Fint av Gautis

Makker spilte ut en svensk spar to til knekten. Så spar ess og spar til stjeling. Kløver tilbake og spillefører gjorde rett når han brukte knekten. Kjell Gaute Fyrun vant med esset og spilte ??Spar til trippelrenons!! Har makker trumfesset er det alltid beit, men har han nieren forfremmer de et hjerterstikk. De holdt kun motparten nede på åtte i stedet for ni, men fin bridge er alltid moro å se på.

3NT - 10 stikk

Det ser ut som et for mye, fordi det er vel bare 2+0+6+1 = 9 stikk. Trykk på spillet så skjønner du hva jeg mener.

Fint av Ove Andersbakken

  Mathias Beyer i syd spilte ut hjerteress og skifta til ruter. Så fem ganger kløver inkludert hjerter konge og hjerter til stjeling.

Nå er stillingen som under:
     
  Den nest siste trumfen og begge motanderne kastet ruter. Fra bordet forsvant sparknekten. På den siste trumfen kasta nord spar og hjerter knekt hadde  gjort sin nytte. Syd måtte også kaste spar for å holde ruteren. Nå var det veldig mye som tydet på at nord hadde hjerterdamen igjen og syd ruterdamen.

Derfor sparen fra topp og +1370. Småfint!!

Fint av Mathias Beyer

Han fikk spardamen i utspill og når øst la styrke lot han damen vinner og fikk som forventet mer spar. Nå kastet bergenseren en hjerter i bordet og med åpne kort så det ikke heldig ut. Du ser hvordan ruteren skal spilles for tre stikk, men det er ikke opplagt.

  Etter at sparknekten vant fortsatte syd med kløveress og mer kløver. Vest måtte gå i mellom og esset vant.. Så ruter til tier og knekt. Vest skifta hjerter som esset vant hjemme. Ruter ess og hjerter som øst  fikk vinne. Han spilte spar.

Når Mathias Beyer nå stakk og spilte hjerter til kongen hadde han full telling. Øst har vist seks spar, tre hjerter og ingen kløver. Da blir det fire ruter igjen og en 100% sikker ruterfinesse.

Det er like lett å telle ut vest. To spar, tre hjerter og seks kløver. Da blir det dobbel ruter igjen.
     
     

Gunn og Ida trener

og dette bildet fra Copenhagen Invitational forteller vel at de er brukbar fornøyd med ståa?  Foto: Christina Lund Madsen

men denne er jeg ikke sikker på

Hva er beste spilleplan i 6sp med ruter ut. Tar du sparkappen eller legger du ned spar ess og prøver å bli kvitt rutertaperen på hjerter?
Dette er spill for matematiker Bjørn Olav Ekren vel?

Små nyanser

men i det lange løp vil du få betalt for å spille på matematisk beste sjanse. En forutsetning er å kunne sin ABC.

  Vest var flink når han fant ruterutspillet til makkers ess. Derfra kom det hjerter. 

Hvis kløveren sitter 3-2, er dette reint gjettverk. Siden du liker å øke sjansene dine, ser du om det er 4-1 sitser du klarer. Ja, faktisk begge veier. Slipp hjerteren til bordet og spill kløver til tieren eller legg ned kløver konge og seile knekten.

Den siste er best, fordi da får du med damen singel også. Ikke veldig sannsynlig, men i et langt bridgeliv blir du belønnet.

Tor og Geir franske mestre

 for lag Zimmermann. Jeg mener å huske at Tor og Geir ikke spilte vårt SM i november fordi det kræsjet med det franske mesterskapet. Sa jeg ikke at franskmennene måtte skjærpe seg når de la sin terminliste? Dette betyr sikkert at våre monegesiske toppspillere kommer til Letohallen om et par uker. Flott!!

RESULTATEREn spesielt stor gratulasjon til Tor Helness for ny og fin frakk.