Oppsummering 10: En prat med Thor Erik

Hei og god sommer, Thor Erik!!

 
Jeg starter med å gratulere med innsatsen selv om dere sikkert er litt todelte i hvor fornøyde dere er. Denne gangen fikk jeg ikke fulgt med all verden, men har likevel fått  med en god del. Håper du har tid til å svare på noe av det jeg spør om under.

 
Forberedelsene: Dere fikk ikke vært med på så mye av de organiserte samlingene her hjemme. Si litt om hvordan dere forberedte dere best mulig. Du bor i England?
 
 
Med tanke på spilling var forberedelsene våre nesten optimale. Vi deltok på vår første Nationals sammen, vi fikk mange tøffe matcher mot kvalifisert motstand i Spring Fouresome, en turnering æ anbefaler på det varmeste. Et par uker før EM spilte vi Balaton Invitational på lag med Nils K o g Terje. Veldig bra som oppvarming og bra for å bygge lagånd.
 
Thomas er veldig ofte i London så vi prater mye system gjennom hele året, vi gjorde noen tekniske endringer litt vel  tett opp mot mesterskapet, men når det gjelder system og misforståelser hadde vi kun en misforståelse, de andre katastrofespillene hadde andre årsaker. Skal jeg sette fingeren på noe burde vi hatt mer meldetrening på BBO.
Hele laget fikk også gode innspill fra Geo på mail. Han ba oss repetere og fokusere på kritiske situasjoner som vi kjenner godt til fra før, men veldig nyttig for trygghet å gå igjennom + at det også inspirerte til å diskutere andre posser. Stor takk til Geo for det!
Da vi mer presist Snorre ikke deltok på noen av samlingene kan jeg ikke uttale meg om nytteverdien av dem, men generelt kan man si at man aldri blir for godt forberedt!
 
Har du en kommentar til Christian og GeO sin "innsats"?. Jeg skjønner at uansett kan du ikke si noe særlig annet enn positive ting, men det er kanskje noen forhold som kan jobbes enda bedre med?
 
Vi er priveligerte som har så entusiastiske ledere. De jobber hardt for at den rare gjengen som et Bridgelag gjerne er skal prestere optimalt. De lyktes med det 8 av 9 dager, og det er rett og slett glimrende! Etterpåklokskap ang Lineup i sluttspillet blir feil,  klart at vi har diskutert det noe internt , men det er uansett spillerne som ikke leverte andre dag i sluttspillet, så det var vi som forspilte muligheten ikke ledelsen.
 
Stemningen i laget. Er du enig i de andre sine vurderinger?
 
Fantastisk stemning i laget.Det er aldri lett å takle nedturer som den vi hadde andre dag i sluttspillet, var litt temperatur under middagen , men det var relativt fredelig, kanskje tilogmed litt for fredelig:)
 
Spillinga. Hvordan er du/dere fornøyd med egen innsats? Hvis du klarer å peke på noen som gjorde at dere fikk bedre betalt i innledningen enn i sluttspillet, hadde det vært fint. Det er mulig det er mer tilfeldig enn en tror?
 
 
I grunnspillet dominerte vi de fleste matchene og vi fikk greit betalt hele veien, vi gjorde også noen feil som ble steindyre som 7klø mot tyskland med klø a vekk og 3rux+1 mot Croatia, men generelt spilte vi veldig bra!
Personlig er jeg mest irritert over å legge hj8 (årets kort!) og dermed dytte på 2hj mot Frankrike. Rent akademisk burde jeg heller ikke meldt 6klø mot Tyskland selv om jeg synes Thomas straffet unøyaktigheten min noe hardt når han løftet til 7(:

I sluttspillet mot de hardt og ikke minst velspillende Øst-Europerene gjorde vi ikke så mange feil, men de vi gjorde var veldig dyre. Vi burde enkelt ordnet uavgjort i Bulgaria matchen på vår side, og da hadde sikkert neste dag utviklet seg annerledes. Polen matchen var svak fra begge par, i tillegg hadde vi også utur da vår glimrende 7klø mot polen ble belønnet med -16imp.

Vil nevne at laget er 3 spill i Bulgaria matchen og 3-4 spill i Polen matchen fra å kvalle komfortabelt til Bermuda Bowl.Nært , men akk så fjernt kan man kanskje si.
 
Jeg kan ikke la være å spørre noe som jeg har nevnt i flere innlegg jeg har hatt. Min følelse er at dere spiller på små marginer og tar (i mine øyne) for store sjanser når det er vanskelige posisjoner. Er dere ikke tjent med å litt mer ta det trygge når motparten har tatt fra dere muligheten til å undersøke godt? 
 
Internasjonal Bridge er veldig marginal, den nye skalaen og 16 spill matcher gjør at du taper stort med 12-13 imp den gale veien.
Vi spiller ikke robber og kan si at nei jeg tar Cashen og passer ned 5 spar, hvis du tror at slemmen er 60-70% er det ikke" trygt" å passe det kan være vel så dyrt som å melde og eventuelt gå beit. Dette med trygghet er noe som passer best hjemme i sofakroken og ikke på slagmarken. Det man heller kan fokusere på er rollefordeling i paret angående risikoprofil, det kan fort bli for vilt hvis begge spillerne har som stil å ta marginale offensive avgjørelser.
 
Jeg har sagt at dere er det paret i troppen med desidert størst potensiale. Christian sa også i sin foreløpige oppsummering at dere leverte panserlister, men var for ujevne.  Har du/dere noen tanker om hvordan dere skal kunne prestere enda tettere?
 
Hva mener du med desidert størst potensiale?
Betyr det at hvis vi spiller "vår" Bridge litt tettere så er vi det desidert mest scorende paret? I Business vurderer vi gjerne risiko opp mot potensiale såkalt Risk-Reward. Og det er ofte slik at de mest potente prosjektene har størst oppside, men også høyest risiko for å gå konkurs.

Man kan ikke i noen lag idretter forvente å lykkes hvis man ikke har spillere på laget med stort potensiale, da scorer man for få mål på fotballbanen og for lite Imps i Bridge matcher. Jeg vil nedenfor vise et spill hvor vi begge er marginalt forsiktige og ender opp med å tape 10 imp mot Bulgaria.
 
Jeg regner med at dere fortsatt er lystne på å spille for Norge. Hvordan er planene framover når det gjelder spilling? Er dere klare for f.eks Nationals?
 
 
Det er to år til neste EM mya kan skje innen den tid, det er en ære å spille for Norge, og vi har feks Berg-Simonsen og Livgård-AA på gang, så det blir
spennende og hard kamp om plassene. Det er  bra for norsk Bridge, for dette Em viste at vi var med hele veien og vil også neste gang ha kjempesjangs til å sloss i toppen!

Neste oppgave for Thomas og mæ blir Cavendish 1.uka i september og så vurdere vi sterkt åpent WM i Kina i oktober.
 
Her er et spill som jeg og Thomas ikke er helt fornøyd med, men det er langt fra slik det kanskje kan se ut for de som ikke kjenner systemet vårt.

Kamp 19 spill 7(Bulgaria).


Ved vårt bord gikk meldingsforløpet p-p-2klø*-?   Vi har veldig godt sys i posisjonen hvor makker svarer 2ru på OD med 0-7, der med tenkte jeg at på alle andre svar var jeg i utgang. 
Valgte derfor å doble i stedet for den mer normale 2NT på mine 16 gode HP, Så når det da gikk x-p-2ru-p, måtte jeg melde 2hj, som kun viser 4kort hj og en normal OD, makker kunne/burde(?) Kanskje meldt 3ru første gangen nå ville 3ru bare vise lengde og forsøk på å bedre kontrakten. Vi kunne begge valgt å melde annerledes ved første anledning i sum ble forsiktigheten behørig straffet med 10 imp ut! Så som Tor og Geir sier NT er NT  og det å gjøre Bridgen enkel er gode regler!

God Bridge Høst!
Hoffa