Hei Aud og Svein Erik!!

Jeg har sendt en mail til to spillere fra vårt nordligste fylke, Aud Veseth og Svein Erik Bull, for å høre litt om hvordan de ser på det kommende EM. Aud Veseth husker jeg godt fra årets NM par i Lyngdal der hun og makker Alf Helge Jensen hadde en svært god start og lå blant de tre beste lenge. De endte på en fin 11.plass til slutt og ordnet en ekstraplass til årets finale.                Her er Aud Veseth sammen med makker, Alf Helge Jensen


       Svein Erik Bull dominerte nok resultatlistene mer for et par tiår siden, men hevder seg enda. Han og makker Ivar Bull satte farge på mang en turnering de spilte og jeg husker med skrekkblandet fryd banketten etter NM par på Fagernes en gang på 90-tallet. Midt under felespillinga til en ung budadskledd jente kom det en svær jokkapalme "gående" rett foran scenen. Midt inni der skimta vi Ivar Bull. Stakkar jente som spilte. Vi ble flaue alle sammen, men gudd å vi lo etterpå! Hadde dette skjedd i dag, ville det vært utestengelse for mange år.
     
     


Jeg har stilt de samme spørsmålene til dem begge:
 
Nå bor vel dere begge et stykke unna Tromsø, men for oss sørlendinger er Alta og Tromsø nesten som nabokommuner å regne. :-) Hvordan opplever dere at mesterskapet har blitt mottatt i de nordligste fylkene og tror dere mange kommer til å besøke arrangementet? 

Svein Erik: Det er positivt så langt jeg vet. Ikke mye diskutert, men flere fra Alta er påmeldt.
 
Aud: De fleste synes det er veldig fint at det arrangeres i Tromsø.  Vi er en liten klubb med få som reiser i det hele tatt.  Vet om 2 i tillegg til meg som har tenkt å dra til Tromsø å spille fra vår klubbDet er kommet en del meldinger om at det er dyrt å være med. Da tenker jeg både på spilling og overnatting. Er dette noe du føler det snakkes om?
 
Svein Erik: Det sies at det er dyrt, men det finnes flere alternativer. Blant annet privat overnatting. Campingvogn på campingplass er også et alternativ. Så vidt ejg ser trenger ikke dette bli mye mye dyrere enn tidligere arrangementer
 
Aud: For dem som har lyst å spille flere turneringer blir det jo dyrt.  Har ikke vært noe stort tema her, men vi har tenkt å spille bare ei turnering.

Skal dere være med selv og i tilfelle ja, hvilke turneringer?
 
Svein Erik: Jeg skal spille åpent lag og par
Aud: Kun mix for meg
 
Jeg har sagt at det er viktig at arrangøren lytter til råd fra "vanlige" folk når de skal legge til rette. Har dere noen råd i den forbindelse? 
 
Svein Erik: Jeg vet at mulighetene til privat overnatting ble lite brukt i forbindelse med sjakk OL. Jeg hørte om flere som melte sin interesse til å leie ut hus/hytte ikke fikk tilbakemelding.  Jeg synes slettes ikke verst ut med hensyn til utenlansk deltagelse, men svenskene glimrer med fravær.
Aud: Det er jo trivelig hvis det er en møteplass etter spilling.  Pub e.l. Jeg er ganske så sikker på at dette blir en suksess!
 
 
Har dere noe mer du ønsker å komme med i denne forbindelse?
 
Svein Erik: Norske spillere bør også kjenne sin besøkelsestid. Lenge siden sist muligheten var i Norge. Jeg trur svært få vet hvor billige flybilleter det er mulig å få når man bestiller tidlig nok.
 
Aud: Jeg senker skuldrene og regner med at alt er på plass.
 
 
 
Takk for praten til begge to. Håper mange slår følge med dere til Ishavsbyen


_______________________________________________________________________

Kidz'a i avisa

Det er flott at bridge får plass i media. All oppmerksomhet er god oppmerksomhet!

Skal vi overleve som hobby er vi nødt til rekruttere nederfra. Vi må få med oss ungdommen og derfor er den jobben som gjøres med de aller yngste i særdeleshet viktig. Kristian Barstad Ellingsen har samlet fire artikler om juniorene våre. DE KAN DU LESE HER.

Takk til alle som gjør en innsats for rekruttering!

__________________________________________________________________

  

Espen og Boye ute av Vanderbilt

 allerede i Round of 32 etter tap for lag Goldberg med 26 IMP. Tor og Geir klart videre og møter Schwartz sine overmenn. En aldri så liten sensasjon når førsteseeda Nickell også er ferdig og lavest rangerte Kaste overtar førsteplassen. Resultater i link under.

____________________________________________________________