Den nye VP-tabellen er ikke bra!!

Jeg vet ikke helt hvorfor den nye VP-tabellen har blitt innført. Det skjedde uten noen diskusjon og plutselig var uavgjort kamp 10-10 istedet for 15-15 som det hadde vært i en årrekke. Selve omleggingen fra å dele 30 VP til å dele 20 VP, er ikke poenget. Tabellen er alt for "trang" i bånn!

Roald Mæsel nevner det i sin artikkel fra EM der de spiller 16 spilli runden. Enda MYE verre er det når antall spill reduseres til seks eller syv som vi skal bruke under Åpent NM lag. I den pågående lagturneringa i Sopot i Polen ser jeg at de bruker denne skalaen.(Jeg er ikke sikker på hvor mange spill det er i runden. Jeg tipper syv)

 

 

 

     


Du ser at det skal mindre enn en utgangssving i sonen for å vinne kampen 15-5. Innbyrdes betyr det at det ene laget tar tre ganger så mye poeng som det andre. . For å vinne fem VP til (20-0) , trengs det dobbelt så mange nye IMP som fra 10 til 15. Et overstikk skille over 1,5 VP mellom lagene (10.61 - 9.39).

Jeg liker dette rett og slett ikke, fordi vi er vant med at i lag er det det trygge og sikre som skal lønne seg, i motsetning til par. Når overstikk spiller så stor rolle som det gjør med denne skalaen, blir det andre taktiske vurderinger. Når det er bare seks eller syv spill i runden og de fleste er flate, er det fort gjort å uheldig tape en utgangssving. Konsekvensene er for store.

Selvsagt vil dette slå likt ut begge veier, men jeg er redd at sluttresultatet blir mer tilfeldig enn det trenger å være.

Stille på forbundskontoret (Oppdatert)

Det har ikke vært mulig å få service fra NBF de siste ukene, Når jeg ser facebook-sida til Allan, er det lett å skjønne hvorfor. Her har staben vært opptatt med å bygge ny levegg på hytta til den nyansatte. Ikke akkurat kinesiske mur, men well done, gutter!!

NB: Dette er en spøk, sikkert dårlig også. Jeg har IKKE prøvd å komme i kontakt med kontoret, så jeg lyver i det jeg skriver over. Det er altså et forsøk på å være morsom. 


283 par i søndagsturnering i Polen

Til høyre i margen finner du link til den pågående bridgefestivalen i Sopot i Polen. Søndagens parturnering over femti spill samlet ikke mindre enn 283 par. Er det mulig? I Browseren min kan jeg søke etter det jeg ønsker av tekst, så denne gangen skjekket jeg hvor mange w'er som stilte til start i turnerninga. Av de 283 parene var det ikke mindre enn 702 av dem, i snitt nesten tre pr. par. Får jeg Pulitzer-prisen for dette, mon tro?

Det er noen som har sagt at åpent EM bør gå hvert år i denne byen i Polen. Etter vi har hatt mesterskapet i Tromsø, er det absolutt noe de høye herrer bør tenke på.

wwwwwwwwwwwwwww

Jeg kan ikke finne særlig mange av de tilstedeværende nordmennene, men de lader sikkert opp med spa og lette joggeturen foran lagturneringa som begynner i morgen. Følg med da.