Polsk seier i Cavendish

Premiepotten var på svimlende en million EURO etter at alle de litt over femti parene hadde blitt auksjonert bort. Tor og Geir var det mest betrodde paret og ble solgt for nesten 50.000 EURO (ca 400.000 NOK), mens en god del av de andre måtte kjøpe seg selv for 5000 EURO. I tillegg kom startkontingenten på 1500 EURO, så dette er ikke akkurat sommerbridge.

Helness og Helgemo fikk en svært tung start på turneringa og lå en stund sist. Da det nærmet seg finalespillet, var de i nærheten av å være blant de tolv beste, men de måtte ta til takke med B-finalen. Der ble de nummer to bak russiske Gromov - Dubinin.

De andre norske parene klarte heller ikke å prege turneringa. Vi husker at Hoftaniska - Charlsen i fjor ble sist og denne gangen hadde jeg tro på dem. De lyktes heller ikke denne gangen og vaket hele tiden i den siste fjerdedelen. Erik Berg hadde lagt igjen flaksen hjemme og sammen med Steffen Fredrik Simonsen var de blant de beste om en snudde resultatlista på hodet. Roar Voll og Asbjørn Kindsbekken lå en stund bra plassert, men det ble for ujevnt.

Som jeg skreiv i går var det Berg - Austberg som kan være litt fornøyd til slutt. Dere vant en sterk C-finale og kunne hente premien på 11.000 EURO. Alle resultater finnes oppe til høyre.

Ja, hva skal vi si om dette da? Det føyer seg nok dessverre inn i rekken av bekreftelsen på at det er et stykke opp og fram. Parene vil sikkert forklare med utdrag og at makker ikke var på høyden, men det er resultatene som teller i det lange løp. Det som er bra er at norske par tar steget ut i verden og tør måle seg med de beste. Vi må tåle å få juling, så får vi håpe at pilene peker oppover etter hvert.

Berg og Austberg vant C-finalen

Hvis du ser på startlista blant de som ikke var blant de tjuefire beste etter kvalifiseringen, er det krutt og kanoner der. IMPS ACROSS THE FIELD er en krevende turneringsform og en er avhengig av både å sitte MED korta og at motparten ikke er magiske i alle spill. Jeg nekter likevel å være med på at uglid og uflaks skal forklare mer enn en del av manglende norske suksess. Jan Tore og PIL konkurrerte med Nunes og Fantoni om seieren i C-finalen og det var en glad Berg jeg snakket med i ettermiddag. "Vi spilte god bridge på de siste 44 og da var det greit at glien også kom til oss. Nivået er veldig høyt, så denne seieren er vi glad for selv om vi ikke er fornøyd med innsatsen i innledningen" De øvrige resultatene ser du oppe til høyre.

Din juksemaker, Jan Tore Berg!!!

Etter dette spillet ble Jan Tore skjelt ut av en utlending jeg skal la være anonym. "Ikke en gang idioter spiller på denne måten uten å ha hørt noe fra salen", hadde øst nærmest skreket. Turneringsleder skulle tilkalles og var det opp til utlendingen, burde herr Berg både gjelles og kastreres.

K32
10843
7
DJ843

E6
62
EKD954
E72

Jan Tore i syd åpna med 1ru og hoppa til 2NT etter 1hj hos makker. Sluttkontrakten ble 3NT med en spartass i utspill. Den stakk Jan Tore i bordet med kongen (øst la styrke) og seilte kløverdamen som sto. Så ruter til nieren (!), som også sto når øst hadde Kn10xx og la liten. Det var nå det klikka for øst som mente at spillefører  MÅTTE ha hørt noe fra nabobordene.

Dette er i mine øyne et kjempespill fra Jan Tore. Når du ser begge hendene er det galematias, fordi han spiller egentlig på en nullsjanse. Ruteren 3-3 (35% sannsynlig) er i teorien eneste vinnervariant. Poenget er at syds hånd er skjult og om vest skulle komme inn på knekten eller tieren i ruter, vil han med stor sannsynlighet fortsette i spar. Jan Tore trenger bare fem ruterstikk når han hadde ordnet seg to i kløver. Tok han EKD i ruter og fargen satt 4-2 (48,5% sannsynlig), ville motparten ha stor sjanse til å få kommunisert at beita lå i hjerter. Ved i praksis å få med seg både 3-3 og 4-2 sits, var Jan Tore oppe i nesten 85% sjanse til å vinne ni stikk.

Om kjeftesmella i øst har bedt om unnskyldning vet jeg ikke. Han burde i alle fall skamme seg.

Fram for de svakeste og tilbake for de beste

Sånn ble den tredje sesjonen for de norske. Roar Voll og Asbjørn Kindsbekken lå på en fin 18.plass i går, men ble nest sist i den tredje og falt dermed som en stein. 8.plass og 13.plass i sesjon 3 for hhv Jan Tore Berg -Per Erik Austberg og Thor Erik Hoftaniska - Thomas Charlsen. Disse parene nærmer seg middels og kan enda klatre.

RESULTATER ETTER SESJON 3

Hva er det som skjer?

Jeg ønsker av alt i verden at de beste norske parene skal hevde seg i utlandet. Først vil jeg skryte av de som tar steget ut og kjenner på nivået. Det er ingen snarveier til å hevde seg i toppen i internasjonal bridge, så turneringer som Cavendish er helt rett å stille opp i for de som ønsker plass for Norge i framtiden. 

Så blir vi avkledd noen ganger, blant annet i dag. Det er for lite å trekke noen bastante konklusjoner etter en dag og omtrent femti spill, men det holder ikke å skylde på uflaks, systemer som ikke sitter eller udrag hele tiden. Nå gjelder det å nullstille og kjøre på i morgen.

Det var 52 par med og Roar Voll - Asbjørn Kindsbekken er best av de helnorske med 18.plass. Hoffa og Thomas er nest best (!) med 44.plass. Boye og Simon ligger på en fin 14.plass.

FULLSTENDIGE RESULTATER oppe til høyre

44 -1425.00 -741.00 -   HOFTANISKA Thor CHARLSEN Thomas NC/NC N   --
45 -1557.69 -810.00 -   HELGEMO Geir HELNESS Tor NC/NC N   --
46 -1859.62 -967.00 -   AUSTBERG Per-erik BERG Jan-tore NC/NC N   --
47 -2105.77 -1095.00 -   ALLIX Jean-fran�ois LIBBRECHT Wilfried NC/NC N   --
48 -2451.92 -1275.00 -   PILON Dominique TOFFIER Philippe NC/NC N   --
49 -2561.54 -1332.00 -   ADAD Pierre RINGUET Pascal NC/NC N   --
50 -2775.00 -1443.00 -   BERG Erik SIMONSSEN Steffen NC/NC N   --

Det er slike ting som er viktige!!

Jeg har noen systemdiskusjoner som jeg selv synes er rimelig uinteressante. Ikke fordi problemer ikke er verdt å ta opp, men posisjonene er så lite frekvente. Er det ting som dukker opp hvert skuddår, er det liksom ikke vits å bruke opp energien.

Slike spill som under er i mine øyne langt viktigere å diskutere, fordi det er rimelig ofte at en spiller har til å doble opplysende to ganger.

  Hadde nord meldt direkte over 2sp er det to skoler hva 2NT betyr. Jeg liker å spille 2NT som overføring til 3kl (Lebensohl) for å vise en svak hånd som jeg likevel vil være med å fighte med. Typisk en langfarge og lite honnørpoeng. Farge direkte er invitt. Dette gjelder i de posisjonene der vi godt kan ha utgang.

En annen skole er at 2NT viser to steder å spille, typisk 4-4 i to farger. Noen kaller det "Scramble"

Hva så når syd dobler opplysende andre gang? Nord har ikke mye, men fem kort hjerter med Kn109xx er tross alt noe. Han kunne vært vært helt naken?

Hvis 3hj er litt konstruktivt, har syd en klar løft. Hvis ikke er passen til Nils opplagt.
     
     

Tredjeplass til Zimmermann i Cavendish

Det var det franske laget "Eidi" som møtte Polen/Israel's "Vainikonis" i finalen. Det var Eidi best og vant med 35 IMP. De resterende fjorten lagene spilte SWISS om tredjeplassen og den tok Tor og Geir for Zimmermann.

Ingen stor suksess for de andre norske. De Button ble nr.8 av de resterende, mens Erik Berg - Steffen Fredrik Simonsen ble nr.11. Det er vanskelig å vurdere de norske parene sin innsats, fordi de var lite på BBO og det finnes ikke noen Butler tilgjengelig, i alle fall ikke som jeg kan finne.

I morgen starter parturneringa og den er avslørende. Det spilles IMPS ACROSS THE FIELD og det er lagkamper med/mot alle de andre parene samtidig. Der er ingen dårlige lagkamerater å skylde på her. Lykke til alle sammen!!

Fra Generalsekretæren

 Hei igjen Snorre.

 
Vi hadde som du vet styremøte i helga. Protokollen fra møtet må du nok vente med til denne er endelig godkjent av styret. Regner med at dette er på plass i løpet av en ukes tid (grunnet hektisk program –se nedenfor).
 
 EM i Tromsø: Her jobbes det for fullt både med finansiering og markedsføring. Vi sendte i forrige uke en søknad om tilskudd på 5 MNOK til Kulturdepartementet (vedlagt). Her legger vi nå inn fullt trykk på politisk oppfølging, både i Tromsø / Nord-Norge og nasjonalt (Kulturdepartementet, Kulturkomiteen, Stortinget).
 
Markedsføring EM-2015: Undertegnede drar til The Cavendish i Monaco i morgen, og har fått lov til å presentere EM i Tromsø fra podiet i forbindelse med premieutdeling (lag) og auksjon (par) i morgen kveld. Vi vil også være synlige med presentasjoner og målrettet markedsføring i blant annet Sanya (Red Bull World Series), European Champions Cup (Milano, 13-15.11), Fall Nationals i Providence, USA (27.11. – 7.12), og selvsagt i NM Lag, SM og andre Norske Turneringer.
 
Tankesport er tøft!
 
 
Snakkes – ha en flott dag!
 
 Med vennlig hilsen
 
Knut S. Brinchmann
 
Generalsekretær / Secretary General

Tre spill av lag de Botton

Lagturneringa i Monaco er i gang og der spilles det nå syv kamper a 10 spill før sluttspillet starter i morgen (tirsdag) ettermiddag. De to beste møtes da i en 20-spillskamp for å avgjøre seieren, mens de andre 14 lagene spiller Monrad om tredjeplassen.

Thor Erik Hoftaniska og Thomas Charlsen spiller for engelske Janet de Botton og var på BBO i tredje runde. Kampen endte 23-23, ikke minst takket være denne tøffe slemmen av nordmennene.

 

Jeg er ikke helt sikker på hva 2kl fra Hoffa er i andre melderunde. De spiller en Gazelli-variant over 1Major - 1NT og det ser ut som dette er noe av det samme. (2kl viser en god hånd- minst 15 hp) I alle fall ble 2kl alertert ved bordet.

De andre meldingene kan jeg heller ikke forklare, men de greide i alle fall å tåkelegge så mye at motparten ikke fant det drepende sparutspillet. Det kunne virke som hjerteren var det svake punktet og øst startet med hjerter 7.

12 stikk og en slemsving inn mot 5kl på det andre bordet.

     
  Her liker jeg meldingsforløpet der syd forteller om en innvitthånd med trekort spar. 2hj viser en udefinert singelton, mens 2sp kan passes.

Nord liker hånda si og det ser ut som han ber om hjelp i ruter. Tor Erik har ikke så mye å hjelpe til med i den fargen, men en generell makshånd og tar imot.

Denne kontrakten står på å få fire kløverstikk når øst finner trumfutspilelt. Uten trumf ut rekker nord å stjele ti ruter og vinner syv sparstikk og EKD i kløver.

Denne gangen et tapsspill når 4sp gikk beit (3sp - 9 stikk på andre bordet), men tøff og god lagbridge. Dette er vinnende i det lange løp!!
  
    

Så en god stamp. Thomas gjør som det ofte er rett når en er i tvil, "meld en gang til"

5kl gir lette 600, mens det er bare to beit i 5sp

 

Klart for Cavendish 2014

 

Ved siden av EM, VM og de amerikanske Nationals, er Cavendish kanskje den mest prestisjetunge å vinne. Her stiller kremen av kremen og det koster en god slump penger å være med. I parturneringa auksjoneres alle parene bort og hvert par må garantere for et minstebud. Jeg er ikke sikker på summen, men mener det er omtrent  1000 dollar. Disse pengene returneres til budinnehaveren og en ikke uvanlig belønning er en million kroner hvis en person er alene om å eie vinnerne.

Parturneringa spilles som IMPS ACROSS og det er egentlig en flott turneringsform der en spiller bloddyr lagkamp. En får betalt for gode store spill, mens beiter i slem koster så det holder. Det er ingen dårlige lagkamerater å skylde på, fordi alle har de samme med/mot i alle runder.

Denne gangen er det flere norske som stiller. Tor og Geir som vanlig for Zimmermann. Thor Erik og Thomas spiller for DeButton sammen med Arthur og Janet pluss et svært sterkt polsk par. Veldig bra at Erik Berg og Steffen Fredrik Simonsen mener alvor med sin landslagssatsing og har fått med seg gode polakker i Charles WIGODER og Jacek PSZCZOLA.

De samme stiller i par og der er også Boye Brogeland på start med sponsor Simon Gillis. Jan Tore Berg og Per Erik Austberg samt Roar Voll og Asbjørn Kindsbekken er påmeldt.

Når jeg sier at norske landslagspar bør stille i alle fall i noen av disse turneringene får jeg som regel kjeft fordi jeg må skjønne at de er opptatt eller har annet "gyldig" fravær. Kvangraven - Lie, Livgård - Aa og Berg - Austberg bør etter min mening grave rundt i kalenderen sin for å finne en åpning. Jeg har sagt før og kommer til å si videre at hvis Norge ønsker å ha et landslag med mål om å komme til VM med jevne mellomrom, MÅ parene ut i verden og trene. Det holder ikke å spille sommerbridge på Heimdal, i Larvik eller på Haandverkeren i Kristiansand. Dette er like mye et spark til forbundet som på en eller annen måte må vise at vi ønsker å spise kirsebær med de store.