Fra Generalsekretæren

 Hei igjen Snorre.

 
Vi hadde som du vet styremøte i helga. Protokollen fra møtet må du nok vente med til denne er endelig godkjent av styret. Regner med at dette er på plass i løpet av en ukes tid (grunnet hektisk program –se nedenfor).
 
 EM i Tromsø: Her jobbes det for fullt både med finansiering og markedsføring. Vi sendte i forrige uke en søknad om tilskudd på 5 MNOK til Kulturdepartementet (vedlagt). Her legger vi nå inn fullt trykk på politisk oppfølging, både i Tromsø / Nord-Norge og nasjonalt (Kulturdepartementet, Kulturkomiteen, Stortinget).
 
Markedsføring EM-2015: Undertegnede drar til The Cavendish i Monaco i morgen, og har fått lov til å presentere EM i Tromsø fra podiet i forbindelse med premieutdeling (lag) og auksjon (par) i morgen kveld. Vi vil også være synlige med presentasjoner og målrettet markedsføring i blant annet Sanya (Red Bull World Series), European Champions Cup (Milano, 13-15.11), Fall Nationals i Providence, USA (27.11. – 7.12), og selvsagt i NM Lag, SM og andre Norske Turneringer.
 
Tankesport er tøft!
 
 
Snakkes – ha en flott dag!
 
 Med vennlig hilsen
 
Knut S. Brinchmann
 
Generalsekretær / Secretary General

Tre spill av lag de Botton

Lagturneringa i Monaco er i gang og der spilles det nå syv kamper a 10 spill før sluttspillet starter i morgen (tirsdag) ettermiddag. De to beste møtes da i en 20-spillskamp for å avgjøre seieren, mens de andre 14 lagene spiller Monrad om tredjeplassen.

Thor Erik Hoftaniska og Thomas Charlsen spiller for engelske Janet de Botton og var på BBO i tredje runde. Kampen endte 23-23, ikke minst takket være denne tøffe slemmen av nordmennene.

 

Jeg er ikke helt sikker på hva 2kl fra Hoffa er i andre melderunde. De spiller en Gazelli-variant over 1Major - 1NT og det ser ut som dette er noe av det samme. (2kl viser en god hånd- minst 15 hp) I alle fall ble 2kl alertert ved bordet.

De andre meldingene kan jeg heller ikke forklare, men de greide i alle fall å tåkelegge så mye at motparten ikke fant det drepende sparutspillet. Det kunne virke som hjerteren var det svake punktet og øst startet med hjerter 7.

12 stikk og en slemsving inn mot 5kl på det andre bordet.

     
  Her liker jeg meldingsforløpet der syd forteller om en innvitthånd med trekort spar. 2hj viser en udefinert singelton, mens 2sp kan passes.

Nord liker hånda si og det ser ut som han ber om hjelp i ruter. Tor Erik har ikke så mye å hjelpe til med i den fargen, men en generell makshånd og tar imot.

Denne kontrakten står på å få fire kløverstikk når øst finner trumfutspilelt. Uten trumf ut rekker nord å stjele ti ruter og vinner syv sparstikk og EKD i kløver.

Denne gangen et tapsspill når 4sp gikk beit (3sp - 9 stikk på andre bordet), men tøff og god lagbridge. Dette er vinnende i det lange løp!!
  
    

Så en god stamp. Thomas gjør som det ofte er rett når en er i tvil, "meld en gang til"

5kl gir lette 600, mens det er bare to beit i 5sp

 

Klart for Cavendish 2014

 

Ved siden av EM, VM og de amerikanske Nationals, er Cavendish kanskje den mest prestisjetunge å vinne. Her stiller kremen av kremen og det koster en god slump penger å være med. I parturneringa auksjoneres alle parene bort og hvert par må garantere for et minstebud. Jeg er ikke sikker på summen, men mener det er omtrent  1000 dollar. Disse pengene returneres til budinnehaveren og en ikke uvanlig belønning er en million kroner hvis en person er alene om å eie vinnerne.

Parturneringa spilles som IMPS ACROSS og det er egentlig en flott turneringsform der en spiller bloddyr lagkamp. En får betalt for gode store spill, mens beiter i slem koster så det holder. Det er ingen dårlige lagkamerater å skylde på, fordi alle har de samme med/mot i alle runder.

Denne gangen er det flere norske som stiller. Tor og Geir som vanlig for Zimmermann. Thor Erik og Thomas spiller for DeButton sammen med Arthur og Janet pluss et svært sterkt polsk par. Veldig bra at Erik Berg og Steffen Fredrik Simonsen mener alvor med sin landslagssatsing og har fått med seg gode polakker i Charles WIGODER og Jacek PSZCZOLA.

De samme stiller i par og der er også Boye Brogeland på start med sponsor Simon Gillis. Jan Tore Berg og Per Erik Austberg samt Roar Voll og Asbjørn Kindsbekken er påmeldt.

Når jeg sier at norske landslagspar bør stille i alle fall i noen av disse turneringene får jeg som regel kjeft fordi jeg må skjønne at de er opptatt eller har annet "gyldig" fravær. Kvangraven - Lie, Livgård - Aa og Berg - Austberg bør etter min mening grave rundt i kalenderen sin for å finne en åpning. Jeg har sagt før og kommer til å si videre at hvis Norge ønsker å ha et landslag med mål om å komme til VM med jevne mellomrom, MÅ parene ut i verden og trene. Det holder ikke å spille sommerbridge på Heimdal, i Larvik eller på Haandverkeren i Kristiansand. Dette er like mye et spark til forbundet som på en eller annen måte må vise at vi ønsker å spise kirsebær med de store.