Spillstensiler fra EM par

Det er mange som sier at de ikke finner scorene sine. Faktisk er servicen i utgangspunktet veldig bra, men i Tromsø fikk de ikke importert kortfila i parturneringene. Det holder ikke, men bortsett fra det er oversikten bra.

Du gjør sånn: (Jeg bruker EM par og Marstrander - Andersen i første sesjon som eksempel)

1. Finn turneringa og velg sesjonen du vil se på.   (RESULTATER PÅ EBL sin side)

2. Finn Marstrander - Andersen (nr.37) og klikk på plasseringen deres. Du får opp alle scorer i sesjonen.

3. Vil du se på et enkelt spill, trykker du på spillnummeret (f.eks spill1) og du får se hva de andre har gjort. En stor svakhet er altså at kortene mangler. De skulle stått øverst i skjermbildet.


Oppdatering: Allan forteller i en kommentar at EBL endelig har fått lagt ut spillene. De finner du i lenke på bånn av alle sesjoner.
__________________________________________________________________-

Forskjell på Jørgen Hattemaker og Kong Salomo?

I alle idretter der det er en dommer, må det være en viss sammenheng mellom det som han dømmer og det vanlige folk oppfatter som rettferdig og fornuftig. Ingen dommere må bli større enn selve spillet og det føler jeg er i ferd med å skje i internasjonal bridge. Ta for eksempel det med at en spiller kan si at "Jeg så ingen alert" og får automatisk medhold. Tom Høiland ble TO ganger dømt i mot for akkurat det. Når Tom sier at han har alertert, så har han alertert. At motparten sitter og vimer og ikke følger med, kan ikke gi dem rett til å få et spill justert. Jeg skjønner dilemmaet når to parter mener hver sin ting, men vanlig rettspraksis er at den ulovlige handlingen må bevises, ikke det motsatte i en konflikt. Selv i rettsstater vi ikke ønsker å sammenligne oss med holder det å komme og si at "Per Hansen stjal bilen min!" og så åker Per Hansen rett inn i buret.

Jeg skreiv tidlig om et spill der Zimmermann hoppa over to farger han hadde kontroll i. Det ble protestert av motparten , men selvsagt fikk de ikke medhold. I bridge kan da folk melde akkurat hva de vil, bare det ikke er skjulte avtaler inne i bildet. Geir Helgemo har fått priser for å melde ting han ikke har!

Anders Kristensen har fortalt meg om dette spillet og først trodde jeg han ikke. "Nå lyver du, hr. Kristensen", sa jeg i tydelige ordelag. Men jeg måtte krype til korset fordi spillet var spilt på BBO og jeg fant det. Både meldinger og spilleføring.



Det kom ruter ut til kongen og esset. Anders la ned hjerterkongen som syd stakk. Han skifta til spar dame som spillefører vant. Kløver til esset og hjerter ti seilte rundt. Nå var det bare å stjele en kløver og claime. Om det var pent eller heldig å seile hjerter ti, er det sikkert noen som har meninger om. En teori er at når den ene siden har fordelingshender, har oftere den andre siden også korte og lange farger. Jeg vet ikke om det er noe hold i det?

NS var et kjent par, mens ØV var to fiskere fra Nord-Norge. Nå kom det kjente paret på banen og sa at "Hvis vi visste at vest kunne ha sparkontroll, så hadde nord spilt ut spar. Da er det verre å vinne kontrakten."

Tror du ikke NS fikk delvis medhold!

I stedet for +1430 og ca. 92% på spillet, ble det dømt til 35 - 65 i fordel ØV. Nord tjente altså 27% på å nekte vest å melde 5kl, i stedet for det som motparten og turneringsleder mente var den riktige meldingen, nemlig 4sp. Dette går ikke an, spør du meg.

Tror du meg ikke, kan du se her. (bord 20)

Det er ikke noe appellutvalg mer. Ei heller tror jeg at turneringslederne lager rapporter på spill der de dømmer justert spill. Det siste er jeg ikke sikker på, men jeg har i alle fall ikke sett noen. TD'ene kan diskutere problemet med andre TD'er og spillere.

Anders forteller noe om at makker i en bisetning hadde antydet at 5kl kunne være Exclusion Blackwood, men hadde vært klar på at han trodde det var cuebid. Et sterk, internasjonalt par som sitter NS VET at 5kl ikke er Blackwood, men kontrollvisende.

Til dere som leser sida mi: Kan vi ha det slik at det dømmes forskjellig når Pierre Zimmermann og Anders Kristensen hopper over farger de har kontroll i? Eller er det overhode greit å justere resultatet på slike spill der ØV kommer i en steinhard slem og spiller den fint (heldig?) hjem. 6hj var  meldt på mange bord, men gikk beit på de fleste.

Et godt råd til dere alle. Er dere i det minste tvil om at makker oppfatter meldingen din på samme måte som du, så sier du "No agreement". Da kan du ikke bli tatt. Vil motparten vite mer, så kan du si hva du tror. Pass bare på at "No agreement" er det offisielle svaret ditt.
_______________________________________________________________

En fars bekjennelse

Det er ikke altlid så lett for meg å få med meg alle nyanser av det sportslige som skjer under et stort mesterskap. Når jeg drister meg til å oppsummere den norske innsatsen, er det en skummel øvelse. Noen føler at jeg snakket for varmt om enkelte og for kritisk om andre. Dette er sikkert både rett og galt, men det som står i selve artiklene er mine personlige meninger. De kan du være enig eller uenig i. Jeg har ingen vansker med å innrømme at det finnes flere sannheter enn mine. Alle medlemmer av NBF kan logge seg på og skrive kommentarer. Hjertelig velkommen alle som en, bare du passer på å holde deg innenfor rammen av sømmelighet.

Enkelte av dere sender meg mailer og det er jeg like glad for. I utgangspunktet må dere si fra hvis dere IKKE ønsker at jeg skal publisere, men jeg sjekker som regel. Thor Simonsen sender meg hyggelige mailer i ny og ne. Denne gangen for å si at han satte pris på at jeg oppdaterte min oppsummering og trakk fram Erik og Steffen sin bra innsats både i lag og i par. Han regner med at Steffen gremmer seg over en fars dårlig skjulte stolthet over odelsgutten, men det lever han med, forteller han.

Av Thor Simonsen

Hei Snorre,

 
1. For en fantastisk fin jobb du gjør med bloggen.  Alltid oppdateringer, alltid relevante kommentarer, og en flott jobb med spill-analyser/"spill-reportasjer". Det siste tar jo som du selv sier VELDIG mye tid. Jeg har prøvd meg på dette selv så vidt bare til bruk i kurs-/opplæringsøyemed, og vet altså hvor mye tid dette tar.  
 
2. Her er jeg totalt inhabil og svært subjektiv.  Men jeg kan jo si det allikevel.  Jeg er glad for at du føyde til nedenstående tekst til din sportslige oppsummering. De lå jo i teten i hele par-kvalifiseringen og i semifinale A.  En dårlig dag 1 av finalen taklet de også bra ved å komme tilbake på dag 2.  Erik og Steffen Fredrik gjorde det også bra i lag-kvalik'en der de lå topp-10 hele veien med unntak av etter "stang-ut"-kampen mot Monaco.  Til tross for topp-10 motstand gjennom hele lag-kvaliken fikk de OK pluss på butleren.  Så min vurdering er at de gjorde det klart best av våre landslagspar hele uken sett under ett.  

I EM par vil jeg også "well done" til Erik Berg og Steffen Fredrik Simonsen. Sett bort fra Espen og Boye, samt veteranene, var Erik og Steffen best av parene fra landslagstroppen. En 14.plass er godkjent, plassen foran Helgemo - Hoftaniska.  Kvangraven - Lie hadde jeg stor tro på, men de sleit på halen hele veien. Paret kom seg til finalen med et nødskrik.
Mvh

Thor :)

Slik TENKER en verdensmester

Spillet under har vært skrevet om før, men jeg har et poeng som ingen har kommentert enda. Boye får hjerter ut til knekten, spiller ruter til esset og mer hjerter fra vest. En hjerterstjeling truer, så han legger ned sparesset og får damen på. Mer spar som øst vinner og frir seg i spar.


I sluttspillet velger Boye i syd å spille på intrafinessen i kløver med en liten til nieren og så dra damen etterpå. Matematisk er jo dette helt feil spilt, fordi han plasserer tre kort ( tieren, knekten og kongen) på bestemte steder og med bestemte fargelengder. Alternativet er en rein 50% med kløverkongen i vest. Hvorfor spiller en god spiller sånn mot oddsen?

Alle rundt bordet vet hvordan hjerteren sitter og alle vet at øst er ute etter en hjerterstjeling, men likevel velger øst å fri seg i spar. Svaret er så enkelt som at han har kløverkongen!! Uten den, ville han spilt kløver når han var inne i trumf. Makker kan jo til og med ha esset. Derfor er det ingen aktuell plan å spille på kløverkongen foran damen.

Det som ser magisk ut, er ofte rein og skjær logikk. Selvsagt må en kunne sin teori for å gjennomføre en intrafinesse, men enda viktigere er å vite på hvilke tidspukter en skal hente fram ferdighetene.

________________________________________________________________

Min oppsummering av EM

 

 

 

 Det har allerede kommet noen betraktninger om det nylig avsluttede mesterskapet, men jeg tar meg likevel den frihet å tenke litt høyt selv. Det er ingen av oss deltakere og "observatører" som har den ringelste anelse om hvilket arbeid som ligger bak et arrangement som dette. I utgangspunktet burde det diskvalifisere oss fra å ha sterke meninger.


Først av alt. Tusen takk til alle de menneskene som har stått på seint og tidlig for å gjøre dette til et så flott mesterskap som det ble. Noen har jobbet systematisk over minst et par år, mens andre har kommet seinere inn i prosessen. Noen (få) har fått lønn for arbeidet. De aller fleste har gjort dette gratis på sin egen fritid. Kun reise og opppold har de fått dekket. Det står det stor respekt av. Enda en gang, tusen takk til dere alle. Ha meg unnskyldt for at jeg ikke nevner noen spesielt. Hver og en like viktig.

Vi bridgespillere er noen raringer. Når jeg hørte de første diskusjonene om litt slitne toalettforhold og et kanskje upresentabelt inngangsparti, begynte jeg å lure på det er noen andre enn de jeg kjenner som snakker. De aller, aller fleste av oss er ujålete "vanlige" mennesker som ikke er veldig opptatt av rammene rundt. Får vi greie spillelokaler, godt med luft over og rundt oss, samt at logistikken rundt selve gjennomføringen går bra, er vi vanligvis fornøyd. Når det kommer til de tingene, tror jeg 100% av deltakerne ikke har noe å sette fingeren på.


Caesars Palace

Jeg er ikke uenig i at Mackhallen ikke er Caesars Palace i Las Vegas, men det har noe med hvor mange penger NBF kan legge i arrangementet. . Mange medlemmer har uttrykt engstelse for at EM i Bridge skal påføre NBF røde tall. De kommer nok ganske sikkert, men tallene ville vært helt annerledes om mesterkskapet skulle gått i mer fasjonable lokaler. Skal det være noe som rimelig enkelt kunne vært gjort bedre uten å koste særlig, var det renholdet. Det var ikke bra. Kafeteriaen hadde stive priser, men Norge er Norge. Det er mange som skal tjene på en baguett  fra den bakes hos bakeren og til den glir ned i gapet vårt. Når det kommer til f.eks rot utenfor spillelokalet og at noen røyker på ut og innpust, kan vi vel ta litt ansvar selv?


Noen av de mange frivillige. Her kantinegjengen.

TEKNISK GJENNOMFØRING

EBL står nok en gang igjen med 19,5 i stil. De arrangerer på en annen måte enn vi er vant med i Norge, men det betyr ikke at det ikke er bra. I Norge er vi vant med at alle spiller de samme kortene samtidig, men i EBL sine turneringer spilles det Michell i 5-bordspuljer i kvalifiseringene. På den måten sparer man 80% av dublettene. Deltakerne får ikke slipper før etter ti spill, men ingen jeg har snakket med synes det var noe problem. I sluttspillet er turneringene fulldublert.

Resultatservicen er heller ikke like bra som i RUTER, men det har noe med sikkerhet å gjøre. i EM kan ingen kort publiseres før alle har spilt dem. Den største mangelen at det ikke ble publisert et eneste kort i parturneringene, men det skyldes visstnok et teknisk problem. Ikke bra! Når det gjelder lagturneringene, gikk alt på skinner. Resultater og publisering også.

Det som imponerte meg mest, var punktligheten. Turneringene var i gang nærmest på sekundet, og var det sommel noen sted skyldes det vimsete bridgespillere som ikke kom seg på plass i tide. Glimrende planlegging av både sekretæriat og turneringsledere. Godt å se at rutinene er på plass hos en erfaren stab.

Når det gjelder Turneringsledernes håndheving av regelverket. synes jeg det er svært strengt. Noen ganger rimer ikke dommene med min sans for logikk og fornuft, men i et så stort arrangement må man kanskje være firkanta og rigid. "En dårlig regel er bedre en ingen regel". Dette har jeg snakka om før.  Det kanskje underligste som skjedde, var at  spillere som sa at de ikke hadde hørt/sett motpartens alert, ble trodd. Uansett hvor mye den andre parten sa at han HADDE alertert. Jeg tror logikken var slik at Turneringslederne kunne ikke avgjøre hvem som snakka sant og ikke, og derfor samlet hadde bestemt seg for å tro den som ikke hadde hørt. Regelen er at "den som alerterer har et selvstendig ansvar for å sikre at motparten oppfatter at det er en kunstig melding". Litt surt å bli bortdømt når en VET at en har gjort det en skal, men at motstanderen satt og surra i sine egne tanker.


Strenge Turneringsledere. Her fra festen på fredag.

NORSKE SPORTSLIGE PRESTASJONER

Det var ingen bombe at Norge ikke dominerte EM-lag i bridge. I åpen klasse  har vi pr. i dag ikke spillere og par som innehar ferdigheter til å hevde seg helt i toppen. I alle fall ikke stabilt. Derfor var det svært gledelig med BLUND sin innsats. Ingen, kanskje utenom dem selv, forventet at det var disse trønderne som skulle spille seg helt til finalen. Flott levert av NORALIA også, men norske Arild Rasmussen og Jon Sveindal.

Alle våre landslagsspillere skuffet etter min mening i lag, kanskje med unntak av Thomas og Thor Erik som kom til sluttspillet med lag DeBotton. Det er på mange måter et lotteri å komme blant de 16 beste med 102 lag, men det viser seg at flertallet av de beste som regel klarer det. (Jada, jeg vet at det var mange sterke lag fra 17.plass og nedover)

Jeg har sagt mange ganger tidligere at det var uheldig at NBF ikke tidlig sa at "I EM stiller Norge med to lag bestående av spillerne i landslagstroppen". Sånn som situasjonen er i dag, "ødelegger" sponsorer for muligheten til at de beste norske spillerne sammen kan vise hva de er gode for. Jeg skjønner selvsagt at det er fristende å få en rik onkel til å betale, men det er ikke heldig på sikt at de beste norske ikke spiller på lag sammen. Til neste åpene EM håper jeg at NBF ordner dette. Landslagsspillerne trenger all den matchingen de kan få, helst sammen på samme lag. Sponsorene kan stille i alle andre turneringer enn de internasjonale mesterskapene.


Pallen i damer lag. Neste gang har vi noen her!!

Damene klarte å komme med tre lag til kvartfinalen. Både guts.com, Heskje og Gunsmoke leverte gode prestasjoner. Ingen av dem gikk videre til semifinalen, men det var helt på håret for Heskje som tapte på ekstraspill mot vnnerne, BAKER. Åse Langeland fikk en sterk sølvmedalje i Mixpar med Geir Helgemo. Bra dameinnsats!!


Pernille Lindaas og Maja Rom Anjer hevda seg i flere turneringer. Klar for landslagstroppen?


Gunn Tove Vist og Johnny Hansen var hele tiden i teten i EM mix parså

Den klassen som skal være aller mest fornøyd, er veteranene. Tre av fire lag i semifinalen og et i finalen. Der ble det tap, men glimrende innsats. To av våre aller beste veteranpar, Peter Marstrander - Rune Andersen og Leif Erik og Tolle Stabell, spilte i åpent og ikke i seniorklassen. De klarte ikke cutten i åpent lag, men i det åpne parmesterskapet ble hhv. 4. og 6. i EM. Meget sterkt. Gull og sølv i åpent NM. I Senior par fikk Helge og Roald Mæsel en flott sølvmedalje. Dette lover bra for høstens VM i India.

I EM par vil jeg også "well done" til Erik Berg og Steffen Fredrik Simonsen. Sett bort fra Espen og Boye, samt veteranene, var Erik og Steffen best av parene fra landslagstroppen. En 14.plass er godkjent, plassen foran Helgemo - Hoftaniska.  Kvangraven - Lie hadde jeg stor tro på, men de sleit på halen hele veien. Paret kom seg til finalen med et nødskrik. 

Jeg kommer til å sende en mail til landslagssjef Vennerød for en kommentar. Han pleier alltid å svare. :-)




Leif Erik og Tolle Stabell ønsker kanskje snart å kjempe om plass på seniorlaget vårt? 

    

 

Sånn spiller to europamestre

Av Leif Erik Stabell

Dette er Snorre sitt referat fra Boye & Espen sitt bord.

 

Dette var jo ganske dumt spilt av Vest når han har minst 10 stikk ved å legge spar 9.

Mot oss viste vinnerne hvordan slipesteinen skal dras:

Nord (Voekler) spilte også ut kløver knekt mot 3 NT. Tolle stakk og dro ruter 10, som Nord dekket med Kongen. Ruter knekt fikk beholde neste stikk, og tredje ruter stakk Syd med ruter Dame mens Nord kastet kløver ti. Spar Dame igjennom sørget for at 9 stikk var maksimum for oss og et fint resultat for vinnerparet.

L-E

Geir med våre kommende stjerner



Jeg vet ikke hvem den flotte jenta til venstre er, men det forteller sikkert noen meg. Til høyre for Geir er Andrers Brogeland og Marius Dalemark Auestad. Alle disse tre skal på juniorfestivalen som pågår i disse dager.

_____________________________________________________________________________

Fra Tromsø

Denne plakaten stod utenfor EUROSPAR i Tromsø. De visste sikkert at det var Bridge-EM i byen. Hjalp ikke at de var på tibud, fordi eggene florerte i Mackhallen.
Gratis!

Pompel og Pilt

Det er fint for alle organisasjoner å ha ledere som framstår med pondus. Så også i bridgen og under ser du NBF's president Jostein Sørvoll og president i EBL Yves Aubry med gaven alle frivillige og alle i staben fikk på fredag kveld.


Send meg spill!

Dere som ikke har skrevet om bridge, vet kanskje ikke at det tar mer tid enn dere aner. Det betyr at jeg må ta noen valg i forhold til hva jeg ønsker å følge. Under EM valgte jeg å følge et par over flere runder for å se hva de presterte i en hel sesjon. I bridgespalter, min inkludert, blir det gjerne fokusert på de spesielle spillene. Det være seg med både positive og negative fortegn. Denne gangen får dere se også "hverdagsspillene" for å se om det er ting å snappe opp der også.

Det er ikke sikkert alle er enig at jeg fant de mest interessante parene å følge og det har jeg ingen problemer med å forstå. Spesielt Peter Marstrander og Rune Andersen, det beste norske paret i EM par, skulle jeg gjerne sett mer av. Noe av problemet var at de var lite på BBO.

Først må jeg altså se spillene og så sette meg ned å referere. For ikke å bruke HELE døgnet, må jeg skrive samtidig som turneringa pågår. Det betyr igjen at det forsvinner fine (og dårlige) prestasjoner mens jeg sitter og jobber med å oppdatere websida.

Derfor kommer jeg her med en oppfordring til å sende meg spill som dere enten har spilt selv i Tromsø, eller spill som dere har hørt om eller sett på BBO. Det holder å fortelle hvilken turnering og spillnummer, samt en kort forklaring til det som har skjedd. Jeg finner kortene og legger inn dem. Redigeringa ordner jeg også. På forhånd takk.

LEIF JUVIK HAR SENDT DETTE SPILLET MED BOYE.

Det spiller ingen rolle om jeg eller andre har skrevet om spillet tidligere, fordi det kan være mange innfallsvinkler til et spill.


_____________________________________________________________

Pallen i NM par

Parallellt med EM par arrangeres NM par.


FV: Tolle og Leif Erik Stabell(sølv), Peter Marstrander og Rune Andersen (gull), Boye Brogeland og Espen Lindqvist (bronse)


Om dette er det ene eller det andre NM par som arrangeres i 2015, vet jeg ikke. De som vinner i september i Sandefjord blir også Norgesmestre, tror jeg.

Fransk seier i EM par

Gratulerer til Thomas Bessis og Fredric Volcker.




SØLV TIL ANDERS MORATH OG BENGT ERIK EFRAIMSSON

BRONSE TIL DENNIS BILDE OG CHRIS WILLENKEN

 

 

Siste og avgjørende ti spill

Jeg følger Espen og Boye igjen. De er det nest best plasserte norske paret før de siste spillene og de går for medalje!!

SPILL 11
Ti stikk er et glimrende resultat. Takket være en magisk spilleføring av Boye. Hjerter ut til knekten var en god start. Ruter til esset og mer hjerter. Nå er en hjerterstjeling truende, så Boye legger ned sparesset. VOILLA!! Mer spar til øst som frir seg i spar. Ut med trumfen og hjerter til hånda.


Her er posisjonen med fem kort igjen. Kløver til nieren (!). Øst er innspilt og frir seg med en liten ruter. Opp på knekten (!). Hurra 1. Så stjeler Boye den siste ruteren sin og drar kløverdamen fra bordet. HURRA 2!

SCORE:90%

______________________________________________________________________
SPILL 2
Åtte stikk. Middels spill tipper jeg, selv om det er fint mulig å få et stikk til.

SCORE: 68%
______________________________________________________________________*
SPILL 3

Boye spilte ut hjerter ess, men måtte tatt for kongen i stikk to. Han fortsetter med en liten hjerter og tolv stikk. Trodde alle! Russeren tror ikke at kløverkappen går eller han velger å ikke spille på den siden det da står slem. Først sjekker han at ruteren er gående og så spiller han mer hjerter som Boye vinner. Boye frir seg i ruter.


med to kort igjen er stillingen denne:

Når han ikke tok kløverkappen i stikk tre, er det nesten rart at han ikke spiller på at Boye er skviset og dermed fortsetter med kløver til esset. Nei, russeren tar kappen og sine 11 stikk.
SCORE: 54%
______________________________________________________________________
SPILL 4
Flott meldt av Matushka - Sterkin. 4sp på 5-2 er en glimrende kontrakt. Flere (mange?) i salen kommer til å gå beit i 3NT.

SCORE: 18%
______________________________________________________________________
SPILL 5
En flat 4sp med 11 stikk

SCORE:50%



Espen og Boye mot to x Sandborn i tredje siste runde
______________________________________________________________________
SPILL 6
Espen må nesten melde 4ru over 3hj (?), fordi makker kan ha en langt sterkere hånd. ØV kommer til å havne i 4kl med beit (kanskje to?), men det er ikke sikkert -100 er helt galt. Vest starter med hjerteresset og da slipper Boye med to tapere i den fargen i alle fall. 9 stikk.

SCORE: 32%
______________________________________________________________________
SPILL 7
Espen og Boye setter flott press på motparten som havner i 4kl der det står både 5kl og 3NT. Jeg er ikke sikker på hvor sterk Espen sin MULTI er, men jeg tipper 3-7hp og femkort. 3hj ber makker passe eller korrigere. Hadde ikke ruterkappen gått, ville 4kl være beste kontrakt.

SCORE: 80%
______________________________________________________________________
SPILL 8
Boye er virkelig i støtet og balanserer på knapper og glansbilder over 2hj. Det er bare fem tapere i 2sp, men jeg er ikke sikker på om Espen rekker å få tak i kløverstikket før han er trumfmatt. ØV melder en gang til og går beit i 3hj etter ruterdamen ut. Dette er meget bra parturneringsbridge, spør du meg.

SCORE: 78%
______________________________________________________________________
SPILL 9
Jeg vet ikke hva Espen sin 2kl over 1sp betyr, men jeg tror det er naturlig og han ønsker å kamuflere ruteren sin. (eller feil på BBO) Vest spiller ut hjerter og nå er Boye ovenpå. Ruter til kapp og så gjør han rett med å legge  ned EK i spar. Nok en ruterkapp og 10 stikk. HURRA!!

SCORE: 92%
______________________________________________________________________
SPILL 10
En flat 4hj med ti stikk i siste spill. Middels minus tipper jeg, selv om det er en god stamp i 5ru. Jeg vet ikke om Espen kunne støtta til 4ru, men hånda ser litt balansert ut. Det var makkers single hjerter som ga bare 500, men den ser jo Boye? Jeg vet ikke.

SCORE: 36%
______________________________________________________________________

SCORE I SESJONEN: 59,0%

Svensk i teten med ti spill igjen


Thomas Bessis og Fredrick Volker har vært teten hele turneringen

  MORATH A. - EFRAIMSSON B.   2,644.52  56.39 
  BESSIS T. - VOLCKER F.   2,642.24  56.34 
  WILLENKEN C. - BILDE D.   2,606.97  55.59 
  NANEV I. - GUNEV R.   2,578.33  54.97 
  MARSTRANDER P. - ANDERSSEN R.   2,562.12  54.63 
  LINDQVIST E. - BROGELAND B.   2,506.45  53.44 
  MARTENS K. - FILIPOWICZ D.   2,498.40  53.27 
  STABELL L. - STABELL T.   2,496.59  53.23 
  GAWRYS P. - KLUKOWSKI M.   2,476.61  52.81 
10    KOLATA S. - KANDEMIR I.   2,475.75  52.79 
11    LEVIN R. - BLANCHARD S.   2,470.23  52.67 
12    BOMPIS M. - VINCIGUERRA H.   2,457.40  52.40 
13    HELGEMO G. - HOFTANISKA T.   2,449.00  52.22 
14    GINOSSAR E. - RESHEF O.   2,448.92  52.22 
15    SIMONSEN S. - BERG E.   2,445.62  52.15 
16    SMIRNOV A. - PIEKAREK J.   2,441.82  52.06 
17    JASSEM K. - MAZURKIEWICZ M.   2,430.60  51.83 
18    JOERSTAD K. - JOERSTAD R.   2,385.13  50.86 
19    KING P. - McINTOSH A.   2,379.67  50.74 
20    YADLIN D. - YADLIN I.   2,378.09  50.71 
21    YILMAZ M. - GUR O.   2,371.13  50.56 
22    LANZAROTTI M. - MANNO A.   2,370.86  50.55 
23    HANLON T. - CARROLL J.   2,370.14  50.54 
24    GIERULSKI B. - SKRZYPCZAK J.   2,359.77  50.31 
25    DE WIJS S. - VAN PROOIJEN R.   2,353.47  50.18 

EM par finale - Sesjon 8 & 9 (oppdateres)

Jeg fulgte Espen Lindqvist og Boye Brogeland i de siste rundene. Noe som mange ganger forbauser meg når jeg ser på BBO, er at det er langt mellom de store sjelsettende opplevelsene. De fleste spillene er rimelig standard både i meldingsforløp og i spill. På dette nivået er basisferdighetene på plass hos nesten alle parene og en må ha en porsjon flaks for å score mye. Også her er det viktig å sitte riktig vei fordi godt håndverk blir selvsagt betalt også i en EM-finale. Er du i beste kontrakt og får maksimalt med stikk, gir det nesten alltid (en liten) pluss. Hvis du er i en god slem som går beit på grunn av sur sits, er ikke det så veldig farlig. Du kan regne med at mange av de andre er i samme kontrakt.


De fleste bordene som ble vist på BBO, hadde LIVE video på BBO via LIVEBRIDGE.NET

SPILL 1
En helt standard 4hj hvor det sitter snilt. +450

SCORE: 66%
___________
________________________________________________________

SPILL 2
Et spill hvor det var viktig å sitte ØV. Jeg antar de fleste kommer i 6hj, men +980 er helt sikkert en fin pluss selv i EM.


SCORE: 42%
_____________________________________________________________________
SPILL 3
Nederlendene NAB pg Drijver var på vei mot slem i ruter, men stoppet i utgang. Doblingen over 1hj viser minst fire spar:
Hadde Espen funnet kløverutspillet fra nord, ville det blitt en lett beit. Han startet imidlertid med spar som spillefører stjal hjemme og fortsatte med en liten hjerter mot knekten. Espen stakk og ga makker en stjeling med orginalstikket i trumf. Hadde han skifter kløver inne på hjerter konge, ser du kanskje at det blir beit? Jeg må innrømme at jeg ikke så det med alle kortene synlig en gang, men Espen irriterte seg veldig over ikke å ha funnet motspillet. Det sier noe om hvilke krav de setter til seg selv.


SCORE:   30%

____________________________________________________________________
SPILL 4
Doblingen av 3ru er HELT vill spør du meg. Dette er parturnering på sitt verste (beste?) og jakten på de magiske 200 er der hele tiden. Spar ut til damen, spar ess og spar til stjeling. Enda måtte ØV få et stikk i hjerter og et i kløver. Ikke det resultatet Espen og Boye trenger på dette tidspunktet. (Ingen trenger vel -200 i beit noen gang, i alle fall når det ikke er utgang i kortene)

SCORE:   26%
____________________________________________________________________
SPILL 5

Heller ikke dette spillet kan de norske regne med å vinne. Motparten kommer i beste kontrakt og får maksimalt antall stikk. +140 er det beste ØV kan oppnå og prøver NS seg i 4ru blit de helt sikkert doblet i parturnering. Det er beit hvis ØV finner kløverstjelinga, ellers går det hjem. Helt umulig for Espen å melde over 3hj, så dette er reint tankespinn

SCORE:   25%
____________________________________________________________________
SPILL 6
Et vanskelig spill å vurdere resultatet av. Espen går inn med 3hj på gode kort, men når makker har passet står han "friere" til å velge melding. ØV har en del stikk i ruter, men det sitter surt. Jeg er redd en del har overmeldt ØV og gått beit. 3hj gikk en beit etter to tapere i spar, en i kløver og to i ruter.

SCORE:   50%
____________________________________________________________________
SPILL 7
Her stopper Espen og Boye fint i 2hj. De har 25 hp tilsammen, men som du ser sitter det grisesurt. Mer enn syv stikk tror jeg ikke det er mulig å få med beste motspill. En beit er et glimrende resultat på spillet.

SCORE:   80%
____________________________________________________________________
SPILL 8
2hj fra Boye tror jeg viser en god løft til 2sp og det er alt Espen trenger. Han rekker å stjele en kløver i bordet selv med trumf ut. +420 er det beste NS kan ha på spillet, så jeg forventer en god pluss

SCORE:   84%
____________________________________________________________________
SPILL 9
I lagturnering går jeg gjerne på toalettet når noen skal spille 1NT utenfor sonen, men i par er disse spillene like viktige som alle andre. Spar ut til damen og kløver til tier og knekt. Hjerter til esset og kløver til damen. Espen får 3 + 2 + 0 + 2 = 7 stikk. Å la en god spiller øve seg i 1NT i parturnering, er sjelden en god sak, så det blir nok pluss på NS.

SCORE:   76%
____________________________________________________________________
SPILL 10
Boye spiller ut kløver knekt rundt til damen. Ruter ti seiler til Boye sin konge. Nok en gang ser vi hvilken forferdelig idrett parturnering er, når Boye skifter til spar tre og spillefører fiser opp på kongen (!). En beit i en kontrakt hvor ALLE i en lagturnering hadde vunnet ni eller ti stikk.


SCORE:   94%
____________________________________________________________________

SCORE PÅ SESJONEN: 57,30%

 

 

 

 

 

De tjue beste etter sesjon 8 i EM par

  WILLENKEN C. - BILDE D.   2,379.45  56.79 
  BESSIS T. - VOLCKER F.   2,376.92  56.73 
  MORATH A. - EFRAIMSSON B.   2,365.00  56.44 
  NANEV I. - GUNEV R.   2,348.85  56.06 
  STABELL L. - STABELL T.   2,270.07  54.18 
  BOMPIS M. - VINCIGUERRA H.   2,257.08  53.87 
  SMIRNOV A. - PIEKAREK J.   2,250.86  53.72 
  GAWRYS P. - KLUKOWSKI M.   2,236.13  53.37 
  MARTENS K. - FILIPOWICZ D.   2,226.88  53.15 
10    LINDQVIST E. - BROGELAND B.   2,219.93  52.98 
11    MARSTRANDER P. - ANDERSSEN R.   2,216.64  52.90 
12    LEVIN R. - BLANCHARD S.   2,215.19  52.87 
13    KOLATA S. - KANDEMIR I.   2,203.27  52.58 
14    SIMONSEN S. - BERG E.   2,202.10  52.56 
15    GINOSSAR E. - RESHEF O.   2,177.24  51.96 
16    LANZAROTTI M. - MANNO A.   2,176.82  51.95 
17    ROMANSKI J. - GRZELAK R.   2,155.43  51.44 
18    YILMAZ M. - GUR O.   2,155.17  51.44 
19    KING P. - McINTOSH A.   2,153.63  51.40 
20    JOERSTAD K. - JOERSTAD R.   2,150.65  51.33