Beklager, damer!

Jeg visste rett og slett ikke at vi hadde med to norske damepar i Cavendish. Sorry, sorry. Gunn Helness og Ida Vennevold kom seg fint til A-finalen, men der ble det tungt og de havnet på 9.plass av 10. Åse Langeland og Kristine Breivik hadde ikke sine beste dagers ble sist i B-finalen.

Polsk seier i Cavendish

Premiepotten var på svimlende en million EURO etter at alle de litt over femti parene hadde blitt auksjonert bort. Tor og Geir var det mest betrodde paret og ble solgt for nesten 50.000 EURO (ca 400.000 NOK), mens en god del av de andre måtte kjøpe seg selv for 5000 EURO. I tillegg kom startkontingenten på 1500 EURO, så dette er ikke akkurat sommerbridge.

Helness og Helgemo fikk en svært tung start på turneringa og lå en stund sist. Da det nærmet seg finalespillet, var de i nærheten av å være blant de tolv beste, men de måtte ta til takke med B-finalen. Der ble de nummer to bak russiske Gromov - Dubinin.

De andre norske parene klarte heller ikke å prege turneringa. Vi husker at Hoftaniska - Charlsen i fjor ble sist og denne gangen hadde jeg tro på dem. De lyktes heller ikke denne gangen og vaket hele tiden i den siste fjerdedelen. Erik Berg hadde lagt igjen flaksen hjemme og sammen med Steffen Fredrik Simonsen var de blant de beste om en snudde resultatlista på hodet. Roar Voll og Asbjørn Kindsbekken lå en stund bra plassert, men det ble for ujevnt.

Som jeg skreiv i går var det Berg - Austberg som kan være litt fornøyd til slutt. Dere vant en sterk C-finale og kunne hente premien på 11.000 EURO. Alle resultater finnes oppe til høyre.

Ja, hva skal vi si om dette da? Det føyer seg nok dessverre inn i rekken av bekreftelsen på at det er et stykke opp og fram. Parene vil sikkert forklare med utdrag og at makker ikke var på høyden, men det er resultatene som teller i det lange løp. Det som er bra er at norske par tar steget ut i verden og tør måle seg med de beste. Vi må tåle å få juling, så får vi håpe at pilene peker oppover etter hvert.