Tore Mortensen - en bauta i norsk bridgejournalistikk er borte

 Tore var født nordpå 30.5.1923, men flyttet som ung mann sydover og bodde store deler av sitt liv i Drammens-området. Han var utdannet lektor, og fra oppstarten i 1959 og til 1972 var han rektor ved landets første ungdomsskole. Seiersten i Drøbak. Senere ble han skolesjef i Nedre Eiker.

Tore satte gjennom mange tiår et markant preg på bridgejournalistikken i Norge. Han hadde bridgespalter gjennom en lang periode, først i Arbeidernes Pressebyrå og deretter i Drammens Tidende. Han produserte i tillegg en rekke bridgeartikler i samme avis med lokalt, nasjonalt og internasjonalt stoff, ofte ledsaget av fine bilder. Han reiste som journalistisk medarbeider til både Bridgeolympiade, VM og EM for å gi sine lesere førstehåndsinfo fra den internasjonale arena. Han var fast skribent i tidsskriftet Bridge i Norge, bl. a med ansvar for Månedens nøtt i mange år.

Han var dessuten formann i Norsk Bridge Presse i en periode, og i 2009 fikk han Ranik Halles pris, den høyeste utmerkelsen en norsk bridgejournalist kan få.

Tore var en skarp analytiker og debattant, men alltid elskverdig og korrekt å møte ved bordet. Han bidro i høy grad til å fremme bridgejournalistikkens betydning i Norge.

Det spillemessige høydepunktet i karrieren kom i 1995 da han sammen med makker Sven Jynge vant norgesmesterskapet for veteranpar.

Vi lyser fred over Tores minne.