Ranik Halle prisen 2014 til Tore Farbrot

Ranik Halle prisen for 2014 fikk en meget verdig vinner i Tore Farbrot fra Fredrikstad. Han har gjennom en årrekke gjort en utrolig journalistisk innsats på det lokale plan med bridgespalter i avisene Demokraten og Fredrikstad Blad der han legger stor vekt på lokale spill og spillere, i tilegg til å referere fra nasjonale og internasjonale bvegivenheter.

Han samler inn og publiserer resultater fra samtlige bridgeklubber i Fredrikstad og omegn og skriver opplæringsartikler både for nybegynnere og viderekomne. Det det ikke er plass til i spaltene, publiserer han på egen hjemmeside. Han er en ildsjel for bridgen på alle mulige måter og stiller opp forklubben uansett. Han sier aldri nei til å spille med, veilede eller undervise nybegynnere.


Fra utdelingen i Fredrikstad Bridgeklubb på spillekvelden 6. okt, den dyktige vinneren til venstre sammen med Knut Kjærnsrød fra styret i Norsk Bridge Presse.

GRATULERER MED PRISEN, TORE!

 

Svar på motspillsproblemet

 Forrige uke presenterte jeg et motspillsproblem fra en lokal turnering. Dette var alle kortene:

  8 7 6 3  
  K 10 7 4  
  -  
  E 8 6 5 4  
E K D Kn 9   10 5 3
8   E D Kn
E K 4 3   Kn 10 9 8 6
Kn 7 2   10 3
  4  
  9 6 5 3 2  
  D 7 5 2  
  K D 9  
Etter meldingsforløpet: 1 sp - 2sp - 4 sp spilte Nord ut kløver fire til din dame og spillerens toer. Jeg håper du klarte å følge opp makkers briljante innledning ved å returnere ruter til stjeling, få kløver tilbake til kongen og bete kontrakten med en ny ruterstjeling.