Et innlegg fra bloggen Norsk Bridgepresse Norsk Bridgepresse

«Kunstneren» får festivalprisen

En jury bestående av Kristian Barstad Ellingsen og Vegard Brekke har tildelt Stig «Kunstneren» Dybdahl prisen for beste spill under Norsk Bridgefestival 2017. 

Spillet ble omtalt av Allan Livgård, og den morsomt forfattede teksten finnes på følgende link: http://bridgefestival.no/Siste-nytt/Kunstneren-briljerer. Vi gjengir den imidlertid også her: 

Kunstneren briljerer 

Stig Dybdahl er en kjent personlighet på bridgefestivalene og er for tiden 3. vara til styret i Norsk Bridgeforbund. Blant venner går han under den selvutnevnte kallenavnet «Kunstneren». I følge han selv er det fordi måten han fører kortene på minner om kunst, men blant hans venner er man mer i tvil om verdien til denne kunsten. 

Laget hans, U628, hadde ingen stor turnering i NM Monrad Lag, men i dette spillet viste Stig at kallenavnet kanskje har noe for seg:

 

Etter et ukontrollert meldingsforløp hvor den ene prøvde å stoppe i 5 kløver og den andre lett løftet til slem skulle Stig forsøke seg i 6 kløver. Vest hadde hoppet inn med 3 ruter over kløveråpningen.

Utspillet var ruter konge til esset, hvor på Stig straks spilte hjerter til esset. Det gjorde det vanskelig for Vest å avblokkere hjerter dame, noe han senere skulle angre på. Stig trumfet så en ruter og tok ut trumfen i to runder. Når han så spilte nå hjerter mot bordet måtte Vest følge med hjerter dame, og Stig lot Vest beholde stikket!

Vest var da innspilt med bare ruter og J5 i spar igjen. Ruter ville være til dobbelrenons, mens spar lot Stig legge tieren som trakk kongen. Et nydelig spill! Nøkkelen var å spille hjerter til esset tidlig, slik at det ble vanskelig for Vest å avblokkere damen. 

Men var det bare Vests feil som gjorde at Stig vant kontrakten? Nei, kontrakten er faktisk helt ubetelig! Om Vest legger i hjerter dame i stikk 2 stikker Stig med esset, trumfer en ruter og tar ut trumfen i to runder. Hjerter til kongen blir så fulgt av spardame. Øst må dekke, men da blir Vest innspilt på spar knekt i neste stikk og må spille ruter til dobbeltrenons. Om Stig hadde klart å "male" dette kunstverket får vi aldri vite, men det er ingen tvil om at det hadde gitt stor salgsverdi på auksjon.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.