Det er slike ting som er viktige!!

Jeg har noen systemdiskusjoner som jeg selv synes er rimelig uinteressante. Ikke fordi problemer ikke er verdt å ta opp, men posisjonene er så lite frekvente. Er det ting som dukker opp hvert skuddår, er det liksom ikke vits å bruke opp energien.

Slike spill som under er i mine øyne langt viktigere å diskutere, fordi det er rimelig ofte at en spiller har til å doble opplysende to ganger.

  Hadde nord meldt direkte over 2sp er det to skoler hva 2NT betyr. Jeg liker å spille 2NT som overføring til 3kl (Lebensohl) for å vise en svak hånd som jeg likevel vil være med å fighte med. Typisk en langfarge og lite honnørpoeng. Farge direkte er invitt. Dette gjelder i de posisjonene der vi godt kan ha utgang.

En annen skole er at 2NT viser to steder å spille, typisk 4-4 i to farger. Noen kaller det "Scramble"

Hva så når syd dobler opplysende andre gang? Nord har ikke mye, men fem kort hjerter med Kn109xx er tross alt noe. Han kunne vært vært helt naken?

Hvis 3hj er litt konstruktivt, har syd en klar løft. Hvis ikke er passen til Nils opplagt.
     
     

Tredjeplass til Zimmermann i Cavendish

Det var det franske laget "Eidi" som møtte Polen/Israel's "Vainikonis" i finalen. Det var Eidi best og vant med 35 IMP. De resterende fjorten lagene spilte SWISS om tredjeplassen og den tok Tor og Geir for Zimmermann.

Ingen stor suksess for de andre norske. De Button ble nr.8 av de resterende, mens Erik Berg - Steffen Fredrik Simonsen ble nr.11. Det er vanskelig å vurdere de norske parene sin innsats, fordi de var lite på BBO og det finnes ikke noen Butler tilgjengelig, i alle fall ikke som jeg kan finne.

I morgen starter parturneringa og den er avslørende. Det spilles IMPS ACROSS THE FIELD og det er lagkamper med/mot alle de andre parene samtidig. Der er ingen dårlige lagkamerater å skylde på her. Lykke til alle sammen!!