Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Spill fra Champions Cup (7)

Bløffmeldinger tror jeg var langt mer vanlig i gamle dager. I alle fall hvis vi ser bort fra Zia. Han har jeg skrevet om før og jeg synes fremdeles det er rart at han får holde på som han gjør. Jeg kommer enda ikke over at Nils og Terje mista EM-par tittelen sin etter en NT-åpning av Zia som makkeren alerterte. Ikke fordi den var kunstig, men fordi han som makker hadde erfart at Zia mer enn litt ofte ikke hadde det han skulle ha. Det er for eksempel forbudt å bruke 8-12NT'er internasjonalt, men det tillates å bløffåpne så ofte at en 15-17NT må alerteres. Forstå det den som kan!

Om mer eller mindre systematiske bløffmeldinger tillates, må i alle fall motparten få sjansen til å snakke sammen ved bordet. Hvis et par tillates å spille slik at sterke åpninger ofte er svake, må motparten få anledning til å endre forsvaret til at doblinger alltid er opplysende, selv mot sterk 1NT og sterk 2kl.

Nok om det og i spillet under vet jeg ikke om Madala sin 2NT var konvensjonell eller en bløffmelding. Det er ingen alerter i referatet og kommentatorene snakker som om det er en naturlig invitt. Uansett var Madala redd for å bli tatt i en svak NT og prøvde å skape en illusjon. Det gikk fint og tyskerne havna i 4sp på 4-3 i stedet for 3NT. Med kløverkongen i utspill tror jeg ikke det kan vinnes ti stikk. Vest kan dukke en gang, ta EK i spar og spille fire ganger ruter. Nord stjeler bare den fjerde og hvis øst kipper kløveren har nord enda en trumf å spille. Italia kom i 3NT og tok sine ni toppstikk.

 

Det enkle er det beste

og de beste spillerne spiller ofte enklest. En tror gjerne at toppspillere vinner turneringer fordi de vrenger finesser, topper ut konger og finner tosidige skviser med forsinket tempo. Neida, de spiller ofte på beste sjanse og kan sin matematikk.Begge to fikk ruter ut og italienske Duboin tok dobbelfinessen i hjerter for sitt niende stikk. Tyskeren Heusler prøvde seg på en artistisk variant og gikk beit. 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.