Oppsummering 2 fra EM

 Denne gangen prøver jeg meg på å finne noen grunner til at det gikk som det gikk. Jeg har en sterk mistanke om at de lagene som vinner en størst andel av slemmene de melder, alltid er i toppen. "Harde utganger, men forsiktig med slemmene", vet jeg det er mange som mener er rett taktikk. Det er ofte en utgang som ikke står fyker hjem, men det er mye lettere å beite en slem. Det er lettere å snike til seg det niende stikket i 3NT enn det tolvte i 6NT.

HER ER OPPSUMMERING 2

Oppsummering 1 fra EM i Kroatia

 Da er den ferien avviklet for i år og som lærer går jeg inn i avspasseringsperioden. Det er kanskje ikke rette tidspunktet å gjøre noe poeng ut av dette akkurat i år, fordi nærmere hundre tusen av oss dundret ut i streik ved skolestart for å markere at vi ikke lar noen rote med arbeidstida vår. Jeg skal ikke drive politikk i denne spalten, men dere som har barn bør takke meg for at jeg retter prøver til langt på natt for at poden din skal få dem igjen senest to dager etter den er avholdt. Skal jeg bare rette til 15.30, går det sommer og vinter før han eller hun får den tilbake. Dette gjør jeg med glede, men da skal ingen komme å telle tilstedværelsen min de andre dagene. Sånn er det bare!

Jeg skal prøve meg på å oppsummere EM. Denne gangen fikk jeg av ulike årsaker fulgt med mindre enn jeg hadde ønsket, men jeg håper i etterkant å være med å sette fokus på bra og mindre bra prestasjoner. De fleste av spillerne har blitt eller kommer til å bli invitert til å si noe om egne prestasjoner under mesterskapet. Hvor mange som tar seg bryet med å svare, gjenstår å se. Kaptein Vennerød har allerede sagt at noen offentlig evaluering i denne bloggen kommer ikke på tale, men jeg håper han vil dele tanker med oss. Skal vi bli bedre som lag, er det viktig å se prestasjonene litt i perspektiv. De norske landslagene i bridge er på en måte allemannseie og da synes jeg noen kommentarer ikke er for mye å be om.

Tormod Røren var langt klarere på sin målsetning enn Christian Vennerød var. "Damene skal bli blant de seks beste, basta!!" sa Tormod. Vennerød har vært mer opptatt av arbeidsoppgaver. "Vi er rangert som nummer elleve i Europa og da er det ikke gitt av vil skal forvente å bli blant de seks beste", sier han. I etterkant tror jeg deres evaluering vil gjenspeile dette. Tormod er helt sikkert megaskuffa, mens Vennerød nok vil se mer nyansert på sluttresultatet. Åpen klasse var tross alt med hele veien, mens damene i realiteten aldri var i nærheten av sluttspillplass.

HER KOMMER DEN FØRSTE OPPSUMERINGEN.

Det er ikke så mange sider og flere av spillene har du sikkert sett før. Jeg har tatt en prat med Espen Lindqvist og han sier noe om sine inntrykk. Laget er sammensveiset og ingen vil komme til å si noe nedsettende om andre spillere/par sine prestasjoner. Det er rett fokus, men du kan derfor ikke forvente dramatiske uttalelser. I løpet av juli regner jeg med å legge ut flere lignende oppsummeringer.