Nå får jeg mail fra BOA igjen

for det skjer hver gang jeg stiller noen spørsmål ved åpningsstrukturen i "moderne" bridge. Den andre i rekka av de som kaster seg over meg, er Gautis. 

Jeg hadde denne tamme hånda i syd og åpnet med 1kl (2+) som alle gjør:

Kn98
E6
K1065
EKn98

Vest meldte inn 2hj og makker hadde

ED7
432
DKn93
D72

og så kan dere eksperter fortelle meg hvordan dette skal gå videre. Du må gjerne gi han fire kløver eller 4-4 i minor også. Fem ruter og tre kløver er like ille.


Skal vi ikke snart begynne å åpne med 1ru på dette, så har vi i alle fall vist en farge? Med åpningshånda jeg har kommer vi aldri, aldri i delkontrakter i minor, nesten uansett hva makker har der. Enten har vi åtte kort majortilpass ellers spiller vi NT.

Jeg har tenkt å gjenmelde 1NT over 1hj/1sp, sånn at ikke noen tror jeg har tenkt å svare 2kl. Svarer makker NT, melder jeg selvsagt 2kl fordi da vet jeg at vi har åtte kort i en minor og minst en av majorene er svake.

Jeg vet at jeg får kjeft, men det prelle like mye av hver gang inntil noen forteller meg hvorfor 1kl er så mye bedre.

Bridge i HellasDet er nordmenn i turneringer i hele Europa. Eliten sliter tungt når de er ute, men bortsett fra det er det mye bra innsats. Toril Heskje vinner alt hun tar i for tiden og vant en stor mix parturnering med makker Ståle Frøyland i den greske bridgeferstivalen i forrige uke. Nå mener jeg hun er i Kroatia sammen med John Helge Herland. Det blir sikkert fine ting å melde derfra også.

RESULTATER HELLAS