Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Den nye VP-tabellen er ikke bra!!

Jeg vet ikke helt hvorfor den nye VP-tabellen har blitt innført. Det skjedde uten noen diskusjon og plutselig var uavgjort kamp 10-10 istedet for 15-15 som det hadde vært i en årrekke. Selve omleggingen fra å dele 30 VP til å dele 20 VP, er ikke poenget. Tabellen er alt for "trang" i bånn!

Roald Mæsel nevner det i sin artikkel fra EM der de spiller 16 spilli runden. Enda MYE verre er det når antall spill reduseres til seks eller syv som vi skal bruke under Åpent NM lag. I den pågående lagturneringa i Sopot i Polen ser jeg at de bruker denne skalaen.(Jeg er ikke sikker på hvor mange spill det er i runden. Jeg tipper syv)

 

 

 

     


Du ser at det skal mindre enn en utgangssving i sonen for å vinne kampen 15-5. Innbyrdes betyr det at det ene laget tar tre ganger så mye poeng som det andre. . For å vinne fem VP til (20-0) , trengs det dobbelt så mange nye IMP som fra 10 til 15. Et overstikk skille over 1,5 VP mellom lagene (10.61 - 9.39).

Jeg liker dette rett og slett ikke, fordi vi er vant med at i lag er det det trygge og sikre som skal lønne seg, i motsetning til par. Når overstikk spiller så stor rolle som det gjør med denne skalaen, blir det andre taktiske vurderinger. Når det er bare seks eller syv spill i runden og de fleste er flate, er det fort gjort å uheldig tape en utgangssving. Konsekvensene er for store.

Selvsagt vil dette slå likt ut begge veier, men jeg er redd at sluttresultatet blir mer tilfeldig enn det trenger å være.

Kommentarer

VP-skalaen over er for 4-spillskamper.

Ellers er både gammel og ny skala nokså lik når man ser på antall imp man trenger for å få X antall VP over middels.
Hovedforskjellen utover desimalene er det psykiske, 15-5 virker å være langt større seier enn 20-10 var.

Totalt 1 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.