Dere ler vel av meg igjen?

når jeg for attende gang sier at jeg vil åpne syds hånd med 1ru i "Norsk standard"


Min makker satt i syd og gjorde som alle dere eksperter har lært bort, nemlig å starte med 1kl. Det viser 3+ i de fleste systemer, kun dobbelton hos de som spiller 5-5-4-2 i åpning. Som vanlig fant vi ikke rutertilpassen og lot motparten spille 2hj. Hadde vi hatt  tilpass i kløver, ville vi neppe funnet den heller og sannsynligvis fremdeles solgt ut i 2hj.

Å melde 1ru naturlig etter 1kl-åpning, er jo HELT avlegs. Bare nisser som Helgemo - Helness som gjør det!

Er det bare jeg ser poenget med å åpne med 1ru, så kan vi kanskje en og annen gang finne en delkontakt i minor? Skulle makker være sterk, er det vel ingen større skade skjedd? En må nok ta inn i systemet at

1ru -  1hj
1sp - 2ru (XY)
3kl                      

kan være 4-1-4-4 og ikke nødvendigvis 4-0-5-4. Evt kan en velge å gjenmelde 2NT over 2ru, og at det enda kan være denne fordelinga._____________________________________________________________________

Redd makker

Jeg hadde flere dårlige vurderinger i kveldens klubbmesterskap, men dette spillet var jeg fornøyd med.


Jeg satt i vest og skulle ta stilling til 3sp. Makker har vist minst invitt med minst fire kløver. Det virker som en opplagt pass siden jeg har minimum, men det er det faktisk ikke.
Det kommer til å gå en pass til og så er det makkers tur. Han er med ganske sikkert renons i spar og har en halvmeter kløver. Hva kommer han til å melde?

Jo, et antall kløver. 4kl eller 5kl, med all sannynlighet. Passe kan han neppe gjøre.

Jeg ønsker ikke å spille verken delkontrakt eller utgang i kløver. Å doble 3sp ser heller ikke spesielt fristende ut. Har vi utgang, er det sannsynligvis 3NT vi skal spille. Derfor meldte jeg det. Ikke fordi det nødvendigvis står, men fordi makker klarer i alle fall ikke å ta en god avgjørelse. 3NT med 9 stikk var rein topp.

Olrudpåsken 2015

av Finn Brandsnes 

Hei alle bridgevenner

 
Påsken nærmer seg, og påsken er tiden for den tradisjonsrike bridgefestivalen på Olrud (Hamar).
Vi starter med velkomstturnering fredag kveld 27. mars. Det spilles parturnering hele lørdag og halve søndag. Så spilles det lagturnering søndag etter lunch og hele mandag. Festivalen avsluttes med mixturnering tirsdag 31. mars. Du spiller de turneringene du ønsker.
 
Parturneringen spilles i tre forskjellige puljer: 
  • Mester: For eliten eller de som ønsker å konkurrere mot de beste)
  • Åpen pulje: For den vanlige klubbspiller/turneringsspiller. 
  • Hyggepulje: For de helt ferske, eller dere som har liten erfaring med turneringsbridge. 
 
Lagturneringen spilles som "Monrad". Dette betyr at man møter de lag som ligger nærmest en selv plasseringsmessig. Alle spillere er velkommen uansett nivå. 
 
Hvordan mixturneringen arrangeres, avhenger av deltagelse.

På lørdagskveld har vi meldekonkurranse i baren. På søndagskvelden arrangeres Quiz!
Det hadde vært morsomt om også du tok turen til årets Olrudpåske. En kjempehyggelig turnering, for spillere på alle nivå! Du finner mer info på www.brabridge.no
Ta gjerne kontakt med meg om du lurer på noe. Jeg er også behjelpelig om du mangler makker eller lagkamerater.
 
Mvh
Finn Brandsnes
tlf. 977 40 490