Storeslem av Geir og Tor

Det er ikke ofte en ser at par bytter trumf på 7-trinnet og denne gangen synes jeg Tor Helness gjorde en god vurdering, men var litt uheldig. Kanskje kunne Geir meldt bedre?Jeg er ikke 100% sikker, men det ser veldig ut som 3sp er sleminvitt med ruter. 4kl er cubid, 4hj det samme. Nå spør Geir i Blackwood og Tor viser EKD i ruter. 5NT er storeslemsinvitt. Tor ser at makker har EKxx(x) i kløver for å melde sånn og forslår 7kl. Flytt f.eks hjerterkongen til kløverdamen så en dette en strålende kontrakt.

Kunne (burde) Geir meldt 6kl for å spørre om tredjekontroll der eller ville det vært forslag til spill? Det ser hardt ut å melde 5NT når det fint kan være en kløvertaper i ruterkontrakt.

Eller det slik at 3sp viser kløver og Geir spør i 4NT med kløver som trumf og tror at de har EKD i fargen?

Fin storeslem

Jeg halshugde Thomas Charlsen i EM for å løfte 6kl til 7kl uten å være sikker på at trumfen var god nok. I dette spillet tok Espen mot til seg og meldte 7hj uten å være helt trygg. Spillene er overhode ikke sammenlignbare, for det er vanskelig å se for seg hva makker Brogeland skal ha for sin 5NT uten fin trumf. LIkevel, likevel. :-) Uavgjort spill forteller om at nivået er høyt.

 

mens i spillet under fikk Boye kjeft av Ramakommentatorene for å passe 3NT med sine fem kontroller. Kanskje skulle Espen meldt ruteren sin en gang til? 6ru i øst en en veldig fin kontrakt. Det kommer helt sikkert spar ut og da spiller 12 stikk seg selv.

Tusen takk!

sa Espen og Boye til Piekarek etter denne litt sløve spilleføringen. Espen greip sjansen han fikk og vant dermed 6 IMP istedet for å tape det samme siden det ble spilt 3sp +170 på det andre bordet.Espen startet med ruter til knekt og ess. Så hjerter til bordet og kløverkapp. Nå gikk toget! Espen fortsatte med kløver, stakk hjerteren med esset, spilte inn Boye i ruter og fikk kløverstjelilngen sin. 

Jeg og du har selvsagt tatt ut trumfen med en gang og aldri latt ØV få denne sjansen, men det er noe med å ta de mulighetene en får ved bordet.

_______________________________________________________________________________

Her er et spill til i samme kategori, men denne gangen med Fisher - Schwarz som gribber.


Syd spilte ut kløverdamen som han fikk beholde for. Skift til tre ganger hjerter. Nå måtte øst trumfa med esset og kappa på tieren i bordet for å finne Det klarte han ikke og en beit. Det ser sløvt ut å ikke stikke den første kløveren, men øst ville vel vente å se hva som skjedde før han skulle ut å gjette trumfdama. Det slapp han!! All ære til syd som i stikk to fant hjerterskiftet. Det er fort gjort å spille med kløver.

Boye og Espen stoppa i 3sp på det andre bordet og vant 5 IMP istedet for en utgangssving ut.

Fint av sponsoren!

Nationals kan bli avgjort av kvaliteten på sponsorparet. De må spille to sesjonen (32 spill). Schwarz har Allan Graves og Richard Schwartz, mens Monaco har Franck Moulton og Pierre Zimmermann. Det blir også spennende å se hvordan de bruker sposorparene. Det mest vanlige er at de spiller tidlig og ikke er med i de avgjørende 16 eller 32 spillene. Vi får se. Aller mest moro hadde det vært med Boye og Espen mot Tor og Geir i siste sesjon der resultatet hadde vært jevnt.

Her er et fint spill av Richard Schwatz og Allan Graves. Slemmen  ble ikke meldt på det andre bordet i semifinalen.

Selv de beste svikter!!

Boye hadde ingenting i mot at jeg skreiv om dette spillet. "Stålegg er det eneste ordet som dekker" sier han, "men det forteller noe om hva som skjer oppi hodet når en begynner å bli sliten." 

Du kan jo prøve å finne ut hvordan det er mulig å gå beit når Boye i vest tok kløverkappen.

  Nord spille ut hjerter til syds knekt og han skifter til ruter 9.

"Jeg tenkte i dette sekund at nå sitter ruteren DJx(x) bak, men det kan jeg klare", sier Boye. 

Han tok ut trumfen i tre runder, kappa kløveren og kasta en ruter på kløverdamen. Så ruterkongen og hjerter. Nå ville syd bli innspilt og den siste ruteren forsvant på hjerter/kløver til dobbelrenons.

Så hadde Garner i syd ruterdamen som han tok beita med!!

"Jeg var rett og slett blind", sier Boye. "og skal selvsagt ta for ruterkongen FØR jeg bestemmer meg for hva jeg skal kaste på kløverdamen. Når jeg ser at ruteren sitter, kaster jeg selvsagt en hjerter og gir bort ruterstikket. Flaut!"
     
     

Dette er moro! sier Boye

Det er en sprakende og uklar linje fra Las Vegas, men Boye forteller at han og Espen har spilt bra så langt. "Det er dette vi trener for og da er det moro at vi også har marginene på vår side.- I kvartfinalen lå vi 30 IMP bak med fem spill igjen, men da dundret vi inn 41 på de siste og vant kampen med 11 til slutt."

Jeg spør om hvordan Boye tror sjansene mot Monaco i finalen er og da svarer han at med samme spilling som hittil, bør vi ha en god sjanse. "De er verdens beste og jevneste lag, så det blir tøft." Finalen begynner kl 20.00 norsk tid, så det er bare å følge med ut over kvelden og natta.

Her kommer noen spill fra turneringa.

  Når jeg teller stikk etter sparesset  ut og skift til hjerter, kommer jeg til tre eller fire stykker. 

Ron Smith i nord hadde andre "planer" og skifta til kløver knekt i stikk to (!). Damen vant og det samme gjorde ruterdamen i stikk tre. Med Kx i syd, rakk nå Boye både å godspille fargen og hente den med hjerteresset som inntak. 9 stikk!!

På det andre bordet stoppa Metzer fint i 3ru og burde vunnet 8 IMP istedet for de syv som de tapte.
 ---------------------------------------------------------------------    
     
  Her er aller siste spillet. Kampen er helt jevn. Boye og Espen leder med 1 IMP, så det eneste de trenger er å butte +140 fra det andre rommet. Dette vet de selvsagt ikke og melder steinhardt til 4sp på side tjue honnørpoeng.

Det kommer hjerter og Boye spiller syd for kortest spar siden han er lengst i hjerter. Spar til kongen og spar til bordets syver. Kløveren er tett og fin, pluss at ruteresset er foran.

10 stikk og klar for semifinalen!!
  -----------------------------------------------------------------    
    Det er ikke mulig å passe seg til seier i noen turneringer, men her er det Espen som dundrer inn 4sp over motpartens 4hj.

Nord er på en måte flink som ikke dobler fordi da kan Espen kanskje løse sparen med en taper.

Det ender med ni stikk etter et fint sluttspill der øst får korta seg i spar og spilt inn nord i ruter. Kn9 tok de to siste over nords 107, så det ble bare en beit.

100 ut var billig moro mot 620 på det andre bordet.
 ---------------------------------------------------------------    
     En så aggressiv stil kan selvsagt ikke lykkes hver gang. Spill som til venstre ser skikkelig teit ut, men det er et resultat av måten de spiller på.

Boye oppvurderer 1444 og sytten til en 18-19 NT. Det beste Espen kunne gjort var å passe (hvis han da ikke kan overføre til 3ru via 3kl?), men han gikk for sparkontrakt. 3hj viser minst fem spar og 3NT benekter tre stykker.

3NT på 21hp uten tilpass. 
     
 Alle ler av meg på spill som over, men jeg åpner med 1ru, gjenmelder 2kl over makkers 1sp og fortsetter med 2hj når han preffer til 2ru. Da har jeg vist 1444 eller 0454 og sterke kort.
Med en svakere 1444 åpner jeg også i 1kl og gjenmelder NT.
   
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

Norge mot Norge i finalen i Nationals!!

Det spilles tre årlige Nationals i USA og bortsett fra EM og VM er dette de mest prestisjetunge turneringene i verden. Sommermesterskapet og Spingold er igjen kanskje det som henger aller høyest. Det er ingen bombe at Tor og Geir for Zimmermann er på plass i årets finale. De har nesten for vane å gå hele veien. Litt mer overaskende, men desto mer gledelig, er det at Boye Brogeland og Espen Lindqvist for lag Schwartz er motstandere.

Finalen starter i kveld og spilles utover natta norsk tid. Jeg kommer tilbake med spill, og jeg har bedt Boye ringe før de skal ut i ilden. Følg med!!