Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

De svenskene, de svenskene

Jeg har sagt det før, og sier det igjen. Noen i Norsk Bridgefestival  må ta turen til Sverige for å se hva det er de gjør det som vi ikke klarer i Norge. Lagturneringen "Chairmans Cup" har jeg referert fra tidligere og fortalt om imponerende 166 lag til start. Det er ganske nøyaktig 100 flere enn vi hadde i Fredrikstad i fjor. Joda, det er flere innbyggere i Sverige og det er langt flere medlemmer i deres bridgeforbund. Noe (mye) av forklaringen ligger der.

Det som er DRAMATISK forskjellig, er oppslutningen rundt sideturneringene. Sideturneringene er faktisk den svenske festivalen og nå skal du få gjette hvor mange par som stilte til start f.eks på tirsdag kl 10.00 for å spille 24 spill i Bronsturnering (det har noe med premiering å gjøre) . I Fredrikstad var det fra 10 til 30 par, noen ganger faktisk så få at det måtte avlyses.

Du har gjetta? Du kan i alle fall gange det du tippa med (minst) fire, fordi rett svar er 464 par, 928 spillere. Kommentar overflødig. Jeg har ikke leita grundig, så det skal ikke forundre meg at det var enda flere en annen dag. Og dette var formiddagsturneringa. Det ble spilt tre slike til dagen. Ikke alle med like mange par, men det bugna!!
Lars Arthur Johansen og Ole Marius Myrvoll ble nr. 16 i tirsdagsturneringa. De slo altså mye over 400 par, men det holdt så vidt til premie. :-)

HER ER LINK TIL RESULTATSIDA I SVERIGE. og du vil kjenne igjen mange av de samme turneringene som vi har. Formatet og hvordan turneringene er organisert, kjenner jeg ikke detaljene rundt.


Gratulerer Sveriges Bridgeforbund. Her er det ting å lære!!

____________________________________________________________________________

 

Kommentarer

Hei igjen!

Selvfølgelig ønsker vi så mange som mulig til sideturneringene, men ønsket bare å forklare litt om forskjellene på de to festivalene.

Østfold og Follo er største kretsen i antall medlemmer, samtidig som den er liten i geografisk utstrekning. Vi får bli flinkere til å informere/oppmuntre til deltakelse av de som bo hjemme under festivalen. Oslo, Vestfold og Romerike kretser er heller ikke langt unna.

Jeg skal ikke starte en debatt, Inger. Likevel mener jeg at du/dere har feil fokus når dere ikke ønsker å se om det finnes andre muligheter å gjøre ting på. Misforstå meg ikke dit hen at jeg har noe konkret ønske om verken det ene eller det andre for Festivalen. Avslutningen med Marit Sveaas Internasjonale er et glimrende initiativ og all ros for det. Måtte vi lykkes med å trekke folk til HELE festivalen gjennom dette.

Jeg opplever at når det kommer innspill om andre sine suksesser, så går dere på en måte i forsvar og prøver å "bortforklare". Å forklare den svenske oppslutningen om blant annet sideturneringer med at det er forhåndskvalifisering til SM damer og SM veteran, er rart. Der er det 52 par allerede, FLERE enn det er når det var åpen påmelding til EM. Sideturneringen i Sverige kommer i tillegg. En formiddag var det 464 par på startstreken og det er rett og slett fantastisk!!

Hovedturneringen, Chairmans Cup, var da åpen?

Hvorfor ikke skryte hemningsløst av svenskene og gå i dialog med dem om å utveksle erfaringer? Det er steinkast fra Fredrikstad til Sverige.

Norsk Bridgefestival (og EM for den saks skyld) er glimrende arrangementer. Det betyr ikke at en ikke alltid skal være på jakt etter impulser utenfra.

Norske spillere som er utenlands, har ofte bare godord med seg hjem. Lytt til erfarne fjellfolk!!

Hei Snorre!

En faktor til i regnestykket ditt. På den svenske festivalen arrangeres ikke et eneste åpent mesterskap. Vi har en helt annen profil enn svenskene. Store, åpne mesterskap og mindre sideturneringer.

Svenskene har satt opp 450 bord. Vi hadde 200 i fjor. Det er en måte å sammenligne på. En annen er å summere opp antall mapper som blir spilt, eller antall bord det totalt spilles ved i løpet av hele arrangementet. Disse tallene har jeg ikke tilgjengelig for hverken Norge eller Sverige.

Det er ca 9000 medlemmer i NBF. Ca 27000 i SBF.

Tar vi alt det ovennevnte i betraktning så tror jeg faktisk vi kommer godt ut av sammenligningen med den svenske festivalen.

Blir spennende å se hvordan neste års festival blir. Vil en parturnering med store pengepremier dra spillere også til lagturneringa? Jeg håper programmet blir mixturneringer, åpent lag, for så å avslutte med åpent par.

Totalt 3 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.