"Det viktige nå er fokus framover", sier presidenten

Jeg hadde en hyggelig telefonsamtale med president Jostein Sørvoll i kveld. Det er dramatisk når generalsekretæren i NBF går av sånn helt plutselig, i alle fall for oss som ser på utenfra. Det er ikke så mange gangene jeg har snakket med Sørvoll,men jeg har lært meg å kjenne han som en sindig mann. Derfor hadde jeg ingen tro på at han ville komme verken med saftige karakteristikker eller bloddryppende sensasjoner i tilknytning til denne nyheten.

"Joda Snorre", innleder presidenten med, "dette skiftet kom sikkert bardust på, ikke minst med tanke på mesterskapet som står foran oss. Men når det er sagt, er dette forhold vi skal takle på en god måte. Allan Livgård er allerede konstituert som ny generalsekretær og han er en førsteklasses mann til å styre skuta videre. VI har så stor tillit til Allan, at det er ingen planer om å starte noen jobb med å finne en ny administrativ leder for NBF. Allan er vår mann inntil videre og når EM er over får vi se hva vi gjør med stillingen"                                           Allan Livgård - konstituert generalsekretær i NBF

_____________________________________________________________________________________

Jeg må nesten spørre om Jostein vil si noe om hvilke forhold som ligger bak den overraskende avgangen til Knut Brinchmann, men da får jeg dette svaret. "Knut har gjort en utmerket jobb med å planlegge EM og promotere mesterskapet både her hjemme og ute. Arbeidsforholdet avsluttes i all vennskapelighet og det er alt jeg vil si om den saken. For å vise at vi setter pris på jobben Knut har gjort, vil han og hans kone bli invitert på vår regning til åpningshelgen av mesterskapet i juli."

I morgen skal jeg snakke med Knut selv og det kan jo hende han ønsker å si noe mer i denne forbindelse. Vi får vente å se.

"Det vi skal ha fullt fokus på nå," fortsetter Sørvoll, "er å få fortalt hele bridgeverden hvilken fanastisk fest det skal bli i Tromsø. Jo, det er en stor bridgeturnering, men det skal bli så mye mer. Vi har klart å lokalisere oss midt i byen og det er gangavstand til alt det Trosmø har å by på. Hver dag er det sideturneringer i lokalet og etterpå er det mange muligheter til å møtes til sosialt samvær. På "The Edge" skal vi ha bridgepub om kvelden og det har vi store forventninger til. Når det gjelder natur og naturopplevelser vet vi hva byen har å by på. Det håper mange av deltakerne også lar seg friste av. Vi skal lage en 14 dagers bridgefest verden ikke har sett maken til!"

Det har vært litt stille omkring framdriften i praktiske forhold omkring arrangementet og jeg setter pris på at presidenten har dette å meddele. "Vi har full kontroll på det som handler om selve gjennomføringen. Det er et godt samarbeid med EBL og flere og flere ting faller på plass. Du må ikke glemme det, Snorre, at EM i bridge er ikke et NBF-arrangement, men EBL sitt ansvar. På samme på som OL arrangeres av IOC, sitter EBL i føreresetet og vi er en samarbeidspartner som har ansvar for en begrenset del av arrangementet. Vi har en prosjektleder med tilholdsted i Tromsø, Rune Kufaas. Han gjør en utmerket jobb på alle måter. Jeg skal ikke stikke under en stol at det er mye arbeid som gjenstår, men vi har flinke folk i alle ledd ".


Så må jeg nesten spørre om økonomien i prosjektet pr. dato og da svarer Jostein dette: "Vi har så god kontroll som det er mulig å ha på dette tidspunktet. Antall deltakere kan vi ikke spå, men det er ikke tvil om at det vil være avgjørende for om vi kommer ut i pluss til slutt. Så langt er vi strålende fornøyd med påmeldingen og pr.1.mars har vi nådd 30% av det budsjetterte deltakertallet. Ikke noe mesterskap noen gang kan vise til slike tall fire måneder før start. Nå tror jeg nok rabatten før 1.mars har vært med på å få folk til å melde seg på tidligere enn de ellers ville gjort, men det er lovende.Så skal du få lov til å fortelle at Kulturdepartementet har signalisert en støtte på en million kroner. Dette er ikke helt bekreftet enda, men det er detaljer som gjenstår".

Det er ikke bare åpent EM som skal arrangeres, men også et ungdomsmesterskap etterpå. Kan du si noe om det?

"Ungdoms-EM er et mye mindre og mye mer forutsigbart arrangement. Der stiller landene med sine landslag og vi vet at det blir 500 deltakere. Vi skal bruke de samme lokalene og alt utstyr vil bli stående i uka fra åpent EM slutter til ungdommene tar over. Faktisk har det vist seg at det vil bli mye mindre arbeid med denne turneringen enn det vi først trodde. I tillegg har hotellene vi samarbeider med gitt veldig greie priser på overnatting og pensjon til deltakerne. Ungdoms-EM har vi god kontroll på"

Takk for praten til president Jostein Sørvoll. Når jeg avslutningsvis spør om han har noe annet nytt å fortelle, merker jeg at han nesten sprekker av lyst til å fortelle det som skal bli en giganyhet om 14 dager. "Du får ikke røpe alle deltajene, men vi har inngått en sponsoravtale verdt mange, mange millioner. Den skal brukes til å lage den kanskje største bridgeturneringen i verden. Målet er fem hundre deltakende par og det skal være et arrangment hvor vi skal nå bredde og topp. Hvert år i tjue år (!), har vi fått 700.000 kroner å dele ut i premier, uten at deltakerne skal betale mer enn vanlilg startkontingent. Vi skal slippe mer detaljer om ikke så lenge og i Tromsø skal turneringen offisielt presenteres. Første år den skal spilles er i Fredrikstad under Bridgefestivalen 2016, men det er ikke bestemt om den skal knyttes til festivalen videre framover. Dette gleder jeg meg virkelig til å fortelle mer om"                                      Jostein Sørvoll - president i NBF


Knut Brinchmann går av som sjef i NBF

og Allan Livgård trer inn i hans sted midlertidig, men minst til etter EM i Tromsø. 

Allan har lovet å ringe meg slik at dere medlemmer kan få noe mer info, men jeg skjønner at det er andre ting som må gjøres først. Du finner en kort redegjørelse på NBF sine sider. Jeg håper også å få en kommentar fra presidenten og fra Knut selv.