifinale  
- Finale


VIDEOER - BILDER

BULLETINER

SPILLEPROGRAMMET
_______________________