Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Dette er moro! sier Boye

Det er en sprakende og uklar linje fra Las Vegas, men Boye forteller at han og Espen har spilt bra så langt. "Det er dette vi trener for og da er det moro at vi også har marginene på vår side.- I kvartfinalen lå vi 30 IMP bak med fem spill igjen, men da dundret vi inn 41 på de siste og vant kampen med 11 til slutt."

Jeg spør om hvordan Boye tror sjansene mot Monaco i finalen er og da svarer han at med samme spilling som hittil, bør vi ha en god sjanse. "De er verdens beste og jevneste lag, så det blir tøft." Finalen begynner kl 20.00 norsk tid, så det er bare å følge med ut over kvelden og natta.

Her kommer noen spill fra turneringa.

  Når jeg teller stikk etter sparesset  ut og skift til hjerter, kommer jeg til tre eller fire stykker. 

Ron Smith i nord hadde andre "planer" og skifta til kløver knekt i stikk to (!). Damen vant og det samme gjorde ruterdamen i stikk tre. Med Kx i syd, rakk nå Boye både å godspille fargen og hente den med hjerteresset som inntak. 9 stikk!!

På det andre bordet stoppa Metzer fint i 3ru og burde vunnet 8 IMP istedet for de syv som de tapte.
 ---------------------------------------------------------------------    
     
  Her er aller siste spillet. Kampen er helt jevn. Boye og Espen leder med 1 IMP, så det eneste de trenger er å butte +140 fra det andre rommet. Dette vet de selvsagt ikke og melder steinhardt til 4sp på side tjue honnørpoeng.

Det kommer hjerter og Boye spiller syd for kortest spar siden han er lengst i hjerter. Spar til kongen og spar til bordets syver. Kløveren er tett og fin, pluss at ruteresset er foran.

10 stikk og klar for semifinalen!!
  -----------------------------------------------------------------    
    Det er ikke mulig å passe seg til seier i noen turneringer, men her er det Espen som dundrer inn 4sp over motpartens 4hj.

Nord er på en måte flink som ikke dobler fordi da kan Espen kanskje løse sparen med en taper.

Det ender med ni stikk etter et fint sluttspill der øst får korta seg i spar og spilt inn nord i ruter. Kn9 tok de to siste over nords 107, så det ble bare en beit.

100 ut var billig moro mot 620 på det andre bordet.
 ---------------------------------------------------------------    
     En så aggressiv stil kan selvsagt ikke lykkes hver gang. Spill som til venstre ser skikkelig teit ut, men det er et resultat av måten de spiller på.

Boye oppvurderer 1444 og sytten til en 18-19 NT. Det beste Espen kunne gjort var å passe (hvis han da ikke kan overføre til 3ru via 3kl?), men han gikk for sparkontrakt. 3hj viser minst fem spar og 3NT benekter tre stykker.

3NT på 21hp uten tilpass. 
     
 Alle ler av meg på spill som over, men jeg åpner med 1ru, gjenmelder 2kl over makkers 1sp og fortsetter med 2hj når han preffer til 2ru. Da har jeg vist 1444 eller 0454 og sterke kort.
Med en svakere 1444 åpner jeg også i 1kl og gjenmelder NT.
   
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.